Stanovanjski kredit kaj in kako??

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Ker men ni jasn kako lahko na kes kupis flet ce mas povprecne dohodke. To je matematicno neizvedljivo

Recimo tako,da vlagaš čim večji del svojih dohodkov v vzajemne sklade...in imaš pri tem še malo sreče,da si ujel pravi čas. Mimogrede,samo kot namig...bila so leta (recimo do 2007),ko so slovenski vzajemci konstantno dosegali dvomestne letne donose,in to praktično vsi po vrsti,do delniških do mešanih.
Toliko o matematični neizvedljivosti. Pa saj ti bi moral to razumeti...

Nazadnje urejeno:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.169
113
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Ker men ni jasn kako lahko na kes kupis flet ce mas povprecne dohodke. To je matematicno neizvedljivo

Recimo tako,da vlagaš čim večji del svojih dohodkov v vzajemne sklade...in imaš pri tem še malo sreče,da si ujel pravi čas. Mimogrede,samo kot namig...bila so leta (recimo do 2007),ko so slovenski vzajemci konstantno dosegali dvomestne letne donose,in to praktično vsi po vrsti,do delniških do mešanih.

Ja leta 2007 si svojih 50k oplemenitil na 60k če si imel srečo leta 2008 tudi leta 2009 je bilo malo manj si imel samo 75k€ leta 2010 si imel pa 500€
evil.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
In kje si leta 2007 dobil 50k EUR?
Jaz sem začel kariero z minimalcem leta 1996, živel še v študentski sobi za katero sem plačeval 100 DEM na mesec, hrana vse posebej. V prvem letu mi ni uspelo privarčevati 10k DEM kot eni tu pravijo pa sem živel že skoraj špartansko življenje. Tako da ne vem...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Mogoče je pač mišljeno, da delaš od 18 leta, pa tja nekje do 38, kot klošar, našparaš cca 100k in potem skeširaš bajto.

Ne vem, ugibam, ker Resolver noče razkrit načrta :/

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.169
113
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Kakšnih 500 eur??
sprasujem se.gif

500€ več kot si na začetku vložil. Mene je kolega 2008 prepričeval naj vložim v KD sklade. Ja dej vzem Balkan pa Vzhodna evropa pa ne vem kaj vse je še bilo ker kao tle boš veliko zasluži. Če grem danes gledat bi imel od 2008 samo izgubo.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Hehe

Ce si vlagal mesecno in ce nisi potegnil ven ko je tocka najvisje si dons v lepem plusu, nikakor pa ne za bajto ane:)

Sej bo model povedu recept, ker jaz osebno ne poznam nobenga da bi skesiru bajto. Razen zgleda ti pa model:)

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Mogoče je pač mišljeno, da delaš od 18 leta, pa tja nekje do 38, kot klošar, našparaš cca 100k in potem skeširaš bajto.

Eh, najbolj je pameten folk, ki dejansko nič nima in ti potem tak pametuje in soli pamet.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Eh, najbolj je pameten folk, ki dejansko nič nima in ti potem tak pametuje in soli pamet.

Leti to name?

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Na koga si pa ti mislu?

Valda da nate!

Povej zdej po kolk so cesnje da bomo se mi tako kot ti

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
Na koga si pa ti mislu?

Valda da nate!

Povej zdej po kolk so cesnje da bomo se mi tako kot ti

1. Nisem vprašal tebe.
2. V tej temi sva midva zaključila že precej prispevkov višje, ker ne znaš kulturno komunicirati.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Mene je kolega 2008 prepričeval naj vložim v KD sklade. Ja dej vzem Balkan pa Vzhodna evropa pa ne vem kaj vse je še bilo ker kao tle boš veliko zasluži. Če grem danes gledat bi imel od 2008 samo izgubo.

Ampak tole se tako bere,kot da bi bila balkan in vzhodna evropa edina možnost za vlaganje na celem svetu,in da drugi trgi ali panoge kot da ne obstajajo...
grims-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Citat:
Uporabnik Matej pravi:

Ha ha ha! In potem pušneš precej denarja tako kot veliko tistih, ki so dal v Balkan... Imam enega, ki vlaga v delnice in vleče velike dnarje. Ampak da si potem "živčna" razvalina pa tut hvala lepa, se mi ne da vsakih 5 min gledat borze
grin1.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Nepremičnine so poceni, krediti so poceni...

hudič je edino prit do kredita, ko pa bo to spet "lahko", pa bodo šle cene in obresti gor, pa spet ne bo ugodno
wink-1.gif

Kje je poceni ?? Npr. v LJ, imaš po 2-3.5k€/m^2, če je to poceni moraš biti pa rs optimist, da daš 150k-200k€ za čisto običajno 2 sobno stanovanje
bonk.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Ne vem ali ti živiš v eni zakotni vasi ali pa "nabijaš" v prazno, kje v LJ in okolici dobiš bajto za 100k€ -> razen če govoriš o podrtij - stari hiši katero moraš totlno prenoviti

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.020
113
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Ne vem ali ti živiš v eni zakotni vasi ali pa "nabijaš" v prazno, kje v LJ in okolici dobiš bajto za 100k€ -> razen če govoriš o podrtij - stari hiši katero moraš totlno prenoviti
V bistvu tule ti v prazno nabijas...se dobi na obrobu lj tudi za 120k in ni potrebna nobena totalna prenova.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.927
6.558
113
na primer? tudi jaz ne verjamem v hišo v okolici LJ za 120k€, ki je ni treba praktično na novo zgraditi. Razen, če je govora o dražbah ali kaj podobnega...

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

V bistvu tule ti v prazno nabijas...se dobi na obrobu lj tudi za 120k in ni potrebna nobena totalna prenova.

Hja, mogoče kje na barju kjer ti jo vsako leto zalije
cheer.gif