T-bone

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
hja, ponavadi steakhousom, ki strežejo kobe meso in ga znajo ustrezno pripravit, klientele ravno ne manjka
wink-1.gif
 

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
daj SJTV ne flancaj...naredijo takega kakega hoces...se pa strinjam da vse kaj je vec kot medium da je skoda taksnega mesa...ampak okus je fleksibilna stvar...
 

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
daj daj ne nabijaj pampas ti nardi tocno takega kot reces...zgleda da je pac razlika s kom gres tja...moja je jedla prepecenega, brez kakrsnihkoli tezav...cene so pa tudi relativno ok gleda na to da pride ze pri nas neki na pol steak preko 30€
 

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Res?

Ne vem, nazadnje sem bil prejsnji teden, pa je bilo nekomu pri omizju lepo razlozeno, da tega ne bo dobil na kroznik.
smile-1.gif
se je pa slo specificno o Kobeju, mogoce so za ostalo manj strogi.
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Hvala, a tudi tega ne bi. Ce mi pac pase medium/well-done, naj bo medium/well-done. Saj ni to nic drugace, kot ce nekomu ustreza rare, ena stopnja (za)pecenosti pac. Ce nekomu pade krona z glave zaradi tega, ker ne je vsak natanko istega kot on, potem je pa to njegov problem (potem bi tak clovek morda raje sel v kaksno drugo branzo, kakor v pripravo hrane za druge, kjer bodo neizogibno okusi razlicni).

Glej, vsaka hrana ima svoje principe priprave. Riža se ne je surovega, testenin se ne razkuha, tatarc mora bit surov, steak pa se pač peče največ medium. Me nič ne moti, če ti hočeš well done, zraven pa nekuhan riž in kuhan tatarc, ampak ne pričakuj, da ti bo kuhar ustregel. Naredi svojo restavracijo in kuhaj tako hrano. Pa da vidimo, kdo bo imel več obiska ...
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
daj SJTV ne flancaj...naredijo takega kakega hoces...se pa strinjam da vse kaj je vec kot medium da je skoda taksnega mesa...ampak okus je fleksibilna stvar...

Ko boš pa malo več oštarij obiskal, kjer delajo res hude steake, boš pa videl, da se motiš. Pa da se da dober steak recimo jesti iz 10+ let stare krave. Pa da ponekod še medium ne naredijo. Pa da se ponekaod splača vprašat, kako oni priporočajo pripravljeno in se nasveta držat. Pa da se včasih blue rare pripravlja dlje kot well done ...
 
Nazadnje urejeno:

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Glej SJTV..neke tvoje pavšalne ocene mi grejo pošteno na koorac...verjetno se gibljem v krogih o katerih ti še sanjat ne moreš, pa ni še nikdar nobenemu odreko stejka kakršnega je hotel pa najsi je blo v Buenos airesu, Chicago, St. lousu, Mexico cityju,Torontu.....

Jaz jem to kar je dobro rare do rare meidum, mi je super...ampak kot sem ti povedal še nikoli na naših kosilih-pojedinah ni blo ugovarjanja glede priprave...

ne vem kam hodite vi....ampak v gostilnah kamor jaz hodim je stranka car pa če hoče ogljeni steak...


ta bullshit o nepripravi stejkov na način kot ga hočete pa kr dalje prodajajte po Alterju.. ker to je kao premium ponudba....pač slovenska wanabe smetana
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Glej SJTV..neke tvoje pavšalne ocene mi grejo pošteno na koorac...verjetno se gibljem v krogih o katerih ti še sanjat ne moreš, pa ni še nikdar nobenemu odreko stejka kakršnega je hotel pa najsi je blo v Buenos airesu, Chicago, St. lousu, Mexico cityju,Torontu.....

Jaz jem to kar je dobro rare do rare meidum, mi je super...ampak kot sem ti povedal še nikoli na naših kosilih-pojedinah ni blo ugovarjanja glede priprave...

ne vem kam hodite vi....ampak v gostilnah kamor jaz hodim je stranka car pa če hoče ogljeni steak...


ta bullshit o nepripravi stejkov na način kot ga hočete pa kr dalje prodajajte po Alterju.. ker to je kao premium ponudba....pač slovenska wanabe smetana

Prav rad bi te videlv v Michelin 3* oštarijo it pa kuharju pamet solit ...
Ali pa well done naročat v El Caperichu ...

Kje se giblješ, mi je pa vseeno.
Sicer pa: itak nima smisla, goni svoje, naročaj po svoje ... Jaz zato ne bom nič slabše jedel.
 

