Evo, še en kos t5 evo v mojem (sirsem) krogu. Tokrat sem ga jaz malo upeljeval (prvih 500 km). Meni je za ta denar to to. Moram samo še babo navdušit da bi se poslovila od (enega) renoja, pa da parkiram. Kakovost izdelave zelo dobra, predvsem znotraj. Zunaj so spoji ok, edino na nevidnih mestih (ko odpres prtljaznik) so spoji pleha zapognjeni malo vigi-vagi. Tudi alu letvice niso speglane na nivoju premije, ampak dvomim da kdo to opazi ce ne isce dlake v jajcu (jaz sem jo). Plastika notranjosti je dobra, nekje nivo oskubljenih bmw1. "Usnje" sedezev je nekje nad renojevim "usnjem" in bimmer eko usnjem (sensa). Dvomim da gre za pravo usnje. Kar je glede na površino perforacije (ventilirani sedezi), ki zajema ves sedalni in naslonski del, morda dobro z vidika trajnosti. Prostornost je izjemna, prljaznik malo manj (visoko dno zaradi velikega rez.kolesa). Kabina je izjemno zvocno izolirana, tudi panaroma ne prepusca nic zvoka (kar je redko celo v premijah). Vrata se zapirajo lahkotno a z zdravim zvokom. Podvozje je udobno in tiho (tudi na Zokijevih "cestah"), zadeva se ne nagiba in lepo drzi smer, je pa volan malo prevec posreden (nisem se igral s 3stopenjko nastavitvijo). Gume (Atlas suv nekaj...od Linglong corp) so bolj robate, zase bi zamenjal za kako visokocenovno celoletko najbrz. Kombinacija motor-menjalnik je fantazija. Take usklajenosti (Mica-Getrag) ne najdes niti pri Bimm-Zf. Dejansko menjalnik dela tako kot mora, oziroma ga sploh ne zaznas. Opazka enega testerja da je povezava anemicna je 100posto posledica okvare konkretnega vozila (ali pa je pozabil v eco drive modu). Poraba (neulaufanega) je 7.2, flegmatik bi verjetno dosegel obljubljeno 6.6, meni je pri 130 zrl 6. Ker je zadeva nova seveda nisem probal kaj dosti od 200 vrancev, a zadeva zelo obeta. Števci in infotainment so porazni in ne zaslužijo omembe sploh. Res da nisem prebral navodil....ampak v tednu dni nisem uspel pogruntat...ma prakticno nic! To bi jaz prepovedal! Toliko, vsem ki iscejo nekaj pod 30jurjev toplo priporocam testno voznjo. Servis na 15/1 leto morda odbija, je pa vsaj 5 let garancije (ne jamstva). In pa zadeva NIMA SS in s tem povezanih komplikacij! Ze zaradi tega je vredno...