Test Zimskih Pnevmatik 2009

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Ko boš našel tako, sporoči, tudi sam iščem nekaj, kar bi bilo "normalno" za po suhi, letni cesti, a hkrati imelo možnost obvladanja vozila po snegu. A bojim se, da kaj takega ne obstaja, razen mogoče letno-zimske, katere pa večina ljudi kurci.

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
GY UG7+ bi ble zame za zimsko obdobje ok. Samo ne bom kupil novih 2 leti starih. Nej bojo max 1 leto stare. :p
Poleti pa Bridgestone Turanza ER300 za mojo dimenzijo pač.

zigmar

Pripravnik
22. dec 2008
58
4
8
Pozdrav

Kako pa to da v testu ni kakšne Michelinke?Nisem si mislil da je tolk "slaba".
Glede save s3.Jaz se jo izogibam kar se da v velikem loku.
Se mi zdi da v velikosti 165-70-14 še kar dobro drži,potem pa sem avto zamenjal in zdaj imam 185 60 14.Zadek avtomobila zelo odnaša,nestabilnost.Pri slabih 30 km/h me je lansko sezono obrnilo kot prasca za 180 stopinj.Še dobro da ni bilo nasproti nobenega.Sploh si nisem mislil da je to možno.Nobenega cukanja volana,cincali smo tam nekje med 20 in 30 km/h,potem pa kar nenadoma....
Tako da iščem kake boljše gume v velikosti 185-60-14.Vsa mnenja in predlogi dobrodošli.Drugač pa vsak dan na cesti.dnevno vsaj 80-90 kilometrov razgibane ceste.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Tudi Motorevija ima en test. Če se kaj razlikuje od teh, bom "objavil".

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
Motorevijin test je enak kot ADACov test samo da je vse skupaj prevedeno v slovenscino in da ne objavijo cen.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Mogoče sem slep, vendar v testu ne vidim najnovejše zimske gume in sicer Bridgestone LM30. Tole mora biti vsaj 3 mesece stara zadeve če ne več.

1. te teste se dela marca, aprila ... Tudi večina predstavitev gum je jeseni za letne, spomladi za zimske (za naslednjo sezono) ...
2. LM30 je bila v AMSjevem testu (ki bo v Avto magazinu, ki izide okoli 20 oktobra), ampak je ni v rezultatih, ker so gumo po testiranjih krepko spremenili (je bilo nekaj lastnosti, ki niso bile OK). V bistvu je finalna (če je sploh finalna) verzija prišla ven šele pred kratkim, tako da bo na test treba počakati do naslednjič.

To pa res nisem vedel, da je Bridgstone tako "udaril" mimo. Ne razumem pa, kako lahko naši vulkanizerji prodajo LM30, če pa pravite, da so jih umaknili iz prodaje. Prodajajo pa jih zagotvo že zadnje 3 mesece in upam, da so te OK kvalitete.
Saj ni bilo z njimi nič narobe (v smislu nevarnega narobe), samo Bridgestonovcem nekateri rezultati niso bili všeč (verjetno so hoteli biti No1) ...

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
A je že kdo najdu najcenejše Goodyearke UG7+ 195/65/15 kje na netu?

Kako jih ne najdete? Imaš jih na mimovrste in na gume-direkt. Jest sem jih LANI l.2008 nabavil preko mimovrste (so bile ceneje kot na gume-direkt) in napisal da želim DOT XX08 in izrecno NE Slovenske. In sem dobil DOT XX08 Made in France
zmaga.gif
...so zrihtali kot se zagre! Če ti je pa vseeno iz kje so pa počakaj ker bo imel Mercator akcijo Save in GY UG7+ tako kot vsako leto, so najceneje vendar slovenske.

Nazadnje urejeno:

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Citat:
kaj slovenske niso kul?

Glede na to da jih delajo v Savi in verjetno za vzhodne trge in mi že na pogled niso delovale kot da so kaj drugačne kot Save, namreč imeli so jih na kupu zraven Savinih, na uč je bilo kot da je enaka zmes (čeprav ne sme biti), ter nekem forumu sem bral (ne spomnim se na kateremu) da so se nekaterim pri SLO GY pojavile bule. Ne pravim pa da SLO roba ni dobra, samo tako kot pri drugih stvarih ki se jih dela za nas "na balkanu" je tudi tukaj verjetno kakšna caka. Zihr je zihr, če je pa možnost izbire katere nabaviti pa še toliko bolje.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
A letos pa ni testa za 15 col? Kaj bi pa priporočali 185/65R15 (oz 195)? Nekaj ranga price/performance Fulda Kristall Montero 3 kot pri 15.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Citat:
kaj slovenske niso kul?

Glede na to da jih delajo v Savi in verjetno za vzhodne trge in mi že na pogled niso delovale kot da so kaj drugačne kot Save, namreč imeli so jih na kupu zraven Savinih, na uč je bilo kot da je enaka zmes (čeprav ne sme biti), ter nekem forumu sem bral (ne spomnim se na kateremu) da so se nekaterim pri SLO GY pojavile bule.
No, da so Eskimo slabše kot Goodyearke iz iste tovarne, to je pač čisto logično. Za goodyearke bi pa verjetno morala biti ista receptura, zatorej tudi kakovost.

Čeprav se mi pa zdi, da je to isti šmorn kot okus Milke: nemška je baje nadmočna, vzhodnoevropska pa slabše od dreka (dejansko je pa čisto isti okus). Kvaliteta je torej odvisna od tega, kaj si izvedel na forumu in od kolegov.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Če imam letne gume 205 50 R17 in je to na alu felnah.

kakšne vse gume lahko dam gor zimske? Verjetno lahko le presek dam drugi, širino pa ne?

ker teh 205 50 R17 skoraj nič ne najdem, cene pa so take da...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Glede R17, samo tole dimenzijo. potem še imam R16 pa R18, ampak novih feln ne bom kupoval
smile-1.gif