Citat:
Uporabnik Negramodelo pravi:
Sem že naročila merilec porabe pa bom res najprej skrinjo napadla. Itak je tako kot pravite - vse v vsaki trgovini. Tisto malo kar je res fino, da imaš pri roki gre pa v hladilniku v tista 2 predala.
Me res firbec matra in komaj čakam da dobim - to bom merila, da bo veselje....
Solidna klima ja - tle me bo spet en žejno čez vodo peljal. Pred nakupom bi mogla še eno novo temo odpret. Ker se res ne razumem v te aparature.
Ja jaz imam na sumu steklokeramično, da tud ful požre? Ne vem no.
Če smo v 24 urah porabili 48 enot tadražjega toka in 8 enot tapoceni toka.
Fikus pa pravi da bi moralo biti nekje okoli 3 enote To 8 je nočno in je del pranja pa ena neonska luč pa 2 računalnika v "spanju".
Čez dan pa res no kuhanje, skrinja, hladilnik - pa je 48 enot. TUMAČ.
Joj res k otrok un merilnik čakam
Steklokeramična veliko žre (cca 2000W na uro=2kW na uro) ampak je vklopljena cca uro na dan(saj verjetno nimate gostilne, da bi kuhali cel dan) tako, da bi morala steklokeramična pokuriti cca 2kW na dan.
Skrinja je nekje 300W, če lavfa deset ur je to maksimalno 3kW dnevno, hladilnik 150W do 2kW na dan, vsi računalniki skupaj 1kW, vse luči in TV 1kW.
Pranje v pralnem stroju porabi cca 1,5kW vendar se pere nekje dvakrat na teden.
Torej vaša poraba bi vsekakor morala biti pod 10kW dnevno(recimo 6 višje in 4 nižje tarife)-torej mesečno nekje 300kW kar znese cca 50€ mesečno.
Si pa kar kupi merilec porabe ker je 15€(pride večkrat prav-dobiš ga pa v vseh večjih trgovinah in vseh trgovinah z elektro opremo), na elektru ti ga bodo samo posodili in boš toliko plačala v enem mesecu.
Pa pojdi k drugemu operaterju-torej zgoraj omenjeni Gen-i, kjer je elektrika slabih 10% cenejša-kvaliteta, zanesljivost in vse ostalo pa je popolnoma enaka, ker jo dobivate še vedno preko istih kablov kot doslej-menjava operaterja pa ne stane nič-samo izpolniš in podpišeš tisto pogodbo, ki ti jo pošljejo.
56kW dnevno je izjemno veliko-toliko normalna hiša, ki se ne ogreva na elektriko, praktično sploh ne more pokuriti-toliko kilovatov bi morali porabiti v celem tednu.
Preveri, če nimate v hiši tudi kakšnega zastarelega bojlerja za ogrevanje vode na elektriko-ta zna tudi pokuriti res ogromno, ker namesto vode greje le vodni kamen, ki se je nabral v bojlerju.
Lp