Teslo v Tesli Y

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.177
1.187
113
Vsi talajo popuste, ko se zaloga nabira in so prodajni plani nerealizirani.

Razlika je le, da je pri Tesli vse online in hendlajo zadeve računalniki s svojimi algoritmi in je redline že to, da je avto na poti v EU in še nima dodeljenega kupca.

Pri MG, pa ko Čang in Šangaja pokliče Jožeta v Zgornji Kašelj, da naj se losta tistega enega avta, ki so mu ga poslali in mu ga ni uspelo prodat zadnjih 9 mesecev.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Nekje se bral, da je toyota nedavno razstavila Tesla Model Y, da bi se naučila, kako zgraditi svoj lasten električni avtomobil, ki bi bil konkurenčen. In eden vodilnih predstavnikov podjetja je dejal, da je Model Y resnično umetniško delo pod svojo kožo.

• Všeč mi je
Reactions: mags

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113

Tule imaš celo serijo. Nekaj so ziher naredili za celotno industrijo (Od ogromnih preš do novih baterij).

Po drugi strani, pa ta samodejna vožnja jih zna pokopat. Jo obljubljajo vsaj že 5 let.

Marxon

Majstr
24. feb 2009
730
377
63
Nekje se bral, da je toyota nedavno razstavila Tesla Model Y, da bi se naučila, kako zgraditi svoj lasten električni avtomobil, ki bi bil konkurenčen. In eden vodilnih predstavnikov podjetja je dejal, da je Model Y resnično umetniško delo pod svojo kožo.
Sem bil zraven, res je to reku, bolj točno takole: はい、まさに芸術品です。

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Toyota to definitivno potrebuje.
Pa kdo drugi tudi.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Pa itak so to že vsi proizvajalci naredili sami (razen, če so butli) ali pa so najeli koga drugega (recimo Munro).

masevc

Guru
2. sep 2007
3.513
892
113
to delajo vsi in tudi za druge izdelke.

Tesla je posebna, ker dobesedno ulije strukturo avta iz 3 delov, ki jo nato skupaj zvijačijo, nanjo pa namontirajo vidne dele karoserije. To je nekajkrat ceneje, kot pa oblikovanje in varjenje karoserije.

• Všeč mi je
Reactions: mags

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.758
5.910
113
No to ni povsem res. Čudil se je kako so ene stvari narejene preprosto, ter modularno združene. Ali drugače rečeno, toyota bi naredila eno stvar iz več sestavnih delov, tesla to vse vlije v enega. Popravite me, a se pri teslah da zamenjat ležaj motorja.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.563
10.777
113
ja in potem ce poci vreecimo raztezna pri tesli, je pac ekonomska totalka. in podobne fore.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.739
113
Zakaj se ne bi dalo menjat ležaja motorja?
Zakaj totalka zaradi raztezne? Raztezne kaj sploh imas v mislih?
MB je bolj nesramen s svojimi števci na raznih sklopih in napakah, ki razglasijo baterijo za neuporabno in ekonomsko totalko.
Nekdo je objavil višje kako naj se popravlja sklop narejen v Gigapres. Ker se kasneje dodaja še verjetno lahko tudi zamenja. Čez par let bo povsod dovolj mehanikov, ki bodo imeli tudi Tesle v malem prstu.
Ma pa bomo nabavljali sestavljanke z malo kilometri...:)

• Všeč mi je
Reactions: Bakki33

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.177
1.187
113
Tukaj so te navodile za popravilo vozil z Gigacastingi ...

Priponke

• Cast Rear Under Body (1–Piece) Repair Guidelines.pdf
    537,5 KB · Ogledi: 171

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.705
1.057
113
ja in potem ce poci vreecimo raztezna pri tesli, je pac ekonomska totalka. in podobne fore.
Mozak, verjamem da ze za navaden avto nisi neka avtoriteta, za strom pa je bolje da si tiho. Oz. svoje ideje tako tudi oznaci, da ne bo od limonastih res mislil, da je tako. Prevec ste 'pametni' tko na suho. Vem da imas YT ampak ne se blamirat no.

• Haha
Reactions: sajkek

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.190
1.197
113
www.adriamedia.si
Vsi proizvajalci kupujejo in preučujejo konkurenčne produkte. Nekatere imajo za primerjavo med testi, druge razstavijo na prafaktorje.

• Všeč mi je
Reactions: Guinness

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Včeraj sem videl da se Tesla udeležuje pwn2own eventov, kjer hekerjem za nagrado, če jim vdrejo v sistem za nagrado dajo avto in 100k $ in so to tudi izplačali. Kolikor sem zasledil se drugi proizvajalci tega ne udeležujejo in se mi zdi kar zanimivo in pogumno z njihove strani.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Aja, pa tukaj bi prosil vse EV znalce za pomoč. Kateri appi so must have za voznike električarjev? Tesla superchargerji, ok, to je že v avtu, kaj pa za ostale ponudnike polnilnic, se da to urejati prek appov, ali se potrebuje kakšne kartice? Se opravičujem za n00b vprašanje, ampak kdor ne vpraša, ne ve.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.462