Po mojih informacijah so se proizvajalci avtomobilov sami nategnili. Saj so ob začetku korone lepo rekli proizvajalcem čipov, hvala lepa, ne rabimo, boli nas đoko za vas, boste že. Korona pa je naredila to, da se je obseg prodaje konzol in vsega tega konkretno povečal in seveda proizvajalci čipov so se preusmerili v čipe za konzole, ki so btw. še lepo konkretno dobičkanosnejši. Sedaj pa proizvajalci avtomobilov jokajo, ker so jim proizvajalci čipov lepo faki... vrnili.Proizvajalcev naj bi zaradi covida zmanjšali nakup čipov. Potem pa se je prodalo več avtov od pričakovanja, proizvodne kapacitete pa so rezervirale druge podjetja.
Če nihče ne bi kupoval novih avtomobilov, tudi ti ne bi imel kje najti dobro ulaufanega rabljenega ...Meni dol visi za nove avte. Jaz kupujem dobro ulaufane rabljene iz Dojčland.
Se pa trudim ne nakladat o stvareh o katerih nimam pojma.
Pa brez zamere.
In pol kur.ca tople vode ti pomaga garancija, ce je servis neodziven, ko pa je avto tam, pa ga ne znajo popraviti.eh, če enkrat podvomiš v kilometre in še kaj pri avtu, ko ti mesečno pobere jurja za popravila...potem razumeš, da mi rabljeni ne dišijo več pa če mi mahaš pred nosom z 100x poštempljano servisno...pač veš, da preplačaš, a saj garancijo imaš. običajno tistih 5 let, ravno ko avto največ izgubi na vrednosti.
kot rečeno, vsak je svoje sreče kovač
Mesečno Jurja za.popravila.eh, če enkrat podvomiš v kilometre in še kaj pri avtu, ko ti mesečno pobere jurja za popravila...potem razumeš, da mi rabljeni ne dišijo več pa če mi mahaš pred nosom z 100x poštempljano servisno...pač veš, da preplačaš, a saj garancijo imaš. običajno tistih 5 let, ravno ko avto največ izgubi na vrednosti.
kot rečeno, vsak je svoje sreče kovač