število partnerjev

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.368
88
48
Testiranje za SPB
13.gif

cinizem on: Pa dejte potem mu rečt, da če že lih gre h dohtarju, pa naj mu nardi še EKG, pa pritisk.....aja, sveda kri, pa urin je samoumevno...
bonk.gif
cinizem off.

Pa dobro no, a eni se res ne znaste sebe toliko spoštovat, da pri one-n-stand z enim x,y ne seksaš brez zaščite...
confused-1.gif

iceman47

Pripravnik
29. jan 2008
194
0
16
89
dežela leda, brrrrrrrrrrr
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Sem pa že bral o tem da nekateri partnerju predlagajo preden imajo nezaščitene spolne odnose, da se gresta skupaj pregledat za spolno prenosljive odnose. Sem razmišljal o tem, da bi predlagal (preden sva začela) ampak verjetno se to čudno sliši in lahko uniči kemijo. Kako bi vi reagirali v takšni situaciji?
`

Če bi bila za to, da ga vprašam, če se gre testirat in bi mi rekel ne - sam odjebi
jezen.gif

Ker sem mnenja, da nismo bili vsi vedno pridni in sexali sam s kondomi....pa je možno, da kaj stakneš. Testiranje sploh ni slaba zadeva. Vsaj mirno spiš.
zmaga.gif

Da se gre on ali da se gresta oba?

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
Pa dobro no, a eni se res ne znaste sebe toliko spoštovat, da pri one-n-stand z enim x,y ne seksaš brez zaščite...
confused-1.gif
Veš kaj ... dovolj je že en seks z napačno osebo pa si tam. Sicer pa nikoli ni rečeno, da veš vse o preteklosti svojega partnerja ali njegovem/njenem zdravstvenem stanju. Poleg tega imaš lahko samo fuc.k-buddy-ja pa niti ne veš koliko ostalih še poriva poleg tebe. Upoštevaj tudi dejstvo, da ste moški v dosti primerih samo prenašalci spolno prenosljivih bolezni, zunanji znaki pa se začenjo kazati pri ženskah - ne pozabi da imajo te bolezni inkubacijsko dobo.
Da fašeš SPB se ne rabiš porivat s komerkoli in kjerkoli brez kondoma, dovolj je že en trenutek neprimišljenosti ali pa ena napačna oseba. In na test, vsaj sama, ne bi šla zato, ker bi se dejansko bala, da imam kaj, ampak zgolj zato, da partnerju pokažeš, da ti lahko zaupa in obratno seveda in se tako v spolnost spustita popolnoma sproščena in brez pomislekov.
Sicer pa en povprečen človek zamenja nekaj partnerjev (ne govorim o one night standih) preden sreča tistega pravega in vsaj večina ljudi v vezi ne uporablja kondoma, ampak "pazi metodo" ali pa tabletke, ki ščitijo samo pred nezaželeno nosečnostjo. Že zaradi tega je testiranje za SPB nekaj povsem normalnega in koristnega.

Če priznamo ali ne obstaja dejstvo, da, kot je že Tamara napisala, nismo bili vsi pridni in se je že vsak kdaj znašel v situaciji, ko ni uporabil kondoma - pa če govorimo o one night standih ali ne ...
Še kot "zanimivost": moja kolegica je po 4-ih mesecih resne zveze fasala genitalne bradavice. On je pred njo imel dve resni zvezi, ona pa sploh še ni seksala .... Pač nima veze ali si promiskuiteten ali resen in predan ..... bolezen se lahko zgodi vsakemu. In samo še bedaki gledajo na SPB kot neko tabu temo in eksotiko, ki po možnosti prizadane samo narkiče in pa črnce.
stupid-1.gif

LP

Nazadnje urejeno:

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.368
88
48
OK, pač se gledal s principelnega vidika...namreč, v življenju nisem nikomur polagal račune, tako da jih tudi v prihodnosti ne nameravam....
In ne gre se za strah, ne za tabu pred testiranjem, gre se mi za princip.... gre se zato, da testirat bi se šel zaradi SEBE in ne zaradi DRUGIH. V tem je point, tuširam, pa zobe si umivam zaradi sebe, ne zaradi drugih...pa ne obsojam ljudi, ki so imeli nepremišljen trenutek, saj smo vsi krvavi pod kožo, ampak govorim o načinu razmišljanja.

