Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Če je tako potem je bolje da imate bojler na max. čez noč in ne na eco. cel dan.
Oz. še bolje da je čez dan na min., toliko, da se še lahko normalno umivate in perete posodo.
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Če je tako potem je bolje da imate bojler na max. čez noč in ne na eco. cel dan.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Zakaj že morajo biti 24/7 prižgani (serverji?)
Dobro vprašanje. Men so serviserji vedno rekl "pa ponoč nj kr laufa je boljš zanjga".Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
za računala je že napisala in sem ji tudi izražunal.
1/4 elektirke ji porabijo računalniki.
Pisala je da ima 2 xPC in laptop prižgan 24/7. Zdaj pa računajte.
Če je še tv i in kaj podobnega tako tako prižgan potem.....
Citat:
Uporabnik Negramodelo pravi:
Dobro vprašanje. Men so serviserji vedno rekl "pa ponoč nj kr laufa je boljš zanjga".
Dobro vprašanje. Men so serviserji vedno rekl "pa ponoč nj kr laufa je boljš zanjga".Citat:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Dobro vprašanje. Men so serviserji vedno rekl "pa ponoč nj kr laufa je boljš zanjga".
Hehe, dobra ta .. računalnik, ki skoz laufa stalno vrti diske, ventilatorje kuri elektriko in nabira kupe prahu na elektroniki. Skratka zanj to ni nič bolje, kot tudi ne zate ker plačuješ nekaj kar ni efektivno. Računalnik skupaj z monitorjem, tiskalnikom, skenerjem itd. na en podaljšek s stikalom in po uspešni zaustavitvi PCja izključit še glavno stikalo.
Lani smo dajali okoli 200 eur mesečno. Akontacija ja ne po dejanski porabi.Citat:
Uporabnik mimika pravi:
Po mojem sta samo dve možnosti za tako velik račun... predvsem zato, ker elektrika ne more kar izpuhteti v zrak.
1. teh 300€ je poračun za celo leto nazaj
2. če je pa res takšen mesečni račun (300€), potem ste imeli toliko elektrike za plačat, ker je poleg te porabe, ki si jo napisala v zadnjem postu, gorela pozimi termoakumulacijska peč, ki je res velik porabnik elektrike... in mogoče bi nekako lahko prilezla do 300€ vse porabljene elektrike. Ki pa jo akontacijsko plačuješ tudi te mesece, ko se ne greješ z pečjo...
Kateri paket si mel pa dosedaj? 3?Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Jaz sem se prejšnji mesec prijavil na "porabim kar rabim" in bom vsak mesec plačeval toliko kolikor bom porabil. Če se prijaviš na to zadevo ti ne računajo dodatka za povečano porabo.
Zadnja tri leta smo imeli povprečno porabo po števcu za mesec maj 735kwh, danes sem pa obračunal porabo za letošnji maj in je 530kwh
Se pozna, da smo v zadnjih dveh mesecih zamenjali hladilnik, skrinjo in monitor.