Da se spotaknem ob tole:
Citat:
Jabe ti hoče povedat, da rada živi udobno življenje, brez misli na to, kdaj bo drva naložila, kolk je v zalogovniku še robe, kdaj trba pucat dimnik,...
Sam si pozabu povedat da je treba to plačat...da je treba nekje staknit denar in imaš dve možnosti da ga ukradeš ali zaslužiš na pošten način. Torej je treba zjutraj ustat in odkorakat v službo in delat ob zafukanem šefu in na konc mesca ga skoraj prosit za miloščino katero v tem času dajejo za tvojo predanost njemu. Tko.Tudi za to elektriko ki ti po žici pršpona v tvojo bajto je treba DELAT!
Za moj primer....jst bi ponucal za vse skup tam okol za 6 000 litrov cvička kar nanese tam 6 jurčku....si grem naprimer naštimat TČ in recmo da potem pridem skozi na leto ob famoznem COP3 z dvemi jurji na leto. KUL. Ne rabiš nič delat sam je jeba k je treba ta dva jurja nekje ukrast ali v drugem primeru zaslužit. Spet treba delat sam pa nej treba raunfnka pucat
Ma jebeštrga...pa se raje odločim za sistem na sekance...sam tukaj je pa treba mal delat...reba jit v hosto spomladi in podret par dreves in jih pustiš da se sušijo do jeseni katera ti jih potem nekdo smelje vse skup z vejami naenkrat...strojnika plačaš..v mojem primeru da je huda zima tam okoli 300-400€. Torej razlika 1600€ na leto proti TČ.
Pa naprimer da gozda nimaš..imaš dve varianti...ali nekje za male pare kupiš surovino in jo potem smelješ ali pa kupiš sekance in ti jih pripeljejo in v tem primeru je pri meni še zmerom okol 800€ v korist sekancev proti TČ.
In ne boš verjel da se da sekance sproti fura in da ni treba ogromnega zalogovnika. V ojem okraju je skupna kotlovnica za 4 bloke in sekance furajo sproti po 10 nm3 . Pripelje do skladišča kateri je pod zemljo..odpre pokrov in skipa noter v parih minutah. Jebat ga edaj...tudi ti blokovci so zaostala teleta kakor praviš če se ogrevaš na sekance sam se jim pa fajn zdi ker imajo sedaj 3X manjšo položnco za ogrevanje kot prej na kurilca.
Da pa imam toliko lesnega odpada da mi sploh ni treba v hosto hodit te itak ne zanima in ti ne rabim tolmačit.
Pa da se naprimer letošnjo zimo primerja z povprečno porabo je tudi nesmiselno saj sem januarja hodil zunaj v kratkih rokavih enparkrat čeprov bi moralo biti v moji lokaciji takrat -20°C.Poraba sekancev letošnjo zimo je bila tam polovična kakor druga leta saj zime praktično ni bilo.
Pa da ne bo kdo mislil da sem proti TČ izvedbam....boli me [cenzura] kaj imate. Je pa dejstvo da imamo ogromno neizkoriščene biomase in namesto da bi država spodbujala predelavo biomase ti grejo pustit da vse lesnoobdelovalne fabrike pocrkajo in gredo raje spodbujat s subvencijami plastična okna , TČ katera elektriko žre..itd itd,. Drva sedaj dobesedno ležijo po tleh po celi sloveniji vendar ni človeka kateri bi začel spodbujati da se bi te drva unovčila v lesnopredelovalni industriji in v skupnih kotlovnicah kjer se bi žgal slab les. Denar nam gnije dobesedno v gozdu in tukaj je VELIKA napaka..velika velika.
Navsezadnje je pa tole brezpredmetno če imaš veliko prihodka na mesec in se ti jebe za denar...torej lahk kuriš kurilca še naprej pri odprtih oknih in te ne bo zeblo...