spet mrtvi na AC

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Se strinjam. Pa se eno kamero noter nastimat, da potem na sodiscu dokazes, da si ga upraviceno spokal v graben. Taki kurcici namrec potem obvezno tozijo in jokcajo po tvju.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Pa še nekaj: zanima me, zakaj DARS ne poskrbi za informacijske table tudi na tem odseku avtoceste. Verjetno je črna krnika dovolj poučna, da bi takšne table lahko koristile. Tudi zato, da se na njih izpiše "Avtocesta je zaprta! "
Dars še tam, kjer jih ima, ne zna upravljati z njimi. Sicer pa za zapufani Dars ni to tako majhen strošek, kilometrov brez portalov je še zelo veliko.

Mogoče pa bi Dars takšne table kupil direkt pri proizvajalcu in ne bi uporabil posrednika pa bi prišel do njih ceneje.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Se strinjam. Pa se eno kamero noter nastimat, da potem na sodiscu dokazes, da si ga upraviceno spokal v graben. Taki kurcici namrec potem obvezno tozijo in jokcajo po tvju.

Kar naj. Folk ima v SLO itak preveč namišljenih pravic, vsi bi nekaj moralizirali, pametovali, se delali uboge, se cmerili ali fu karili pred kamero, na cesti pa so polni samega sebe in v vesolju, kjer so pomembni le oni in nihče drug. Turbo kapitalizem, pomankanje ustrezne vzgoje, pomanjkanje močne države in konsistentnih nadzornih mehanizmov, svoje pa doda tudi logika dunajskih hlapcev in balkanske krvi, ki je zelo globoko zmešana v mnogih prebivalcih te države. Skratka, rabimo močno državo, batine in napol diktatorja.
Na AC pa AC policijo. Sranja se je tu nabralo že preveč, od voženj v nasprotno smer, neupoštevanja hitrostnih omejitev, stalnih voženj po prehitevalnem pasu, neuporaba smernikov, neupoštevanje varnostne razdalje itd. Slovenske avtoceste so postale po uvebi vinjet Divji zahod, hkrati pa turistični resort vseh vzhodnoevropskih šleperjev, ki jih je Avstrija skenslala s svojih cest.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
mogoče bi pa tebe morali postaviti za predsednika uprave darsa
smile-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Hvala lepa. Raje delam below the line, dejansko kaj spreminjam z uporabo zelo različnih metod, obenem pa mi čisto nič ne manjka. Show time pa prepuščam tistim, ki ga tako zelo potrebujejo za lasten ego. Posledično jih tudi pogosteje odstavijo.

Poleg tega me plače, kot so v javni upravi, ne zanimajo. V bistvu se čudim vsem, od poslancev, do predsednika vlade, da so pripravljeni prenašati vse oslarije za tistih nekaj fičnikov, izplačanih v obliki neto plače (pustimo bruto, čeprav razlike bruto neto ne ločijo niti mnogi novinarji, kaj šele Francki in Micke, ki gledajo poročila ob 18:00).

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Povzročitelja so celjski policisti odpeljali na zaslišanja in ga tudi že izpustili. Za pridržanje namreč ni bilo razlogov.

LOL?
Vozil je pijan in ubil 3 ljudi, pa ni razlogov za pridržanje? Kaj takega lahko sproducira le pomanjkanje uma, prisotno pri totalno bebastem primerku (ne)človeške rase, ki ga je izpustil na ulico ...

Bom dal primer, jaz se kregam z enim xx let, ker mi gre na ku*ac bi ga rad fental. Počakam ga, da gre z gostilne domov, jaz tudi ( imam vsaj 1,5 promilo v riti)( olajševalna okoliščina), pa ga ob cesti zgazim. To je v Sloveniji dovoljeno (umor na legalni način). Kazensko nebi odgovorjal toliko, kot če bi ga zabodel, ustrelil al karkoli druga. "Butasti" Američani to finto poznajo, in takega ko povzroči nesrečo z smrtjo obsodijo naklepnega umora.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Mogoče pa bi Dars takšne table kupil direkt pri proizvajalcu in ne bi uporabil posrednika pa bi prišel do njih ceneje.
Mogoče pa ni dovolj samo kupiti table. Mogoče pa jih je treba še postaviti, zgraditi portale, pripeljati do njih elektriko in podatkovne linije iz nadzornega centra.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Lepo bi bilo, če bi se nekdo žrtvoval, kupil prepaid kartico in se z njo povezal na internet, ustvaril account na alter.si, objavil osebne podatke, takoj za tem pa trajno zavrgel tisto SIM kartico. Pa fajn je, da SIM kartico vtakne v mobilnik, ki ga je kupil v predplačniškem paketu, z gotovino. Seveda tega mobilnika ne sme več uporabljati z drugo SIM kartico.... Ehh, ne bom delil zastonj nasvetov vsem, ki bi se želeli neizsledljivo ukvarjati s kriminalom.
Sam ti si pa resnično bolnik
stupid-1.gif

