Spletni nakupi e-BAY (3)

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.370
310
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Alo Pacco Rabanna, saj pa ti je napisal BEIFAHRERSEITE
evil.gif

ja šved, sm vidu
smile-1.gif

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
....a se da pogledat celotna zgodovina nakupov? zdaj je omejeno na max last 60 dni?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
mislim da ne. vsaj pred časom ni blo mogoče.
jst sem se znašel tako, da sem si na gmailu naredil oznako ebay nakupi in potem tam pregledujem.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Imam eno vprašanje, odprt imam račun na ebay.de..... rad bi ga prenesel na uk... a je to komu uspelo, meni namreč ni, ker hočejo naslov v angliji.......
Na nemškem.de namreč ne morem prodajati robe, ker zahtevajo bančni račun (nemški)... ali je komu že uspelo prodati kaj na ebay.de varjanti, na uk pa ni problema...

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
In kaj se zgodi če se na ebay.co.uk prijaviš z podatki, ki jih imaš za ebay.de? Pri nakupovanju ni problema, kako je s prodajo pa še nisem probal.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
če grem na ebay.co.uk, kliknem na my ebay in vnesem podatke, ki jih imam z ebay.de sem prijavljen v račun popolnoma enako kot na nemškem, le da je vse v angleščini. Celotna zgodovina, feedback, vse je enako...

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
ja to ja...... nisem reku, da se prijavt ne morš.......

tud recmo če preko uk prodajam me na koncu vrže na nemško stran kjer moram vnest tist konummer in ostale pizdarije, ki jih če si registriran po uk (registrian ne prjavlen) ni treba.....

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Jaz sem se ravno pred 1 mesecem registriral na nemškem za prodajo, pa nisem rabo nobenega svojega računa na banki pisat. Napisal sem naj mi bremenijo EC z njihovimi provizijami in je to to....nic druga nisem rabo...po mojem si nekje pri registraciji nekaj narobe napisal, ker tam ko moreš vpisat banko piše posebej da je to samo za državljane DE. no kakorkoli že pred enim mesecem je delalo, in že tudi prodajam stvari.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
sej sem rešu.... butasto, ampak zahtevajo na supportu uk address... in valda sem spremenu na temporary address uk something in voila... račun sem transfnu like that...

sicer ne vem v čem je fora, če se registriraš pod slovenian address na uk strani je kul, drgač se pa ne da transfnt acount...

ah jebiga.... aja pa prenos ti lahko nardijo le uni na ebbayu... jest sem šu na tist help live chat... to je to, če bo še kdo mu take probleme, ve kaj more narest..

lp

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.370
310
83
39
Ljubljana
KSZ:

dobil artikel na licitaciji, zdej pa moram nakazat denar...

Zahlung bitte an:

Kontoinhaber:

Kontonummer:

Bankleitzahl:

Name der Bank:

To sedaj preko UPN obrazca plačam? Včasih je bil SEPA.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
Muca, rabiš IBAN ter BIC ter njegov kompleten naslov. To kar ti pišeš so podatki za Nemčijo torej če Nemec nakaže Nemcu. Sicer pa imaš razne IBAN rechnere ampak na to se jaz ne bi zanašal. Piši mu da rabiš IBAN ter BIC banke ter njegove kompletne podatke (ime prriimek, naslov ter mesto) sicer te obrazec ne spusti naprej...

Lp

PS:. Še vedno more bit SEPA, kero spletno banko imaš?

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.370
310
83
39
Ljubljana
Sm mu že včeraj pisal, dons zjutri mi je sporoču IBAN pa BIC.

SEPA obrazca nimam več, banka Sparkasse
smile-1.gif
Bom najdu navodila za UPN plačiilo v tujino, neka fora je z referencami...

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.370
310
83
39
Ljubljana
Mi je ena prijazna gospodična pomagala pri obrazcu UPN, pa še to je ugotovila, da je švaba napačen IBAN napisu (premalo številk), tko da sm včer plaču, dons mi je pa že poslal iz Dojælanda
cheer.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Na kakšen način lahko izberem kako naj mi prodajalec pošlje neko stvar?
Kupila sem 4 izdelke pri istem prodajalcu in prosila za combined postage, zdej sem prejela skupni račun in mi je kljub temu, da ponujajo tele storitve:
Shipping & Handling:
Other Courier 3-5 days £4.00, Each Additional £4.00
Standard Int'l Postage £5.50, Each Additional £5.50
Royal Mail International Signed-for £6.50, Each Additional £6.50

zaračunal najdražjo varianto (nisem nič izrecno določila kako naj mi pošlje). Dva izdelka sem kupila skupaj in dva posebaj, torej mi je poštnino računal 3x in na skupnem računu poštnina znaša 18,5GBP ... ok, glede na to, da ima napisano da je each additional 6,50 GBP, bi morala poštnina znašat 19,50 oz. sploh ne vem zakaj mi ni računala poštnine za 4 funte?! Verjetno sem že prepozna, glede na to da sem zadevo že plačala, ker sem prepozno opazila znesek poštnine, ampak za prihodnje ... kako ravnam v tem primerih?
thanx, lp.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.467
2.449
113
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Dobu dons po pošti
smile-1.gif

Zdej mi pa sam še povej, kako in kje ocenim prodajalca?

Idi v "Mein ebay", idi na "Gekauft", idi na "Aktion"(piše z modro) in se ti bo padajoči menu prikazal potem pa daj Bewertung abgeben. Potem pa na tečaj Nemščine
wink-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.