Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Kar primerna cena.Poštnina za stoječo boksarsko vrečo je iz Nemčije koštala slabih 40 eur.Za pisarniški stol (ogromna škatla) pa je dhl zahteval 27 eur in sem ga mel doma v 3 dneh iz anglije.

Bugarcek

Pripravnik
20. avg 2010
102
0
16
Zanima me kako je z nakupom mobitela v Evropski uniji.

primer: Htc desire hd -- 300 eur
poštnina -- 400 eur

Zanima me kako je z drugimi stroški oz. kaj bi še moral plačati naši oderuški državi*

sqjam

Pripravnik
18. avg 2007
77
0
6
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
.Za pisarniški stol (ogromna škatla) pa je dhl zahteval 27 eur in sem ga mel doma v 3 dneh iz anglije.

Kje si kupil pisarniški stol?

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Ne vem, ker je že kako leto dni nazaj. Maš pa veliko ponudbe in zelo primerne cene, v primerjavi s temi, ki so pri nas.
bonk.gif

ebay

sad

Guru
24. avg 2007
21.260
9.888
113
A se še komu zdi, da postaja Ebay vedno požrešnejši?
Nekaj časa nazaj so omejili višino poštnine po posameznih artiklih, tako da so pobrali več provizije od artikla.
Sedaj bodo začeli pobirat provizijo od cene in poštnine.
Hkrati so pa še uvedli neko varnost in če ne boš izpolnjeval njihovih standardov, ti bodo še zadržali denar, tako da ga bodo lahko še malo obračali vmes... In ja, padem v to kategorijo, pa imam že x feedbackov, brez enega negativnega.

Kaj menite?

Da ne govorim o njihovi podpori, ko sem jih dvakrat rabil, obakrat čakal več kot pol ure in dobil nikakršen odgovor, čeprav mi je bilo obljubljeno, da bodo preverili njihovi tehniki in mi javili zadevo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.303
7.072
113
pri taščici
kdo bi nekaj za "mene" kupil v vrednosti med 5 in 10 dolarjev? seveda dobi še za pivo. ostalo po ZS. pa po možnosti s kakim nickom ki ima več kot eno objavo.....

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
kdo bi nekaj za "mene" kupil v vrednosti med 5 in 10 dolarjev? seveda dobi še za pivo. ostalo po ZS. pa po možnosti s kakim nickom ki ima več kot eno objavo.....

Na ZS spusti link do artikla.

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
523
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Jaz sem se ravno pred 1 mesecem registriral na nemškem za prodajo, pa nisem rabo nobenega svojega računa na banki pisat. Napisal sem naj mi bremenijo EC z njihovimi provizijami in je to to....nic druga nisem rabo...po mojem si nekje pri registraciji nekaj narobe napisal, ker tam ko moreš vpisat banko piše posebej da je to samo za državljane DE. no kakorkoli že pred enim mesecem je delalo, in že tudi prodajam stvari.

Si pred prvo prodajo prejel kaksno posto s kodo ki je bilo potrebno vpisati?

Mene jahajo ze drugic s to kodo... pa nikak da se reg.

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
523
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Kolega ima v Avstriji poštni predal (ali poštno ležeče, ali kakor koli se to reče). Ni nobenega problema glede tega preko katere dostavne službe pride paket?

Jaz sem prejel vec različnih stvari preko različnih dostavnih služb in nikoli nobenega problema, vse v Spielfeld postlagernd.
Je pa res da sem vsakic placal enega europskega za uslugo.

cheer.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik pinKING pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Kolega ima v Avstriji poštni predal (ali poštno ležeče, ali kakor koli se to reče). Ni nobenega problema glede tega preko katere dostavne službe pride paket?

Jaz sem prejel vec različnih stvari preko različnih dostavnih služb in nikoli nobenega problema, vse v Spielfeld postlagernd.
Je pa res da sem vsakic placal enega europskega za uslugo.

cheer.gif
Poštno ležeče ali imaš odprt poštni predal?
Kako točno moraš formulirat naslov, da pošlješ poštno ležeče?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.022
1.934
113
bojda bi naj bil problem če je zadeva za podpisat ob prevzemu. Veš kaj o tem mogoče?

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
523
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
bojda bi naj bil problem če je zadeva za podpisat ob prevzemu. Veš kaj o tem mogoče?

Kot rečeno, nikoli nisem imel teh težav, oz. mi nikoli ni nobena, ki tam dela ni tega posebej omenila... pa so bile različne dostavne službe in različne vrednosti in po tem sklepam, da so morale kaj podpisati....

Katero pošto filialo pa uporabljaš?

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Pazite v Spielfeldu ni več pošte. Je v Strassu, par kilometrov naprej.

lp

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik pinKING pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Jaz sem se ravno pred 1 mesecem registriral na nemškem za prodajo, pa nisem rabo nobenega svojega računa na banki pisat. Napisal sem naj mi bremenijo EC z njihovimi provizijami in je to to....nic druga nisem rabo...po mojem si nekje pri registraciji nekaj narobe napisal, ker tam ko moreš vpisat banko piše posebej da je to samo za državljane DE. no kakorkoli že pred enim mesecem je delalo, in že tudi prodajam stvari.

Si pred prvo prodajo prejel kaksno posto s kodo ki je bilo potrebno vpisati?

Mene jahajo ze drugic s to kodo... pa nikak da se reg.

ves da se vec ne spomnim, vem smao da potem k je 1x slo, skozi je blo vse super enostavno. Sem pa moral parkrat celoten postopek izpeljat da sem odbil domov pošto

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Da napišem še mojo izkušnjo. Pred časom sem na nemškem ebayu od nekega avstrijca nababil eno rabljeno TV kartico, ki naj bi bila kot nova. Plačal in vse in nato čakal en teden, pa prodajalec po tedni in pol sploh še ni izdelka poslal in se niti na sporočila ni odzival. Ko sem na Paypalu odprl dispute, pa se je takoj odzval in zadevo poslal. Zadevo sem kmalu dobil in je vse super, le da je v paket manjkal nek konektorček (v conradu 3€). Iz principa sem mu pisal, da to manjka. Opravičil se je in konektorček poslal. Danes, po enem tednu, prejmem mehurčkasto kuvertico, ki je bila na sredini malo raztrgana in seveda prazna. Očitno je kdo na naši/avstrijski pošti zadevo pomotoma/namenoma strgal in ukradel/izgubil konektor.

Kaj sploh lahko storim? Dispute na Paypalu imam še odprt in sem tudi takrat napisal, da ni bilo konektorja zraven. Naj grem na našo pošto in kaj naredim? Ker tole je pa absurd.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.