Citat:
Uporabnik Vprasaj pravi:
Zanimivo je pa to, da jaz z tem sistemom nimam nobenih problemov. Ugasne kadar more, zažene se čim se dotaknem sklopke, brez zamude pri speljevanju.
Ta sistem je tam z razlogom. Če te moti, ne kupuj takega avta.
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Seveda mora. Za avto je prijavljen co2 izpust, na podlagi katerega je odmerjen DMV. Če izklopiš start-stop, izpust co2 naraste. Za novo vrednost nisi plačal DMVja, torej si tehnično izvedel utajo davka. Zato uradni servis tega ne dela, ker bi bil sokrivec pri utaji.
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Če se da izklopit...? Verjetno ne, se pa verjetno da obidit.
Treba se je poglobit v sistem, torej kateri senzorji so aktivni in jih deaktivirat. Oziroma, dovolj je verjetno že eden.
Mogoče ni potrebno deaktivacija senzorja, dovolj je že napačen podatek....
mtl ?
Citat:
Uporabnik jezek pravi:
sem pa vozil zadnjič novega espaca avtomatik...tam je to katastrofa. Crkne vsakič in takoj, pri zavijanju, na klancu....zapeljat iz garaže, ki ima čitalec za rampo na klancu pa je prava umetnost. Crkne tudi ko ga z razbeljeno turbino pripelješ na semafor....
Citat:
Uporabnik jezek pravi:
Zadeva na citroenu deluje brezhibno, sem pa vozil zadnjič novega espaca avtomatik...tam je to katastrofa. Crkne vsakič in takoj, pri zavijanju, na klancu....zapeljat iz garaže, ki ima čitalec za rampo na klancu pa je prava umetnost. Crkne tudi ko ga z razbeljeno turbino pripelješ na semafor....
Torej razlog izklopa ni to, da bi bil sistem moteč, ampak dvomim v zanesljivost vseh sklopov, na katere škodljivo vplivajo nenehni zagoni motorja (sam motor - zaradi mazanja in hlajenja, turbina - zaradi mazanja in hlajenja, drag akumulator, obremenitve starterja/alternatorja, obremenitev celotnega klimatskega sistema, nenehni napetostni šoki za vse električne porabnike, itd.). Vsaka stvar stokrat bolj trpi pri nenehnem prižiganju in ugašanju kot pri konstantnem delovanju in resno dvomim, da so proizvajalci kakterikoli del - razen akumulatorja in štarterja - kakorkoli izboljšali. Verjetno do nekih 100.000 prevoženih res ne bo neke razlike, ampak kasneje pa gotovo kaj odpove.
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ni res, so na veliko s pravniki predebatirali na motortalk.de