Teslo v Tesli Y

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.556
10.775
113
ekonomika je 15 let star avto za 5kilo, preostalih 40 imaš za vse ostalo naslednji 10 let. potem pa menjaš za druga 15let...ampak , pač nismo racionalni. jebat ga.
tako da na konc vedno neumna debata. Ker z avtom nad 10 kilo ne moreš zmagat, razen če z njim direktno denar ne delaš.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.912
6.550
113
Ne gre za ekonomiko kot tako, ker kot darjan zelis primerjati neprimerljivo.

Imas ipsilona in imas trojko za enak denar. Zakaj trojko? Ker je notri in v kufru manj prostora. Ker je bolj zoprno ven in not se sedat? Torej, ker je na splosno manj udoben in manj avta? Kaka varnost je boljsa pri trojki?

Zracni upor? Ne me smejati. To je kaj vredno sele ko je avto 10k€ cenejsi. Takrat govorimo o zracnem uporu....

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.076
2.846
113

Imas ipsilona in imas trojko za enak denar. Zakaj trojko? Ker je notri in v kufru manj prostora. Ker je bolj zoprno ven in not se sedat? Torej, ker je na splosno manj udoben in manj avta? Kaka varnost je boljsa pri trojki?

Zracni upor? Ne me smejati. To je kaj vredno sele ko je avto 10k€ cenejsi. Takrat govorimo o zracnem uporu....
Hja, oprosti ampak zdaj si pa malo mimo pihnila. Ja, kupujem Y ampak striktno zato, ker sem hotel Teslo in mi je 3 premajhna in nepraktična zarad majhne odprtine v prtljažniku. Čeprav sem že star prdec čez 40 so mi vedno odgovarjali nizki avti in sem tudi pri bavarcu dal sedež vedno v najnižjo lego. Drugače nisem nikoli razumel SUV navdušenja, ker se mi zdi večina SUVjev samo nadomestek za majhnega otepača, drugje pa ne vidim logike. Karavan je zame top karoserijska oblika, ampak vsakemu svoje. Se pa raje malo težje skobacam iz avta in imam dober občutek za volanom in pod ritjo, kot pa da lezem gor v SUVja in se mi lulek podaljša za par cm.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.912
6.550
113
Jaz sem neobremenjena z dolžino, se bolj, kako jo drugi perceptirajo, tako da to ni noben faktor odlocitve pri meni.

Sreca v nesreci pa... Bavarec karavan krici "mali" bolj kot karkoli drugega.

• Haha
Reactions: ales85

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.076
2.846
113
Hja, odvisno. Če si zadovoljen z genitalijami, ampak bi vseeno rad pogon na (ta pravem) zadnjem paru koles, potem si pač zelo omejen. Se ga pa - za razliko od želja velike večine ljubiteljev načičkanosti - da dobiti brez M zunanjih dodatkov, z navadnimi in ne “poglej me” feltnami, pa za razliko od večine ostalih sem ga tudi parkiral v parkirne bokse z belo obrobo in ne rumeno kjer je narisan en striček v vozičku. :evil:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Y mi je grda, predvsem zato. Pa domet je nekaj manjši (par deset km), tudi 2 jurja razlike ni tako malo.

Prostora v kabini je sicer po dolžini in širini isto, samo y je višji. Tudi zadnja klop je enako široa, edino sedeži so drugače oblikovani (3 ima bolj dva, y pa bolj tri).

Bom šel še oba v živo gledat, morda se premislim.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.076
2.846
113
Če misliš ljudi voziti na zadnji klopi bodi pozoren na zelo visok poden pri 3. Za daljše razdalje in za koga, ki ni ravno otrok je lahko kar moteče.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83

Ker so mi v splosnem karavani, enoprostorci in suvi grdi (tu pa tam se najde kak ok).

