spet mrtvi na AC

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.089
3.593
113
41
Lj
To pomeni, da si pameten. Čapci bi rekli "Šta si pametan a" in pol bi te prepl.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
No pa bodimo hi tech in dajmo zaslužit kakšnim perect dobaviteljem, kot so Kapsch in Traffic system.

Lepo postavit kamere na vsak izvoz z avtoceste. Snemajo naj v smeri iz katere lahko pripelje narobe vozeč voznik. Predvidevam, da je super duper elektronika zmožna zaznati napačno smer gibanja vozila. V tem primeru bi se lahko sprožili zvočno-svetlobni alarmi na uvozu, hkrati bi se obvestil nadzorni center DARS, Policija, na info tablah pa bi se takoj pojavilo obvestilo. Od tu dalje bi pacienta spremljal DARS preko svojih tisoč kamer na avtcestah.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Lepo bi bilo, če bi se nekdo žrtvoval, kupil prepaid kartico in se z njo povezal na internet, ustvaril account na alter.si, objavil osebne podatke, takoj za tem pa trajno zavrgel tisto SIM kartico. Pa fajn je, da SIM kartico vtakne v mobilnik, ki ga je kupil v predplačniškem paketu, z gotovino. Seveda tega mobilnika ne sme več uporabljati z drugo SIM kartico.... Ehh, ne bom delil zastonj nasvetov vsem, ki bi se želeli neizsledljivo ukvarjati s kriminalom.
Sam ti si pa resnično bolnik
stupid-1.gif

Po eni strani zagovarjaš Šrota in Bavčarja, da sta nedolžna, dokler ju sodišče ne obsodi, po drugi strani pa talaš nasvete, kako neizsledljivo spraviti identiteto pravno še vedno nedolžnega povzročitelja nesreče v javnost, z namenom linčanja.
crazy1.gif

Da ne govorimo o tvojih metodah prevzgoje na eni in zagovarjanjem vseh možnih pravic na drugi strani.... takile ste najbolj nevarni za družbo, ker ste (kao) pametni in glasni provokatorji in zagovorniki državnega nasilja povzročili že vse gorje zgodovine človeške rase.

Madafaka, seveda zagovarjam legalizem. Tudi v primeru prometne situacije zagovarjam sprejetje ustreznih zakonskih dopoilnitev in njihovo izvajanje. Državno nasilje je nujno potrebno. Vedno obstaja odstotek kretenov, ki jih je treba prevzgojiti ali eliminirati na ustrezen način, po možnosti s čim manj stroški. Pomembna je le primerna aplikacija nasilja, torej morajo biti pravila jasno in nedvoumno določena, spoštovana, izvajanje pa pod stalnim nadzorom.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
A sem kdaj trdil, da sem kaj novega pogruntal? Nikoli, sam koncept se mi zdi odličen in tudi izvedljiv.
Koncept ima majhno pomankljivost, zaradi katere tile trije vseeno ne bi bili med živimi. Deluje samo na izvozu z avtoceste v kontra smeri. Če kdo obrne kje drugje, nima nobenega pomena. In kolikor sem gledal Darsove posnetke, jih veliko obrača kar sredi avtoceste ali pa celo pravilno pridejo na avtocesto in nato obrnejo v kontra smer takoj za uvozom. Tukaj špice nimajo kaj pomagati.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
No, sem se ravnokar dostavil iz firme domov. En dec z Audijem ima resne težave z vožnjo po mestu. Namreč, peljem po Zaloški in pridem do semaforja na križišču z Kajuhovo. Že v ogledalu sem videl, da je model prehiter. Mislite, da je model pred križiščem ustavil? Napaka. Poln šus skozi križišče. Audi A6, kej več pa nisem videl. Je bil pa nek zemo, vsaj glede na 'tuc,tuc'.

