če bi ti hotel napisat, ti z mojo pisavo naredim..sranje. bom pa dal v word če rabiš detajle.
imam.
peč, vrc elektroniko. tam reguliram delovanje črpalke in peči. vklop izklop. nastavljen je temp povratnega voda. konkretno sedaj..24 lojtre, 23 tla gor, 22 dol
potem imam..21 zank?? v vsaki etaži 7 se mi zdi...al je dol 6..
klet ima en termostat. na termostat krmili...no zdej še nič sem se spomnil. tko da tam je na termostatu tok kukr je nastavljen povratni vod na vrc za to etažo. ura na vrc izklaplja pumpo te etaže.
zgornji etaži, 14 vej. zaenkrat 7 termostatov in 7 strom glav. ideja je..soba za goste, obe kopalnici in hodnika sta brez glav, delata z regulacijo povratnega voda. resnici na ljubo je hodnik vedno zaprt, kopalnici priprti. ker je mala z mamo v sobi za goste, je ta odpra na polno in je tam najtopleje. drugače je predvidena ročna regulacija
zdej pa..v spodnji od zgornjih etaž so bivalni prostori, zgoraj spalni. vse je žal ena pumpa, en vod. zato s ene da urejat z vrc-jem. čez dan anmreč grejem dnevno, kuhinjo, ponoci spalnice, pač otroci. in to je reseno takole. dnevna ima termostat, 4 veje. termostat ima 4 temp, lalal..odpira zapria glave. gor majo sobe vsaka svoj termostat, ista zgodba.
danes em odprl svojo spalnico..od 730 do 1830, vmes 4 ure ni delalo gretje, pumpa stoji. je sobo segrel prvič v letu sploh uporabljeno..iz 15 na 20,5.
odgvor SJTV
jaz če prezračim mi , pjem prezračevanja veš kaj je, termostat zazna 15 in se vrne na 23 hitro. ker vse kar si anredil si prepihal stanovanje. tla so topla, stene so tople. da si boš lažje pomagal. moj en prostor, bivalni..imam 60 do 70 kv talne ogrevanja s 40 do 50 w na kvadrat dovajanja. to je..3,5kw. to je par ogromnih radiatorjev recimo.
na drugi strani je pa recimo sobica z..15 kvadrati..ampak sam 8 kvadrati zunanje stene. tko da merilo kok hitr nazaj sregre spet ni..to akr si hotel vedeti