Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Pa ne bo ti vsak prodajalec kar zdruzil postnine po defaultu - vecina ja, nekateri pa ti bodo racunali postnino za vsak kos posebaj. Ce ne pise, da posilja vsak dodatni kos brezplacno je vedno najpametneje vprasati pred nakupom.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Vem da ne pošiljajo vsi dodatnih izdelkov kot free. To da je free, sem pisal za tega prodajalca ki so ga omenjali par postov višje.

Pred nakupom pač klikneš na Postage and packing, in tam preveriš koliko je poštnina do npr. slovenije in koliko je poštnina za vsak nadaljni izdelek.

LP

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.210
3.572
113
Marlbor
ksz

kako prepričati nemca, da mi pošlje tudi v Slovenijo? Pošilja namreč z GLS, v spodaj naštete države, ko sem poslal mail, če pošlje v Slovenijo in koliko bi stala poštnina, mi odgovori da ne pošilja v Slovenijo. Kako ga prepričati, kaj napisati?

Land (Country) Preis (Price) Jeder weitere Artikel (each additional items)
Deutschland (DE) 0,00 EUR 0,00 EUR
Zone A
Belgien (BE), Dänemark (DK), Luxemburg (LU), Niederlande (NL), Österreich (AT) 14,00 EUR 0,00 EUR
Zone B
Frankreich (FR), Italien (Zone 1) (IT), Großbritanien (GB), Portugal (PT), Spanien (ES), Tschechien (CZ), Ungarn (HU), Slowakai (SK) 24,00 EUR 0,00 EUR
Zone C
Finnland (FI), Irland (IE), Italien (Zone 2) (IT), Norwegen (NO), Polen (PL), Schweden (SE) 26,00 EUR 0,00 EUR

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Drugace kot z denarjem ga ne bos preprical.
grin1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Pač ne pošilja v Slovenijo, greš k drugemu.

ali pa si pošlješ v .at poštno ležeče, ali pa k kakemu prijatelju v zgoraj naštetih državah in ti on pošlje naprej.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.210
3.572
113
Marlbor
Kolega ima v Avstriji poštni predal (ali poštno ležeče, ali kakor koli se to reče). Ni nobenega problema glede tega preko katere dostavne službe pride paket?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
Sicer ni ebay ampak ajde... Kaj Amazon.co.uk mamojebci pošiljajo čevlje v Slovenijo ali ne? Piše sicer da pošiljajo v:

Belgium, Denmark, Luxembourg, Netherlands, Andorra, Finland, Gibraltar, Greece, Iceland, Ireland, Italy, Liechtenstein, Norway, Portugal, San Marino, Spain, Sweden, Vatican city, Poland.

ampak glede na to da sem tam kupil 2 leti nazaj čevlje in sem jih dobil v SLO je malo čudno...

Lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
Imaš prav, me je spustilo skozi, Postage & Packing: £6.58
smile-1.gif
Sicer pa razen Humanica in Transporta kjer imajo samo nekaj modelov a je še kje v Mariboru ali okolici za dobiti Fly London?

böc

Majstr
1. avg 2007
2.392
452
83
evo problem od kolega:
se je prijavil na ebay nekaj brkal, ker ne zna nemsko je stvar menda narocil. Po vec kot 1/2 leta dobi pismo od nemske firme, ki kot kaze se ukvarja z izterjatvami (ne od tiste kjer je kupil), da mora naroceno stvar placat + seveda stroski. Je kontaktiral prodajalca na ebay-u, da ce bi se dalo stvar stornirati ... pa je dobil odgovor, da mora placati.
No sedaj je dilema ali ga lahko ta nemska firma izterja v Slo - z drugim besedami: kaj se zgodi, ce ne placa ....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
Vprašanje edino ali gre za tapravo firmo ki se "profi" s tem ukvarja ali pa je tvoj prijatl dobil samo "strašilno" pismo na katero pač večina nasede. Če gre za nek majhen znesek ne verjamem da se bodo spuščali v izvršbo, saj bodo s tem prvotno tudi nastali stroški in sploh ni granacije da bodo kaj dobili... Fino bi bilo če bi napisal za kak znesek gre pol bi lahko lažje špekulirali
smile-1.gif

lugi

Pripravnik
6. jul 2008
686
0
16
A zdej te bodo se po ebayu izterjevali..banda. V kos mail in "ko jih jebe"
13.gif

Sicer ne podpiram tega da se stvar kupi ter nato ne placa ampak prodajalec ima opcijo da ti skensla nakup in dobi povrnjen denar avkcije torej nima nobenih stroskov.

Vse kar lahko stori je da odda negativen feedback.
priden.gif

Nazadnje urejeno:

böc

Majstr
1. avg 2007
2.392
452
83
Citat:
Uporabnik lugi pravi:
Sicer ne podpiram tega da se stvar kupi ter nato ne placa
Tudi on ne, samo se je tip pac zaj, ce bi takoj povedel bi v 14 dnevih robo storniral pa bi bilo.
Citat:
Uporabnik lugi pravi:
ampak prodajalec ima opcijo da ti skensla nakup in dobi povrnjen denar avkcije torej nima nobenih stroskov.
Prodajalec zal noce odstopiti od pogodbe :-(. Po tel. pa ga ni mogoce dobiti, samo e-mail tako, da je malo cudna firm.

Mogoce ga ne bi smel niti kontaktirati ampak samo trditi, da pac on ni kupil - nekdo se je logiral pod njegov ebay account in opravil nakup.

Group_Therapy

Dvojček št. 2
18. jul 2007
7.339
1
38
Pa ga lahko izterjajo za nekaj kar ni kupil/prejel? V primeru da placa 150e, bi moral dobit tist artikel. Ni res?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
Ma če bi tako bilo bi potem vsi poskušali na avkcijah poceni dobit pa tvegali in bi potem razdrli "pogodbo" oz. odpovedali nakup. To ne gre tako. Preberi si pravila Ebaya. Z nakupom se zavežeš, če pa prodajalec odstopi pa je njegova dobra volja ampak potem treba tudi stornirat nakup... Tudi to sem že delal ko se je nek paket izgubil je prodajalec enostavno vrnil predhodo nakazal denar in sva stornirala nakup da ni potem še plačeval provizije na denar ki ga je itak moral vrnit...

pumaxx

Pripravnik
6. sep 2007
235
11
18
Z`dežele
In zaradi takih kretenov jih potem dosti noče niti slišat za pošiljanje v Slovenijo. Za razliko od znanja jezikov, pa mu gre klikanje, očitno dobro od rok.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.