Kdo bo pa tem 'špičake' postavil?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Upam da kakšen šleper... Konec koncev se začne s æevapi, life nekaterim zaznamujejo æevapi...pa naj se tako še konča - kot slabo mleta masa za æevape.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ravno zaradi takih nas je lahko upravičeno strah sesti za volan. Na cesti je svašta manijakov in po mojem mnenju bi bilo problem treba rešiti tako, da pač vsak ne bi mogel dobiti vozniškega dovoljenja oz. dovoljenja za vožnjo. Spet smo na udaru nediskriminatornih pravic posameznika in blaginje celotne družbe. Nekje je treba začeti, drugače bomo zaradi takšnih neumnosti uničili celotno prebivalstvo (dolgoročno). Ko balon raste, enkrat poči, zato bi bila po mojem mnenju kombinacija tehničnih rešitev na cesti in temeljitega nadzora nad dodeljevanjem vozniških dovoljenj, temeljnega pomena.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Lepo postavit kamere na vsak izvoz z avtoceste. Snemajo naj v smeri iz katere lahko pripelje narobe vozeč voznik. Predvidevam, da je super duper elektronika zmožna zaznati napačno smer gibanja vozila. V tem primeru bi se lahko sprožili zvočno-svetlobni alarmi na uvozu, hkrati bi se obvestil nadzorni center DARS, Policija, na info tablah pa bi se takoj pojavilo obvestilo. Od tu dalje bi pacienta spremljal DARS preko svojih tisoč kamer na avtcestah.
Po mojem mnenju s tem sistemom ne bi rešili prav veliko. Včerajšnji pijanček je po nasprotni strani avtoceste prevozil 1,5 kilometra. Recimo, da je za to porabil dobro minuto (verjetno precej manj), upoštevati moramo da ob petih zjutraj na avtocesti še ni prav gostega prometa, torej bi takšni pacienti trčili v pravilno vozeče prej kot v eni minuti. V tem času ne morejo ukrepati ne DARS ne policija ne kdorkoli drug. Žal.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Ker brez vozniške pa itak ne moreš peljat avta ane. Če se je hotu it fentat na tak način, mu tud en papir ne bo problemov delal.

Poleg tega je nekdo lahko čisto normalen ko dela izpit, čez 3 leta se mu zrola in naredi pizdarijo. In zarad takih bomo vsi delal miljon testov in preverjanj.

Nazadnje urejeno:

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Popolne varnosti seveda ni mogoče zagotoviti. Vseeno pa ne smemo sprejeti metanje puške v koruzo. Vse vlade spodbujajo širitev AC križa ter prehod prometa na avtoceste. V regionalke se vlaga neprimerno manj denarja. Svoje so dosegle tudi vinjete ter prenizke cestnine za tovorna vozila.
Avtoceste pokajo po šivih, na njih je absolutno gledano več bedakov kot pred petimi leti, že zaradi same gneče pa je prometna varnost slabša. Morda je glede na število vozil pogostost prometnih nesreč na avtocestah manjša, so pa nesreče, kadar se zgodijo (in niso naleti), lahko s hujšimi posledicami zaradi višjih hitrosti vozil.

Če skušamo biti realni je nujno vzpostaviti strategijo izobraževanja javnosti o pravilih vožnje po avtocestah. Začeti je treba že v osnovni šoli. Policija bi morala storiti več. Vpeljati bi morala izrazitejši nadzor, občasno koga tudi zgolj opozoriti ter pritiskati na vse, da se za kaznovanje začno uporabljati tudi tehnična sredstva, kot so kamere DARS-a. Za začetek bi bila dovolj že napoved, da bo policija občasno, za določen odsek AC v Sloveniji, prečekirala posnetke, identificirala kršitelje na podlagi posnetkov ter jim izrekla kazen. Ljudje ne bi vedeli, kje in kdaj bodo pod nadzorom.

Policija bi tudi lahko spodbudila vse uporabnike avtocest k prijavljanju prometnih prekrškov in jasno povedala, kakšne podatke od prijavitelja pričakuje. Po prejemu prijave bi se pogledali posnetki kamer na tistem delu AC in se tako skušalo pridobiti dokaze kršitve.

Da se, samo malo volje bo treba pokazati, ne pa zgolj stati v bližini počivališč in izvozov ter meriti hitrost vozil.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik franci pravi:
No, sem se ravnokar dostavil iz firme domov. En dec z Audijem ima resne težave z vožnjo po mestu. Namreč, peljem po Zaloški in pridem do semaforja na križišču z Kajuhovo. Že v ogledalu sem videl, da je model prehiter. Mislite, da je model pred križiščem ustavil? Napaka. Poln šus skozi križišče. Audi A6, kej več pa nisem videl. Je bil pa nek zemo, vsaj glede na 'tuc,tuc'.

Kdo bo pa tem 'špičake' postavil?

Podobne resne težave ima tudi gospod avtoprevoznik Srečko Cvetkov s.p.:
Delo na cesti in na semaforju rdeča luč. Običajni ljudje lepo čakamo. Pa se pripelje mimo omenjen gospod s tovornjakom, ki pa je očitno nekaj več in mu ni potrebno upoštevat semaforjev. In se je zapljel mimo kolone in šel čez rdeču luč, ko da ni nič.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Sej pravim, uvest čim več kamer, pa naj se na podlagi tega kaznuje, ni možnost pritožbe itd.

