Ostali odpadki

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.260
1.284
113
43
1000006522.jpg

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.602
5.186
113
Na sliki, ki jo je dal turbobitch so videti samo naravni materiali. Opeka iz gline, les, zidano je verjetno z apnom in rdečim peskom še brez cementa. To se mi zdi še najbolj ekološko zakopati blizu same lokacije. Se pa bo nekoliko pogreznilo s časom, ko bo les razpadel. Vsak prevoz nekam je bolj ekološko sporen. Drugo pa je seveda navlaka, ki je bila hranjena v stavbi in ni primerna za tako odstranitev.
Danes smo prešli na kup dokumentacije. Neumnost, naj pride inšpektor vsaj dvakrat na teren in preveri stanje v naravi. Kaj se odstranjuje in kako se je odstranilo. Ko hočem v gozdu podreti suho drevo, moram obvestiti logarja, ki pride to pogledat in odredi posek. Velikokrat še pozneje pride pogledat, če sem res podrl ustrezna drevesa. Nobenih samo papirnatih rešitev. Gre za 3D svet, ne 2D svet papirja.

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
2.003
420
83
Kaj bi jaz naredil?
Sobotna akcija, naročiš zelen ta velk kontejner (50€), notri zbašeš plastične in kovinske zadeve.
Kamnit odpadek zakoplješ v najbližjo jamo
Iz lesa narediš kres in imate zvečer še fešto, prvi maj je blizu...

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.602
5.186
113
Les bi bil v bistvu zelo uporaben za zakopati, da dobiš "organsko njivo". Nova moda v eko pridelavi, odrineš vrhnji sloj zemlje, organsko snov, na primer les razporediš in vrneš vrhnji sloj. Baje dobro raste ...

tesfalar

Majstr
1. nov 2008
1.136
100
63
Tale star rušt je sigurno eko-bio-veganski, ni videl laka, lazure ali impregnacije. Samo črva.
Jaz s podobnim že dve leti kurim kamin, mu nič ne manjka. Pa mi ga ni bilo treba zakopavat, pa še posebej drv kupit. Meni je win-win, ostali pa kakor komu paše.

Opeko je debilizem zakopavat, vem da na alterju ni potrebe, sami kriptomilionarji, ampak drugače z lahkoto dobiš 30-40 centov za kos stare NF opeke. Samo strest je treba staro malto dol pa na palete zložit. Iz ene šupe v tednu dni z lahkoto 2k€ neobdavčeno na bolhi, ampak tule se pogovarjamo, da bi šli iskat socialca v sortirnico, da pride popodne smeti ven nosit za eno pivo.
Za tak pristop sem po postavkah napisal zgoraj kako gre. Ni pa nujno, lahko sam rešiš, bolj ekološko pa še finančno v plus.