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Citat:
Uporabnik dentex pravi:
Dejta prehrambena Juniorja, spravta se vn v kakšno restavracijo kjer strežejo steake, pa naroč v ta pravi steak.

Me prov zanima kaj dobiš.

Se mi je zdel dušeno govedino

BIKOV KAKEC

lp D



Od sile smo brihtni.


Poglej, najbrž znaš skuhati več stvari kot kaz, čeprav se s tem rad bavim, ampak izključno ljubiteljsko. Če pa slučajno misliš, da si ne vem kakšen mag restavracij, mi pa dlje kot do mesa iz župe in restanga krompirja še nismo prišli, se pa žal precej motiš.


Sicer gre tema že v smer "lejte me, kje vse sem že bil", zato pustimo to tokrat ob strani, ampak se še ni zgodilo, da bi kje medium zavrnili.


Ker imaš pa ti seveda očitno največ znanja na tem področju, me pa prosim poduči, kje ti ob naročilu mediuma predlagajo še popečen suši.
 

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Kjerkoli sem bil do sedaj, v restavraciji, so mi naredili hrano tako kakor sem naročil - sedaj, če to pomeni da bi naročil zoglenel zrezek, ma da mi takega naredi ali si ga pa v rit vtakne.

ZA SVOJ DENAR JEM KAR HOČEM ! Če bi pa naročil medium in dobil rare bi šel pa kuharja nabutat.

LP
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Kjerkoli sem bil do sedaj, v restavraciji, so mi naredili hrano tako kakor sem naročil

LP

No ja..., s tem se ne strinjam ravno. Jaz sem dobil že tudi ocvrt krompir (pomfri) pogret v mikrovelle..., seveda sem jih napeezdil, pa tudi zažgane pizze in mrzle župe niso redkost, itd.
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Kjerkoli sem bil do sedaj, v restavraciji, so mi naredili hrano tako kakor sem naročil - sedaj, če to pomeni da bi naročil zoglenel zrezek, ma da mi takega naredi ali si ga pa v rit vtakne.

ZA SVOJ DENAR JEM KAR HOČEM ! Če bi pa naročil medium in dobil rare bi šel pa kuharja nabutat.

LP

Za tvoj denar lahko ješ v gostilni le tisto, kar ta gostilna ponuja. Če steaka ponujejo le rare in medium rare, potem pač ali izbereš enega od teh ali pa zamnjaš gostilno.
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Notranjc, mislim, da je tole zrelo za zaklenit. Kle se oglaša čist preveč "pametnih", ki solijo pamet tistim, ki dejansko nekaj vejo o hrani in gurmanstvu.

Notranjc, mislim, da je cas, da si trije organizirajo cisto svoj koticek foruma, kjer bodo v miru uzivali v blazenosti brez prisotnosti "pametnih", ki solijo pamet tistim, ki nabijajo nekaj, kar nima prav veliko zveze z realnostjo, nekaj malega pa s snobizmom.

Ajde, verjamem da zagotovo nekje obstaja "gostilna", kjer ne mores dobili steaka drugace pecenega kot rare. Pa kaj potem - na svetu je na tisoce ali milijone drugih ponudnikov, kjer s tem nimajo tezav. To, da nekje naredijo znic hrano (drugacno, kot jo pricakujes), pa nima nobene zveze z osebnimi kapricami (= o cemer je govora tukaj), ampak z nesposobnostjo.
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Aja, pa se to: v edini kategoriji steakov, kjer imajo naveden nacin priprave (torej da lahko dobim, karkoli izberem, v nasprotju z nekaksnimi "te bodo postavili pred vrata" zgodbicami), pise v meniju pri Pampasu tole:

Rare
Medium-rare
Medium
Medium-well
Well done

V drugih dveh tako ali tako ni nobene izbire (tako kot tatarca ne mores dobiti na 200 nacinov, to je razumljivo).
 

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Bo ze tako, ce tako pravis. Meni se ne da vec kregat - vi pa kar jejte zaganje
smile-1.gif
 

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Izkusnja iz La cassa Argentina v Pragi ta ponedeljek. Kolega je hotel naročiti medium-well, pa ga je natakar lepo opozoril da on rajši predlaga medium, da bo meso veliko boljse :) Nekako ni hotel slišati o medium-well. Bil je pa 600g ramsteak.... sam sem vzel malo manj kot medium,.. še sedaj se mi sline cedijo
smile-1.gif


Naslednji dan pa, ena Brazilska restavracija (en čudn nacin all you can eat, so kelnarji skoz naokol hodil z vrstami mesa, pa si vzel kar ti je pasal), pa je bla vsa govedina medium spečena.