Strpni Slovenci

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
A ti maš pa možnost prek Alterjevskega ugotavljanja narodnosti???? Dost si dovoliš, resnično......pa sej to ni res
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Kar zavijaj, kakor hočeš........napisal si direkt prvo, ki ti je udarla v glavo. Takle mamo. Pa sej.....whatever.

Lep vikend.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.141
-8.783
113
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:

Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Drugič, enačiti Rome z avtohtonimi prebivalci Gorenjske je malodane bogokletno.
Zakaj?
Sej imaš prav, ti jih ne enačiš
evil.gif

Če rečem: "A pozna kdo kej Gorenjcev, meni je zmanjkalo kurjave" boš reagiral drugače, kot če rečem, "A pozna kdo kaj ciganov, meni je zmanjkalo kurjave"
Pa obakrat mislim le na drva

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:

Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Drugič, enačiti Rome z avtohtonimi prebivalci Gorenjske je malodane bogokletno.
Zakaj?
evil.gif

Če rečem: "A pozna kdo kej Gorenjcev, meni je zmanjkalo kurjave" boš reagiral drugače, kot če rečem, "A pozna kdo kaj ciganov, meni je zmanjkalo kurjave"
467716-post_slo.gif

zmaga.gif
dobro si ga

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
evil.gif

Tako je - v obeh primerih ti je zmanjkalo drv in iščeš ljudi, ki jih imajo morebiti preveč.

Si imel ti v mislih kaj drugega?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.141
-8.783
113
Jaz ne, ti pa. Pa se ni treba ven vlečt, ker se dobro ve, da bi v kakšni drugi temi tole hitro ratal zate argument, da želimo skuriti cigane.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Jaz sem imel v mislih precej enostavno stvar: iščeš drva in sprašuješ, če jih kdo ima.

Kakšno pa je tvoje mnenje o genocidu nad Cigani, pa ne vem (boš moral sam objasniti).

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Če ima cigo drva za prodat, so zihr od soseda (Slovenca).
Al kaj bi rad povedal? Da cigo v lastni gmajni (
hysterical-1.gif
) proda (pošteno: kubik za kubik, brez da bi klobuk skozi klaftro odletu, pa daj jih potem naslednjo noč ne "uzme magla"?
Iskreno, raje kupim 0,9 kubika za kubik od Slovenca, kot 1:1 od kogarkoli drugega (še v Obiju v klaftri lohk skozi cajtnge bereš).

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
ksz

V zadnjih mesecih se je pri meni izmenjalo kar nekaj obrtnikov. Brez izjeme vsi njihovi delavci so bili bosanski muslimani, ki so z mano govorili lepo slovensko. Da so muslimani, sem sodil po tem, ker ni nihče jedel svinjine. Vsi delavci so bili mlajši, tako od 25-35 let in pridni kot mravljice. Vsak dan so delali vsaj po deset ur. Malo sem jih spraševal, kje stanujejo in izkazalo se je, da po vaseh pri privatnih stanodajalcih in to v hardcore okolju.
Tako da ni res, da imajo ljudje pretirane predsodke.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
To se ti zdi dovolj dobra raven argumentacije - poznam nekaj Bosancev, ki so lepo sprejeti, ergo - Slovenija nima težav z nestrpnostjo?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Imam samo občutek, da je ta problem prenapihnjen.
IMO Slovenci problema sploh ne vidijo: Cigani in ostala država so tako in tako segregirani, Bosance se tolerira, dokler govorijo v pravilni slovenščini (in dokler ti pucajo sekret) - čim Hasan prileze višje, se ga uvrsti v udbomafijo ali kaj podobnega. Če Slovenec zakolje fotra, je to nasilje v družini, če Bosanec zakolje fotra, je to 'prizadeta mentaliteta priseljencev'. Torej problem je, vendar ga uradno ni.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Normalno , do v redu ljudi je Slovenc tudi v redu, še celo nekako ga je sram, da bi bil slabši in se še lepše obnaša kot se mogoče ponavadi.....
z lopovsko, izsiljevalsko, vsiljivo, delomrzno, parazitsko drhaljo, pa res nikoli v zgodovini nismo imeli dobrih odnosev in če je to nestrpnost, naj pa dodajo zraven še besedo, da se ve -nestrpen do......
Pravzaprav je nestrpnost obtoževat nek narod ,,nestrpnosti,, brez točne definicije, do koga točno in kakšnega in kdaj, v kerih primerih in situacijah je nestrpen .

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
To se ti zdi dovolj dobra raven argumentacije - poznam nekaj Bosancev, ki so lepo sprejeti, ergo - Slovenija nima težav z nestrpnostjo?
Ne
težave imajo kriminalci, paraziti in podobna vsiljiva golazen

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
MO Slovenci problema sploh ne vidijo: Cigani in ostala država so tako in tako segregirani, Bosance se tolerira, dokler govorijo v pravilni slovenščini (in dokler ti pucajo sekret) - čim Hasan prileze višje, se ga uvrsti v udbomafijo ali kaj podobnega. Če Slovenec zakolje fotra, je to nasilje v družini, če Bosanec zakolje fotra, je to 'prizadeta mentaliteta priseljencev'. Torej problem je, vendar ga uradno ni.

Veš kaj, spet nekaj serješ. V mojem naselju je več kot polovica priseljencev, v glavnem po letu 90 in to z vseh v jugo vojnah udeleženih strani. Pa se vsi med sabo kar dobro razumemo in imamo dobre medsosedske odnose. Imel sem tudi ciganske sosede in o njih nimam povedati kaj slabega. Sicer mi je en njihov mulček polomil lato v vrtni ograji, ko je šel rabutat jabolka, pa sem njihovi mami pokazal, kje so vrata v ograji. Na vrt ni bilo nikoli več nikogah iz njihove familije.