Ukniti možnost plačila polovičke v 8 dneh, kazen takoj ali lepo v čuzico in bankomat dvignit keš, kakor imajo v ZDA.

Plačilo varščine, sodnik za prekrške takoj naslednji dan. REPRESIVNO NA HARD.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Povzročitelja so celjski policisti odpeljali na zaslišanja in ga tudi že izpustili. Za pridržanje namreč ni bilo razlogov.

LOL?
Osebo se pridrži, če obstaja sum, da bo dejanje ponovil. Najbrž tega ne bo ponavljal, ali?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Ubil je 3 ljudi, ima dosti denarja, lahko preprosti zbeži = begosum.

Še kaj? Jaz bom pa kaj ukradel 1000€ v banki, pa bom 100% v priporu!!!!!

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.589
2.397
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:

Podobne resne težave ima tudi gospod avtoprevoznik Srečko Cvetkov s.p.:
Delo na cesti in na semaforju rdeča luč. Običajni ljudje lepo čakamo. Pa se pripelje mimo omenjen gospod s tovornjakom, ki pa je očitno nekaj več in mu ni potrebno upoštevat semaforjev. In se je zapljel mimo kolone in šel čez rdeču luč, ko da ni nič.

Jaz kličem na policijo. So se muloti vozili po stožcih ko barvajo cesto, tak da jih je metalo okrog. Mu poblendam in zderem ven, JEBE.... pa se džek ustavi. Na eni jaz ven na drugi kolega. On itak v prvo pa gasa, ampak sem ga prehitel v mislih in zašprintal ter rukno po prtljažnih vratih, da jih je pomoje kap v avtu. Pa tipo le skoži ven, pa *****, kolega pa mirno eno okrog ušes pa brca v rit. Takoj sem še poklical policijo, da so šli vsaj lastniku avta težit, če že mulotov niso dobili.

V mestu pa se verjetno policaji nimajo cajta s tem ukvarjat, zato pa kamere v vsa križišča in položnice pisat.

Lp

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
pa kaj, ti vse kamere pomagajo, če bo avto še vedno naredil nesrečo??? Tak avto je treba ustavit, ne pa samo posnet... In ja, mehanske bodice bi bile čist ql. Z njimi bi ubili dve muhi na en mah. Upočansnili bi voznjo na uvozih in izvozih (ker bi bile bodice kot majhna grbina), pa še ustavljaje bi razne zmedene bedake.
Za čiščenje bi pa dars poskrbel, ker itak zelo radi zapirajo cesto, in opravljajo banalna dela ob 7 zjutraj, in ob 15-16h popoldne. Bojo pa še enkrat s štrajfiksom tm čez potegnil, ko se bojo domov peljali.

Sicer, očitno morajo biti neki dobri razlogi, da tega še ni v eu, sam dvomim pa, da je to tako neizvedljivo.

In tud razni flashi... un k ima namen zapeljati v kontra smer, bo to storil. tud če se mu bliska pred očmi in sirena tuli v ušesih...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Sej pravim, uvest čim več kamer, pa naj se na podlagi tega kaznuje, ni možnost pritožbe itd.

Ukniti možnost plačila polovičke v 8 dneh, kazen takoj ali lepo v čuzico in bankomat dvignit keš, kakor imajo v ZDA.

Plačilo varščine, sodnik za prekrške takoj naslednji dan. REPRESIVNO NA HARD.

zmaga.gif

8 dnevni rok je podmukla podpora za prekršek, ki ga narediš? WTF, da si nagrajen za nekaj kar je prepovedanega...
stupid-1.gif

Pri nas je treba it na radikalne ukrepe, kot je nekdo že napisal, mogli bi imet trdo roko vodenja(avtokratski stil), ker je naš narod tako navajen že od časov avstroogrske! Ker tega ni (več) je narod zblaznel....
Potem so pa tu še čefurji in potomci prišlekov iz ex-Yu., za katere je Slovenija oaza in smo tam kjer smo...
jezen.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.094
1.269
113
42
Evo zakaj ta teorija ne dela. Ko se vrti kolo tako kot na sliki lahko vseeno dvigne špice iz druge strani
766965-spice1.JPG

Priponke

• 766965-spice1.JPG
    766965-spice1.JPG
    9 KB · Ogledi: 66