T-bone

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Uf, tole pa je slastno.
cheer.gif


Vse kar je nad rare, bi morali zakonsko prepovedat.
evil.gif
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik dentex pravi:
Greška
carpaccio narediš v 10 minutkah. Oster nož, ampak res oster. Govedina, najbolš plučna, lohk tud rostbeef. Sam da je uležan. Na leseni dili kar se da na tenko odrežeš, šnito mesa, nato pa jo z plosko stranjo noža potegneš tako da jo razvlečeš.

Naložiš na krožnik. Par kapljic limoe, malo olivca sol poper komur paše nej si ga pač posuje z parmezanom, čeprav izgubi tisti IT.

V frižider na hladno, pred uporabo postelca rukole malo kreše, mesek, acceto balsmico in piči gas s popečenim kruhkom.

lp D

ni tolk problem v izdelavi, kot v kvaliteti mesa, ki mi je dostopna
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Uf, tole pa je slastno.
cheer.gif


Vse kar je nad rare, bi morali zakonsko prepovedat.
evil.gif
Ah, medium je tudi še čisto ok. Nekaj pa more biti tudi za punce, da ne omedlijo ob kosu krvi
grin1.gif

Za prepečene bi pa res bilo treba uzakoniti kakšno kazen
tongue-1.gif
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Medium je lahko zrezek v omaki.

Sicer pa ne vem, kaj imajo punce veze, jih poznam nekaj, ki so zelo "krvave" pri tem.
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Mode, dej banat hudiča. Medium steaka ni, vse ostalo je dušena govedina.
Pa sej še svino in čevape, če jih na pravem koncu ješ, dobiš medium.

lp D
 

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Klasičen primer gurmanskega snobizma, popolnoma nič boljši nisi od pičk, ki se zgražajo, če katera nima Hermesove torbice.


Tega tipa sem že ene parkrat gledal na Travel Chanelu in je faca, dela s srcem.


Ampak zgražanje nad mediumom je pa popolnoma isto, kot zgoraj navedeno.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Sem isto razmišljal ob branju njegovih postov ja.

Vsak tele ma svoj vesele.
wink-1.gif
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Dejta prehrambena Juniorja, spravta se vn v kakšno restavracijo kjer strežejo steake, pa naroč v ta pravi steak.

Me prov zanima kaj dobiš.

Se mi je zdel dušeno govedino

BIKOV KAKEC

lp D
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No mogoče dost veš o hrani ampak se strinjam, morda nas "ki ne vemo" toliko preveč podcenjuješ. Če je tebi nekaj dobro še ne pomeni da je to normalno in samoumevno in tudi najboljše. Tapravi gurmani in poznavalci bi še dobro uležan pesji drek pojedli, samo da je priznan kot specialiteta in da je redek ter drag.
zmaga.gif
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

Ah, medium je tudi še čisto ok. Nekaj pa more biti tudi za punce, da ne omedlijo ob kosu krvi
grin1.gif

Za prepečene bi pa res bilo treba uzakoniti kakšno kazen
tongue-1.gif

Če je uležan, krvi ni.
Prepečenih pa v dobrih steak housih sploh ne delajo. Max je medium ...
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Se pravi ce hocem jesti meso tako, kot je meni vsec, moram v slabo ostarijo, ker v dobrih takega ne strezejo ? To bo ...
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Ce hočeš jesti dobro meso dobro pripravljeno, moraš v dobro oštarijo. Za ostale mi je pa vseeno ... Lahko ga tudi doma kremiraš.

PS: jaz tudi ne zahtevam pice v suši baru, ne vem zakaj bi v dobrem steak housu zahteval kos prepečene govedine ...
 
Nazadnje urejeno:

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Se pravi ce hocem jesti meso tako, kot je meni vsec, moram v slabo ostarijo, ker v dobrih takega ne strezejo ? To bo ...

Res je. V orenk steakhousih (recimo, Pampas v Budimpesti - 600g Kobe za 60 EUR.press) ti bodo prijazno predlagali, da ce bi gospod raje piscanca, kaksen kos svinjine, ali ce bi sel raje malo na sprehod, da ne bo motil ljudi pri hrani. Pa so eni od boljsih v tem delu evrope in skoz polni.

Ne recem, da to odgovarja vsem, ampak za tatarca ali capraccio - ali sushi - tudi ne prosis, da ti ga malo popecejo, kajne?
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Ne recem, da to odgovarja vsem, ampak za tatarca ali capraccio - ali sushi - tudi ne prosis, da ti ga malo popecejo, kajne?

Ne - temu se pac izognem (kot se marsicemu drugemu, cesar ne maram). Nisem jaz kanta za bioloske odpadke, da bi moral kar vse po vrsti pospraviti.
 

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
No torej, najbolje je, da se izognes zrezkom z zara. Ker ponekod te bodo gladko zavrnili, in ti ponudili kaj drugega.

Kar pa seveda ne pomeni, da ti kdorkoli odreka pravico, da v ostariji narocis goveji zrezek v gobovi omaki z rizem, ki je dokoncno kremiran.
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Hvala, a tudi tega ne bi. Ce mi pac pase medium/well-done, naj bo medium/well-done. Saj ni to nic drugace, kot ce nekomu ustreza rare, ena stopnja (za)pecenosti pac. Ce nekomu pade krona z glave zaradi tega, ker ne je vsak natanko istega kot on, potem je pa to njegov problem (potem bi tak clovek morda raje sel v kaksno drugo branzo, kakor v pripravo hrane za druge, kjer bodo neizogibno okusi razlicni).
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
finta je v tem, da je večina high end kuharjev snobov, in ti ne bodo kobe mesa prepekli, pa če se na glavo postaviš, ga raje sami pojejo...
 

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Tiorej bodo imeli svoj posel s kom drugim, mene ne bo pobralo zaradi tega; prej njih s takim odnosom
smile-1.gif
Da bi zaradi kaprice nekoga drugega moral placati in pozreti nekaj, cesar sploh ne zelim ... zivljenje je prekratko, svet pa prevelik, da bi se s takimi "mojstri" ubadal,.