Teslo v Tesli Y

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.725
6.733
113
pri taščici
Z aslovenijo ali širše. Za slovenijo za silo pokrijes naivec s kaksnim onecharge od petrola, GNE, ki ima trenutno ponekod mastne cene,
Potem pa kak mastercharge, charger proce, chargemap, plug share.... Nic od tega se nisem koristil, sem pa ze brskal po app za polnilnicami. Seveda potem se kak ionity in podobno.

• Všeč mi je
Reactions: Guinness

mags

Fizikalc
11. nov 2020
205
98
28
E. Ljubljana-Gremo na elektriko so kar dobro pokriti , tako v Slo, Hrvaškem pa še kje . Petrol tudi , ELEN -hrvaška drugače pa Plug Share in seveda TESLA

• Všeč mi je
Reactions: Guinness

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.298
4.118
113

Najboljša cena za Ionity trenutno, za vse kupce.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.566
10.779
113
Aja, pa tukaj bi prosil vse EV znalce za pomoč. Kateri appi so must have za voznike električarjev? Tesla superchargerji, ok, to je že v avtu, kaj pa za ostale ponudnike polnilnic, se da to urejati prek appov, ali se potrebuje kakšne kartice? Se opravičujem za n00b vprašanje, ampak kdor ne vpraša, ne ve.
amzs app

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.903
113
to delajo vsi in tudi za druge izdelke.

Tesla je posebna, ker dobesedno ulije strukturo avta iz 3 delov, ki jo nato skupaj zvijačijo, nanjo pa namontirajo vidne dele karoserije. To je nekajkrat ceneje, kot pa oblikovanje in varjenje karoserije.

Problem malo sestavnih delov, pa še ti ulitki je v tem, da če le tega poškoduješ (poči) moraš menjat (v tem primeru) 1/3 avtomobila. Za proizvajalca je ulivanje cenejše, a pri morebitni poškodbi si dejansko na totalki.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.298
4.118
113
Problem malo sestavnih delov, pa še ti ulitki je v tem, da če le tega poškoduješ (poči) moraš menjat (v tem primeru) 1/3 avtomobila. Za proizvajalca je ulivanje cenejše, a pri morebitni poškodbi si dejansko na totalki.
Koliko pa kaj pride sedaj zavarovanje za Teslo model Y?

Da vidim če je kaj dražje od premije??

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.298
4.118
113
Evo se je že začelo, pa še ni sezone.
Tesla Ladestau :fredi:

Supercharger Maribor
20230327_152154.jpg

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: Davidoff in NekdoK

mr_

Guru
20. sep 2007
9.359
2.739
113
Vsi nekaj kok je Tesla grda...kateri njeni ICE ali EV konkurenti v posameznem razredu pa so lepi?
Npr. BMW, VW grupa, MB, Francozi, njihovi SUVi alla Y niso ne lepi ne lepši.

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
86
28
Aja, pa tukaj bi prosil vse EV znalce za pomoč. Kateri appi so must have za voznike električarjev? Tesla superchargerji, ok, to je že v avtu, kaj pa za ostale ponudnike polnilnic, se da to urejati prek appov, ali se potrebuje kakšne kartice? Se opravičujem za n00b vprašanje, ampak kdor ne vpraša, ne ve.

Za po Sloveniji večinoma rabiš:
za navadne polnilnice po mestih aplikacijo Gremo na elektriko, tu lahko naročiš tudi kartico če hočeš, 5 eur stane. Ni pa nujna.
Po avtocestah so Petrolove in zato rabiš njihovo aplikacijo OneCharge. Petrolove se najdejo tudi kje po mestih.

Z Ionity nimam izkušenj.

Aplikacija, ki ti pa prikazuje kje so polnilnice od vseh ponudnikov pa: PlugShare

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.147
744
113
EU
če se kupujejo Toyote in Dačije..... potem je dovolj ljudi brez okusa da se kupi tudi Tesla
Glej, razlika med današnjim Prisuom oz. prejšnjim Toyotam je kot dan in noč. Ta starga Priusa ne bi kupil s pištolo na sencah, ta, ta zadnja različica pa ima dejansko zelo lep kupljiv dizajn. In Corolla tudi.

Tesla pa ni ne grda, ne lepa, je taka brez okusa in očitno predvsem v beli barvi.

• Všeč mi je
Reactions: tomazpog

mags

Fizikalc
11. nov 2020
205
98
28
Mislim da, kdor je teslo testiral, se prvi , avto doživu, mislim da je bil marsikdo presenečen.
Priznam , tudi sam sem imel podobno mnenje ,po fotkah mi sploh ni bla ušeč na koncu sem se odloču zanjo in jo danes preuzel.
Moram reči da je moderen in odličen EV, to je le moje mnenje, ki ga nikomur ne vsiljujem, seveda se pa lahko vsak prepriča v to ali nasprotno tezo
Drugače pa danes chargerji v Ljubljani prazni , dva Y in en S so se polnili

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Meni je voznja s trojko cisto ok, sw je top. Za večino ljudi je sicer pretrda in prenizka. Manjko fizičnih tipk je največja neumnost, izdelava ni ravno nekaj. Zavajanje z Avtopilotom s strani Tesle je pa enostavno kriminalno.
Izgled je pa itak subjektivna zadeva, trojka meni osebno niti ni slaba, ni pa tudi nek presežek. Y mi je pa bruh.
Pri trenutnem stanju s cenami na trgu je Tesla nobrainer. V tujini konkurenti že kri ščijejo in spuščajo cene ne samo EVjem, ampak tudi ICEjem, zaradi tega. Čakam, da ta proces končno dospe tudi do nas.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.462