Sej imaš prav, ti jih ne enačišCitat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Zakaj?Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Drugič, enačiti Rome z avtohtonimi prebivalci Gorenjske je malodane bogokletno.
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Sej imaš prav, ti jih ne enačišCitat:
Zakaj?Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Drugič, enačiti Rome z avtohtonimi prebivalci Gorenjske je malodane bogokletno.
Če rečem: "A pozna kdo kej Gorenjcev, meni je zmanjkalo kurjave" boš reagiral drugače, kot če rečem, "A pozna kdo kaj ciganov, meni je zmanjkalo kurjave"
Pa obakrat mislim le na drva
to pomeni, da jih imajo več kot mi, v tem je problemCitat:
Uporabnik 8888 pravi:
Ti pa še manj, zapomni si da imate preveč pravic!
Tako je - v obeh primerih ti je zmanjkalo drv in iščeš ljudi, ki jih imajo morebiti preveč.Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Sej imaš prav, ti jih ne enačiš
Če rečem: "A pozna kdo kej Gorenjcev, meni je zmanjkalo kurjave" boš reagiral drugače, kot če rečem, "A pozna kdo kaj ciganov, meni je zmanjkalo kurjave"
Pa obakrat mislim le na drva
a ti hočeš genocid nad cigani?Citat:
Kakšno pa je tvoje mnenje o genocidu nad Cigani, pa ne vem (boš moral sam objasniti).
IMO Slovenci problema sploh ne vidijo: Cigani in ostala država so tako in tako segregirani, Bosance se tolerira, dokler govorijo v pravilni slovenščini (in dokler ti pucajo sekret) - čim Hasan prileze višje, se ga uvrsti v udbomafijo ali kaj podobnega. Če Slovenec zakolje fotra, je to nasilje v družini, če Bosanec zakolje fotra, je to 'prizadeta mentaliteta priseljencev'. Torej problem je, vendar ga uradno ni.Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Imam samo občutek, da je ta problem prenapihnjen.
NeCitat:
To se ti zdi dovolj dobra raven argumentacije - poznam nekaj Bosancev, ki so lepo sprejeti, ergo - Slovenija nima težav z nestrpnostjo?
Citat:
MO Slovenci problema sploh ne vidijo: Cigani in ostala država so tako in tako segregirani, Bosance se tolerira, dokler govorijo v pravilni slovenščini (in dokler ti pucajo sekret) - čim Hasan prileze višje, se ga uvrsti v udbomafijo ali kaj podobnega. Če Slovenec zakolje fotra, je to nasilje v družini, če Bosanec zakolje fotra, je to 'prizadeta mentaliteta priseljencev'. Torej problem je, vendar ga uradno ni.