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
44
vedno korak pred tabo
Da se gresta oba. Jaz npr. sem se šla. Ne bom od nikogar tega zahtevala, če pa bo naneslo na to, pa pričakujem, da se tip ne bo obnašal kot največji hlod in bo šel na testiranje.
Kot je že bička razložila: dovolj je nepremišljen trenutek, dovolj je bit z nekom v vezi in staknit nekaj kar je on pobral pri svoji prejšnji (pa naj je bila to za eno noč ali pa za dve leti), pa verjetno sploh ni vedel, da ima!

Testiranja so zakon. Ker je lepo vedeti, da nimaš in ne boš imel problemov. Ker je fajn sexat brez kondoma in zato fajn vedet ali je ta oseba zdrava ali ne.
zmaga.gif

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
To se pravi, da enonočne avanture pri vama odpadejo? Pa zanima me pač samo na splošno, ker verjtno sta bile tudi vidve kdaj nepremišljeni. Na same bolezni se ne spoznam in tega ne bom komentiral. Malo bi mi bilo čudno, če bi bil z neko punco 14 dni in bi mi rekla, nej se grem testirat, če hočva sexat.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.368
88
48
Aja, testiranja so zakon. No, potem pa si pa pa še to preberi , pa boš videla, kok fajn so testiranja, še posebej ko so pozitivna.....
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Da fašeš SPB se ne rabiš porivat s komerkoli in kjerkoli brez kondoma, dovolj je že en trenutek neprimišljenosti ali pa ena napačna oseba.
Če priznamo ali ne obstaja dejstvo, da, kot je že Tamara napisala, nismo bili vsi pridni in se je že vsak kdaj znašel v situaciji, ko ni uporabil kondoma - pa če govorimo o one night standih ali ne ...
Še kot "zanimivost": moja kolegica je po 4-ih mesecih resne zveze fasala genitalne bradavice. On je pred njo imel dve resni zvezi, ona pa sploh še ni seksala .... Pač nima veze ali si promiskuiteten ali resen in predan ..... bolezen se lahko zgodi vsakemu. In samo še bedaki gledajo na SPB kot neko tabu temo in eksotiko, ki po možnosti prizadane samo narkiče in pa črnce.
stupid-1.gif

LP
Vse skupaj kar si napisala je tako paradoksalno, da bolj ne more biti......

1. SPB fašeš ravno (ravno= večja verjetnost okužbe) s seksanjem kjerkoli s komer koli brez zaščite. Torej, tukaj ni samo en nepremišljen trenutek, ampak so vedno.
2. Glede tvoje frendice..... Dejstvo je, da če imaš stalnega partnerja s kateri seksaš brez zaščite, ni nevarnosti prenosa bolezni, dokler eden ne prevara drugega. Takrat, postane nevarnost. Tako, da v tvojem primeru, če se lepo izrazim, je nekdo ni povedal vsega ali tvoja frendica ali pa partner njej
evil.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ChickenBoy pravi:
To se pravi, da enonočne avanture pri vama odpadejo? Pa zanima me pač samo na splošno, ker verjtno sta bile tudi vidve kdaj nepremišljeni. Na same bolezni se ne spoznam in tega ne bom komentiral. Malo bi mi bilo čudno, če bi bil z neko punco 14 dni in bi mi rekla, nej se grem testirat, če hočva sexat.
Enonočne avanturice so se pri meni končale tri leta nazaj in jih ne nameravam nikoli več prakticirati, ker je tak seks brezvezen prvič zato, ker do tega človeka ne čutiš nič - ne poznaš ga kot osebo, ni strasti, nič v bistvu ... Drugič zato, ker je veliko lepše, če so te stvari prisotne. Pri teh avanturicah je bil kondom vsakič, razen enkrat prisoten, tko da ja ... sem bila že nepremišljena, ampak me hvala bogu to ni teplo. Kakorkoli že ... ni se dobro spuščat v seks prezgodaj oz. takrat ko še nimaš razčiščenih pojmov okrog tega, ker ti potem kar ni jasno v kakšne neumnosti si se spuščal in kok dejansko razvrednostiš samega sebe. V glavnem, mladost ... ludost pravijo ... Dobro da smo zdaj pametni.