Po eni strani zagovarjaš Šrota in Bavčarja, da sta nedolžna, dokler ju sodišče ne obsodi, po drugi strani pa talaš nasvete, kako neizsledljivo spraviti identiteto pravno še vedno nedolžnega povzročitelja nesreče v javnost, z namenom linčanja.
crazy1.gif

Da ne govorimo o tvojih metodah prevzgoje na eni in zagovarjanjem vseh možnih pravic na drugi strani.... takile ste najbolj nevarni za družbo, ker ste (kao) pametni in glasni provokatorji in zagovorniki državnega nasilja povzročili že vse gorje zgodovine človeške rase.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Vsa imena so objavljena v današnjih Slovenskih novicah, že včeraj pa so bila v Svatu na KanaluA
rolleyes-1.gif

Tako da ni potrebe po kakih novih detektivskih posegih

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Citat:
Lepo bi bilo, če bi se nekdo žrtvoval, kupil prepaid kartico in se z njo povezal na internet, ustvaril account na alter.si, objavil osebne podatke, takoj za tem pa trajno zavrgel tisto SIM kartico. Pa fajn je, da SIM kartico vtakne v mobilnik, ki ga je kupil v predplačniškem paketu, z gotovino. Seveda tega mobilnika ne sme več uporabljati z drugo SIM kartico.... Ehh, ne bom delil zastonj nasvetov vsem, ki bi se želeli neizsledljivo ukvarjati s kriminalom.
Sam ti si pa resnično bolnik
Ni edini, žal.

PS: Oni ko je diktatorja omenjal: V Severni Koreji je baje ful fajn, grem takoj gledat, koliko stane letalska karta (če sploh imajo letališča).

Dygscxpixm

Fizikalc
2. jun 2009
396
70
28
Sončna Štajerska
Ko že govorimo o diktatorjih, Severni Koreji itd.

Priznavam in spoštujem dejstvo, da je demokracija lepa pridobitev, za katero so se marsikje v svetu ljudje borili in tudi umirali.
Sem pa mnenja, da demokracija dobro deluje le, če je zadosten del ljudstva ustrezno dozorel in na dovolj visoki stopnji zavedanja svojih pravic, pa tudi dolžnosti in odgovornosti. V nasprotnem primeru se lahko vse skupaj sprevrže v farso.

Naj poudarim, da nočem zagovarjati diktature in v diktatorskem režimu gotovo ne bi hotel živeti.
Smo pa v naši deželici zaenkrat na precej področjih v stanju farse (politika, ekonomija, promet, šolstvo itd.) in po mojem bo potrebnih vsaj nekaj generacij, da bo šlo na bolje. Lahko pa tudi, da sploh nikoli ne bo bolje.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
matr ste zašli...

no, mene pa zanima, zakaj se kljub 115 primerom voznje v napacno smer nekaj ne ukrene. očitno table niso dovolj. Zakaj ne morejo na uvozu dat kakšne bodice, k bi se dvignile, ko bi pripeljal avto iz napačne smeri? 2 senzorja, 3 za zihr, in ko zaznata avto v napačni smeri, hop, bodice gor, in je. kako to še ne obstaja, kljub vsej napredni tehniki???

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Ker vlada hoče da je čim manj ljudi v Sloveniji, da jim ne bo treba penzije plačevat.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
matr ste zašli...

no, mene pa zanima, zakaj se kljub 115 primerom voznje v napacno smer nekaj ne ukrene. očitno table niso dovolj. Zakaj ne morejo na uvozu dat kakšne bodice, k bi se dvignile, ko bi pripeljal avto iz napačne smeri? 2 senzorja, 3 za zihr, in ko zaznata avto v napačni smeri, hop, bodice gor, in je. kako to še ne obstaja, kljub vsej napredni tehniki???

Nekje sem bral, da so sisteme, ki jih ti omenjaš po EU že testirali, vendar je pogosto prišlo do napake. Kao, sprožili so se tudi ob pravilno vozečih vozilih. To sem bral cca leto nazaj, se pa ne spomnim kje.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Lahko se naredi sistem bodic, ki bi bil enostaven za izdelavo in še bolj enostaven pri montaži.
To je sistem vilic, ki so usmerjena v smer vožnje. Torej, če se pelješ v pravi smeri jih enostavno prevoziš, če se pripelješ v nasprotni smeri se pa avto "napiči" na vilice in pri tem ti prebode, pretrga vse gume. S tem je onemogočena nadaljna vožnja!
Ampak to pri nas ne bo prišlo v upoštev, ker:
-od ideje do samega začetka realizacije traja več let
- se da ven razpis na katerega se prijavi(ta) po možnosti samo par podjetij
- po pol leta se izbere enega izmed njih in tako steče postopek
- vmes se drugo podjetje(a), ki so bila prijavljena na razpis pritoži na sam postopek, saj se naj bi preferiralo izbrano podjetje...
- pride do tožb na sodišču
.......
......
....
itn.