• Všeč mi je
Reactions: sad in ales85

sad

Guru
24. avg 2007
21.045
9.688
113

A se mi amo zdi, da zadnje čase postajaš vedno bolj agresivna? A to je situacija, ki je čisto subjektivna in mi ni čisto jasno, zakaj VSILJUJEŠ svoje mišljenje drugim kot edino pravilno. Ker tukaj ni ene resnice. Eni bruhajo ob trojki, drugi ob Y, a oboji imajo prav, DOKLER NE VSILJUJETE SVOJE RESNICE DRUGIM.
Lastnik trojke po nakupu Y:

• Všeč mi je
Reactions: dejan_

sad

Guru
24. avg 2007
21.045
9.688
113
Pa domet je nekaj manjši (par deset km), tudi 2 jurja razlike ni tako malo.
Sem 99% prepričan, da boš dobil več kot dva jurja nazaj ob prodaji, ker limuzine so bljak (useless deace of shit, samo luzerji jih vozijo), kvazi SUV pa top shit roba, fuL moderna. In se boš Ylonke znebil takoj, za trojko boš pa čakal na kupca in še ceno lepo znižal.
Tako da ta argument po moje lahko zanemariš.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.912
6.550
113
Razumes angleško? Ker ravnokar sem gledala 12 minut videa z reklamo za vitamine vred, kjer me niti v eni tocki ne negira.

Ima vec prostora? Ima...
Sedis visje? Da...

Zena lazje dobi otroke not pa ven. Pa robo tudi...

Kurci pa ne nad y kot takim, ampak teslo in vse glavna prednost 3ke je v davcni politiki v new jerseyu.

Sigurno je kje na youtubu kdo, ki ima poje hvalospeve trojki napram y, zakaj tale video? Tale pravi da mu je trojka kljub temu sicer bolj všeč, ceprav tezko rece zakaj.

sad

Guru
24. avg 2007
21.045
9.688
113
A pa ti razumeš slovensko? Ker zgoraj imaš vsaj eno osebo, ki preferira trojko. In je po tvoje bedak.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.912
6.550
113
Decko je potrdil vse objektivne zadeve, ki sem jih omenila, ampak da on sam pa preferira trojko. Na koncu je velik del tega razloga polozil zaradi davcnih zadev in, pazi zdaj, ekonomike...

Kako pa ti to v slovenscino prevajas in kaj mi na jezik polagas pa nima veze. Bi se pa lahko bolj potrudil z videom, primernejsim za tvoj argument. Sigurno kje je kaki, no. Ce je tale edini, si se pa najbrz nehote ravnokar strinjal z menoj.

sad

Guru
24. avg 2007
21.045
9.688
113
Decko je potrdil vse objektivne zadeve, ki sem jih omenila, ampak da on sam pa preferira trojko. Na koncu je velik del tega razloga polozil zaradi davcnih zadev in, pazi zdaj, ekonomike...

Kako pa ti to v slovenscino prevajas in kaj mi na jezik polagas pa nima veze. Bi se pa lahko bolj potrudil z videom, primernejsim za tvoj argument. Sigurno kje je kaki, no. Ce je tale edini, si se pa najbrz nehote ravnokar strinjal z menoj.

sad

Guru
24. avg 2007
21.045
9.688
113
Še to: jaz ti nisem nikjer pisal, da so tvoje objektivne zadeve napačne.
Samo ti ne razumeš, da nekaterim avto ni seštevanje + in - in je zadeva subjektivna. To ti že od začetka pišem.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.076
2.846
113
Točno tako, nakup avtomobila je včasih še bolj neracionalen kot vse drugo in tukaj pride do zanimivih odločitev in hvala bogu, da je tako, ker v nasprotnem primeru bi na cesti videvali ene in iste avtomobile.

sad

Guru
24. avg 2007
21.045
9.688
113
Meni res ni jasno to vsiljevanje svojega prav. Jaz recimo imam vozilo, ki je po vseh objektivnih kriterijih popolnoma nesmiselno, najslabša moźna izbira. Pa se ob tem vseeno vsakič, ko srečam kvazi dvignjen SUV samo z nasmeškom do ušes, odpeljem mimo. Pa zato ne mislim, da je voznik/ca kvazi suvja debil. Pač za njega je to optimalno vozilo.
Popizdim pa, ko mi tak začne vsiljevati svojo EDINO PRAVO izbiro. Tukaj se pa hec konča. Sploh, ko mi butne ven, kak barbar sem, ker se mora froc plazit skozi prednja vrata na zadnji sedež. BARBAR. :valjamse:
Naslednje vprašanje: kak te pa greš na dopust? Za strešni kovček še niso slišali, res pa ne vlačim s seboj pol stanovanja, da otrok ne bi xxxxxxx. Spet BARBARSKO. :evil:

• Všeč mi je
Reactions: ales85 in Guinness

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.462