T-bone

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Čakta.... uležano meso sta vidva pustila še 4 dni v hladilniku? Na ene 7 stopinjah? Kaj se čudita potem....
Kot piše je imel vakumsko pakirane.
Sicer pa Petrin sam na strani ogllašuje, da zadeva zdrži 8 dni v hladilniku:

Z vakuumiranjem mesa se njegov rok trajanja podaljša. Na željo strank meso zapakiramo v več paketov, odvisno od potrebe (npr. 5 paketov po 3 svinjske zrezke).Vakuumiranega mesa ni potrebno zamrzovati. Hrani se na temperaturi do +5°C. Rok trajanja je najmanj 8 dni. Izjema sta puranje in piščančje meso, ki imata rok trajanja le 4 dni
 
Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik cbb pravi:Kar pa se tiče priprave - na žerjavco in metoda 4-3-2-1. Najboljše zihr.
Se preverjeno strinjam.
Ampak zdajle ni ravno čas za oglje, recimo kako to spečt v kuhinji?

kako ni čas za oglje.pri meni še zmeraj žar laufa na dvorišču.
 

peterm

Pripravnik
17. sep 2007
699
0
16
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Čakta.... uležano meso sta vidva pustila še 4 dni v hladilniku? Na ene 7 stopinjah? Kaj se čudita potem....

navodila nalepljena na vrečki preberi..
rok trajanja.. je bilo še 4 dni do konca roka..
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik der_Starke pravi:
Kje v MB kupit ulezan kos za na gril vrzt???

Najbrž nikjer, sicer pa tudi mene to zanima!
zmaga.gif
 

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
ksz

V mesnici v Mercator Kamnik imajo uležano vakumsko pakirano meso, cena 9€/kg, parkrat vzel do sedaj. Meni se zdi dobro, sploh pa za to ceno.
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Dragi prijatelj, s temle filmčkom si pokazal vse in še več o umetnosti steaka.

Dragi moji dušilci govedine j... s...!!!!!
hysterical-1.gif

Še enkrat mi omente medium šnicl pa bom zahtevu permanentni ban.
evil.gif


Kr trudite se z dušeno govedino

Jest jih jem sam blue/english/surove/ reare.....
nahrung002.gif

lp D
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
sam [censored], rad jem english spečenega, pa recimo tako, 2-3 cm debelega, samo ta na sredini ja še sobne temperature nima
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Killa, a tatarčka pa ješ???

Je topu brez skrbi sej so ga grel 20 minutk hehe

lp D
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz bi ga tud pol cm bolj speku...kak cm čist rdečga pr takmu bajsu je pa lahko.
cheer.gif
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik dentex pravi:
Killa, a tatarčka pa ješ???

Je topu brez skrbi sej so ga grel 20 minutk hehe

lp D

pa jem tud carpaccio, samo to se mi zdi malo preveč extrem, predvsem zato, ker ne vidim razlike v sredci tega steaka in sredici surovega, morda se malo sokovi premešajo, to je pa tud vse
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Meso za carpaccio zmrzneš, ali ga narežeš surovega???
Ni extrem, tud teža tehle šniclnov, je sam za ta hude jedce.
Ta prav flori se začne nad 1100grami. T bone pa pr kilci in pol. Pol je pa treba sam mal časa, da se ga po goltancu ob kakšni dobri kapljici pošlje

lp d
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Greška
carpaccio narediš v 10 minutkah. Oster nož, ampak res oster. Govedina, najbolš plučna, lohk tud rostbeef. Sam da je uležan. Na leseni dili kar se da na tenko odrežeš, šnito mesa, nato pa jo z plosko stranjo noža potegneš tako da jo razvlečeš.

Naložiš na krožnik. Par kapljic limoe, malo olivca sol poper komur paše nej si ga pač posuje z parmezanom, čeprav izgubi tisti IT.

V frižider na hladno, pred uporabo postelca rukole malo kreše, mesek, acceto balsmico in piči gas s popečenim kruhkom.

lp D