Mislim, da se nisva razumela - meni je kompleksnost imigracije povsem jasna - jasna ni ljudem, ki vehementno zatrjujejo, da so Bosanci nasilnejši zaradi kulture, da Srbi kradejo, ker imajo takšno mentaliteto itd. Jasno mi je tudi, da je večinsko prebivalstvo vedno in povsod nestrpno - tudi v Sloveniji. Razlogi, zakaj so nestrpni, pa so politične manipulacije, demagogija, črno-belo dojemanje sveta itd.Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
No, do tega sem te hotel pripeljati. Zadeva je veliko bolj kompleksna, kot jo hočeš predstaviti. Zato so tvoja posploševanja o nestrpnih Slovencih neprimerna.
No, v času krize je povsem normalno, da se pozornost odvrne od politike in se jo preusmeri na Rome, geje ipd. Nima to nobene povezave z reševanjem problematike.Citat:
Uporabnik kloshar pravi:Kar se zadnjega odstavka tiče, pa je bolj zdravo zadevo razlagati z drugega zornega kota - ureditev odnosov z marginalnimi skupinami je izraz državnega in družbenega napredka. Zaradi tega država nič ne tone, ampak kvečjemu pripomore k njeni notranji stabilnosti. K temu jo mimogrede zavezujejo tudi mednarodne konvencije.
Citat:
Uporabnik SrceZgorajLevoLol pravi:
Prvič: če si ti imel tako izkušnjo, to ne pomeni da je zdej to povsod tako.
Moj kolega je imel čisto drugačno izkušnjo kot ti in jaz pri najemu bajte. On pa ima hud naglasak. Oblači se pa svojim financam primerno.
Kar hočem povedat je to, da je povsod enako - imaš lahko dobro ali pa slabo izkušnjo...sam tle neki pravičniki modruje-te/jo da smo pa slovenci oh in sploh rasisti.
Govorit to, da so slovenci rasisti je pa ISTO kot da bi reku da so južnaki kriminalci.
Sam če pljuvaš po slovencih je to IN in si pravičnik dejansko si pa isti ku*čev ksenofob kot tisti ki imajo južnake za kriminalce
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
za "čefurje" je pa še od časa SFRJ znano da so itak samo za jarke kopat.
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Če pride Mujo Hasanoviæ lepo oblečen, urejen, pove, da je dobil delo v okolici in da bi se z družino rad preselil v mirno okolje, like nič, bil bi resen kandidat za najem.
Nima te kej firbec matrat......Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Če pride Mujo Hasanoviæ lepo oblečen, urejen, pove, da je dobil delo v okolici in da bi se z družino rad preselil v mirno okolje, like nič, bil bi resen kandidat za najem.
OK, mogoce sem pa jaz prevec negativno nastrojen. Be prav firbec daje kaj bi se v resnici zgodilo.
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
My guess: dokler bo prišel en lepo oblečen Hasan ne bo problema. Ko pa jih bo 10, ko bodo organizirali piknik s svojimi sorodniki (ki imajo, god forbid, boljše avtomobile kot 'avtohtoni' prebivalci vukojebine), ko bodo zahtevali džamijo, ko bo hčerka domov pripeljala Hasanovega sina Mirzo - no, potem se ljubezen do lepo oblečenega, slovensko govorečega Hasana konča.
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
My guess: dokler bo prišel en lepo oblečen Hasan ne bo problema. Ko pa jih bo 10, ko bodo organizirali piknik s svojimi sorodniki (ki imajo, god forbid, boljše avtomobile kot 'avtohtoni' prebivalci vukojebine), ko bodo zahtevali džamijo, ko bo hčerka domov pripeljala Hasanovega sina Mirzo - no, potem se ljubezen do lepo oblečenega, slovensko govorečega Hasana konča.