iceman47

Pripravnik
29. jan 2008
194
0
16
89
dežela leda, brrrrrrrrrrr
Citat:
Uporabnik Bitch_inside pravi:
Citat:
Enonočne avanturice so se pri meni končale tri leta nazaj in jih ne nameravam nikoli več prakticirati, ker je tak seks brezvezen prvič zato, ker do tega človeka ne čutiš nič - ne poznaš ga kot osebo, ni strasti, nič v bistvu ... Drugič zato, ker je veliko lepše, če so te stvari prisotne. Pri teh avanturicah je bil kondom vsakič, razen enkrat prisoten, tko da ja ... sem bila že nepremišljena, ampak me hvala bogu to ni teplo. Kakorkoli že ... ni se dobro spuščat v seks prezgodaj oz. takrat ko še nimaš razčiščenih pojmov okrog tega, ker ti potem kar ni jasno v kakšne neumnosti si se spuščal in kok dejansko razvrednostiš samega sebe. V glavnem, mladost ... ludost pravijo ... Dobro da smo zdaj pametni.

kaj si pa ti pričakovala od one night standa?
confused-1.gif

Če kupuješ banane ne moreš pričakovat da ti bodo dali zraven še sladki greh, sladko smetano..
bonk.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Ko si še mlad in neizkušen teh stvari pač ne veš. In nisem pričakovala ne vem kaj, nisem se pa zavedala, da je taka razlika med ONS in "običajnim" seksom.
LP

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:

Ja sodeč po temi o pajkih bi postavil tezo, da odpade še kaj drugega kot enonočne avanture. Seveda pa se lahko motim, celo jaz se včasih.

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
44
vedno korak pred tabo
Kako kretensko
bonk.gif

Hočeš reči, da je bolje, da se ne greš testirat kot da ugotoviš, da si pozitiven?
13.gif

Torej je bolje se fukarit naokrog in prenašat npr. HIV? Ali pa genitalni herpes? (naj ti povem, da sta ti dve bolezni neozdravljivi)...za moje pojme bi se moral vsaj enkrat testirat VSAK, ki je imel spolne stike brez zaščite z osebo katere ne pozna celotne zgodovine.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Kako kretensko
bonk.gif

Hočeš reči, da je bolje, da se ne greš testirat kot da ugotoviš, da si pozitiven?
13.gif

Torej je bolje se fukarit naokrog in prenašat npr. HIV? Ali pa genitalni herpes? (naj ti povem, da sta ti dve bolezni neozdravljivi)...za moje pojme bi se moral vsaj enkrat testirat VSAK, ki je imel spolne stike brez zaščite z osebo katere ne pozna celotne zgodovine.

Ja, ampak kaj pomeni recimo poznati celotno zgodovino in kako sploh prideš do tega podatka? Mislim, če je nekdo spal s 4 folka, potem bi morali vsakega od njih podrobno izprašati s kom je spal in jih testirati? Potem je bolje, da se greš kar sam.

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
44
vedno korak pred tabo
Recimo, da srečaš bejbiko zunaj in te ful potegne, pa se gresta dol dat. No, o njej verjetno res nič ne veš. Kaj če se npr. ona vsak vikend takole poriva z neznanci in to brez zaščite?

Mogoče sem le napisala malo preostro, namreč ne moreš vedet koliko in kakšne je imel tvoj partner pred tabo. Torej gre vse na zaupanje. In upanje, da govori resnico in da po možnosti ve, da ima genitalni hepes in ti to pove, ne pa da zveš po parih mesecih...si predstavljaš?
bonk.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Če te ful potegne, je še najbolj razumno, da ti ga lepo potegne in je to to.
grin1.gif
Tu načeloma ne fašeš nič konkretnega.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik iceman47 pravi:
Še en dokaz več, zakaj mladi ne bi smeli začet sexat vsaj prej 16im letom.
rolleyes-1.gif
Ne razumem zakaj mate moški vedno potrebo po tem, da delate neke zalključke potem, ko je že vse zaključeno in obelodanjeno s strani ženske. Sem tudi sama dojela, da nisem ravnala pametno, tko .... you're help is not needed.
smirk-1.gif

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.368
88
48
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Kako kretensko
bonk.gif

13.gif

priden.gif

Če bi prebrala vse moje poste v tej temi, bi ugotovila, da zagovarjam previdnost in ne brezglavo seksanje s komerkoli
priden.gif

Kje je sedaj kretenizem??