Stop-start sistem deaktivacija

Reaper85

Pripravnik
7. nov 2014
237
0
16
Citat:
Uporabnik sandichamp pravi:
Avto se ti ugasne ko spustiš sklopko in zavoro. Predvidevam da med ustavljanjem pritisneš sklopko in daš v vzvratno prestavo in potem se zapelješ nazaj. Med tem ti nikakor ne more ugasniti.
Avto ima avtomatski TCT menjalnik, tako da se pač ustavim z zavoro, avto pa se ugasne, ko je popolnoma ustavljen. Potem pa malo dvignem zavoro, da se avto prižge nazaj in dam prestavno ročko v R.
Bom probal še vadit, da res hitro probam dat v R, ampak pomoje to ni možno brez da bi se vmes motor ugasnil.

Potem so pa seveda še vključevanja kjer ni semaforja, tam je start-stop samo v napoto.

Sicer pa vidim, da je prehitro ugašanje motorja standardna napaka:
http://avtonasveti.com/alfa-romeo-mito-2008-danes/

Nazadnje urejeno:

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.466
1.924
113
A se ne, zopet francozi, pri določenih modelih celo hvalijo s tem, da se ugasne, celo preden se ustaviš. Se pravi že ko upočasnuješ. To mora biti šele fail.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
A se ne, zopet francozi, pri določenih modelih celo hvalijo s tem, da se ugasne, celo preden se ustaviš. Se pravi že ko upočasnuješ. To mora biti šele fail.
Se, PSA.
Meni je bila zadeva (razen prvič, ko sem skoraj infarkt dobil
grin1.gif
) uporabna in je delovala presenetljivo dobro. Sem pa vozil avto cca. uro, tako da konkretnejših izkušenj nimam. Baje je problem, če zavijaš desno in upočasnjuješ in ti avto vmes ugasne. Je pa hitrost, ko ugasne 7 ali 15 km/h oz. nekaj takega. Mi je že ušlo iz spomina. Sistem se mi je zdel naprednejši od VAG-ovega.

Citat:
Uporabnik Zmago1 pravi:
VW Passat bluemotion start/stop ali se da obrnit namen tipke, ko ni pritisnjena avto ne ugaša, ko pritisneš vklopiš start stop?
Sem ti že na drugem forumu odgovoril, da je možno zgolj z vgradnjo HW modula. To potem reši to zadevo.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Tale zadeva žal ne dela tega.
On bi želel imeti obrnjeno funkcijo start/stop, torej da je stalno izključen, ko pa pritisne pa je vključen. To s programiranjem ne gre. Reši se lahko le s HW modulom, ki si zapomni zadnjo nastavitev. Stalno start/stop izključitev lahko seveda brez težav samo SW narediš.

Pri BMW-jih pa se shranjevanje zadnje nastavitve pri S/S sistemu doseže (za F-serije nisem čisto prepričan) že s programskim kodiranjem brez dodatnih HW modulov.
cheer.gif

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
želje ja...
nekateri vklopijo funkcijo avtom. brisalcev, ker tako želijo
brez senzorja na vetr. steklu...

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Se, PSA.
Meni je bila zadeva (razen prvič, ko sem skoraj infarkt dobil
grin1.gif
) uporabna in je delovala presenetljivo dobro. Sem pa vozil avto cca. uro, tako da konkretnejših izkušenj nimam. Baje je problem, če zavijaš desno in upočasnjuješ in ti avto vmes ugasne. Je pa hitrost, ko ugasne 7 ali 15 km/h oz. nekaj takega. Mi je že ušlo iz spomina. Sistem se mi je zdel naprednejši od VAG-ovega.

Citat:
Uporabnik Zmago1 pravi:
VW Passat bluemotion start/stop ali se da obrnit namen tipke, ko ni pritisnjena avto ne ugaša, ko pritisneš vklopiš start stop?
Sem ti že na drugem forumu odgovoril, da je možno zgolj z vgradnjo HW modula. To potem reši to zadevo.

Imam vgrajeno zadevo pri citroenu pa deluje zelo dobro. Avto se ugasne, ko hitrost pade pod 20 km/h, vendar le pod pogojem, da imaš v leru in spuščeno sklopko. V križišču in drugod se ne dogajajo nobene drame, kot nekateri tukaj pišete.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Fajn potem.
Sam tudi nisem v tisti uri naletel na nobeno ''problematično'' situacijo, sem pa od dveh lastnikov avtomobilov dobil takšne izkušnje. Nisem se pa podrobneje zanimal, kaj delata z avtomobilom...
grin1.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Ima pri C4 Picassoju z robotziranim, menjalnikom in mi gre ta start stop fejst na živce. Ugasne se na vsakem križišču, skratka vedno ko robotek prestavi v "ler". Tako sem se navadil, da to zadevo ugasnem takoj, ko vžgem avto in je potem mir.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
ksz

Velika cvetka je Ford Transit Custom - vsaj pri tistem, ki sem ga vozil, je start-stop vezan na funkcijo ECO, ki hkrati omeji najvišjo hitrost na 110km/h in po občutku pri pospeševanju, bi rekel, da tudi zmanjša moč in navor. Torej, če imaš vključen start-stop, imaš vključeno tudi blokado na 110km/h.
stupid-1.gif
Seveda je ECO mode po defaultu vključen pri vsakem zagonu.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
mislim eni pa se ukvarjate z enim sistemom in naredite cel doktorat iz tega. V BMWju imam to že od leta 2007 in nikoli nisem izklopil pa ima tipko.... pa ima še prvi štartar in prvi akumulator.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.909
113
Sem imel v Capturju "ECO" funkcijo nekajkrat pomotoma vklopljeno. Motor 0,9 TCE, se pravi, motor, ki ga je treba tiščat da je avto kolikortoliko vozen. No, ta Eco funckija pa ti izklopi tiščanje. To pomeni da pogojno normalno vozen avto spremeni v nepremičnino. Pa sem drugače navajen na nepremičnih 75PS iz bencinskega cliota-III.

Eco bi bil zame da gajba zjutraj ne vžge in moram z biciklom ali na bus.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik jezek pravi:
Za vag vem, imam vcds. Ker je vozilo v garanciji mtlji odpadejo. Nic, bom vprasal pooblascenca, ker mi tale sistem ne deluje kot nekaj, kar bi zdrzalo 5 do 7 let brez resnih stroskov.

Amm ta sistem ima v osnovi starter ki je predimenzioniran za 4x ce se nemotim tako da naj bi zadeva bila temu primerno vzdrzljiva.
Sicer mi je ta sistem vedno bolj vsec, resnicno vsakic ko se ustavis na kriziscu cakas 2minuti ,vrjetno povprecno manj a je tega toliko vec po mestih in zakaj bi avto takrat v prazno delal? Meni moja jajca ko si se kdaj grel po zimi na mestu v 15 minutah pokurijo da se to kr na cagerju opazi tko da...

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Pa sej ta sistem ne ugasne avta, če temperatura v kabini ne ustreza nastavljeni (željeni). Ali se pa motim?

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Če je vklopljena klima in ne dosega nastavljene temp. se ne ugasne...če pa se že ugasne se tudi hitro prižge nazaj, ko pogrunta da je prevroče.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.662
1.532
113
No, da odgovorim sam sebi.....odgovor pooblaščencev: ne smemo/ne bomo/ne da se