SP v košarki 2014

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
pokaži narod ki ima 2mio prebivalcev pa da igra tako košarko,konec koncev nas je toliko kot minhen z okolico,
opažam pa da je tu na alterju precej potencialnih selektorjev in bivših vrhunskih športnikov

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:
KSZ
A smo sploh dobili kakšno tekmo katera je bila "must", neglede na trenerja. Je pa meni Zdovc bistveno boljši kot Maljkoviæ, vsaj nič nisem zasledil od "soseda" to prvenstvo...
smile-1.gif
Tekme proti Avstraliji, Mehiki, J. Koreji, Angoli, Dom. republiki niso bile "must"?

Sicer je Zdovc najboljši selektor kar jih je imela slo. reprezentanca. Sledita Bečiroviæ in Pipan - vse ostalo je tema.

Imeli smo zlato (mladinsko) generacijo, katere sedaj ni več in je zaradi butaste politike KZS-ja nismo znali izkoristiti. V tistih časih se je KZS-ju za selektorja ponudil Tanjeviæ, a so ga zavrnili (Šešek), ker naj ne bi bilo denarja. Raje so imeli hobi trenerje (Urlep, Zrinjski ipd.) in denar kanalizirali drugam - rezultati so bili temu primerni. Še Zdovcu, ki je na EP na Poljskem, naredil daleč najboljši rezultat (z enim playem!) niso hoteli podaljšati po njegovih pogojih; zato je šel. In potem vrgli kup denarja v zastarelo vrečo špeha in spisali tako pogodbo, da je tudi prekiniti niso mogli.

Sedanja igra pa je, kakršna je. Brez kakovostnih visokih igralcev je vsaka ekipa omejena. Marsikaj se da narediti, a prej ko slej pride ekipa, ki to kaznuje - in od trojk se ne da živeti. Je lepo, ko padajo, ampak prej ko slej nehajo padati...

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Tocno to, pa predvsem ma filing da jih ogromno v zivljenju ni odigral ene tekme basketa... Ce nimas enako kvalitetne menjave (katere mi nimamo) bo kvaliteta v dolocenem trenutnku padla... In to se ponavlja znova in znova, slovencki pa jamrajo kalo ekipi pade samozavest. V resnici pade koncentracija zarad izcrpanosti...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik shift pravi:
pokaži narod ki ima 2mio prebivalcev pa da igra tako košarko,konec koncev nas je toliko kot minhen z okolico,
opažam pa da je tu na alterju precej potencialnih selektorjev in bivših vrhunskih športnikov

Litva?
grin1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:

Litva?
grin1.gif

ne-ne-1.gif

Litva ma ca. 3,2 mio prebivalcev - kar je 60% več od nas - ergo: ima 60% boljšo ekipo - kar se bo videlo tudi po rezultatu (naši med osem - oni med 4 ali več).
tongue-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Šport je 1% talent in 99% trdega dela. Četudi niamamo naravnih talentov imamo lahko garače. Ampak kaj ko v glavi ni pošlihtano, to tudi ne bi bilo če nas je 10mio...hlapčevska vzgoja pač.

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.807
388
83
Vipavska dolina
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:
KSZ
A smo sploh dobili kakšno tekmo katera je bila "must", neglede na trenerja. Je pa meni Zdovc bistveno boljši kot Maljkoviæ, vsaj nič nisem zasledil od "soseda" to prvenstvo...
smile-1.gif
Tekme proti Avstraliji, Mehiki, J. Koreji, Angoli, Dom. republiki niso bile "must"?
Če tako gledaš so itak vse tekme. Mislil sem na tekme ko moraš zmagat, drugače greš domov. Ko si v igri za (denimo) četrtfinale, polfinale, bron. Včasih smo bili predvsem v igri za med najboljših 8 in tam se je ponavadi zalomilo. Pa smo imeli igralce da bi si lahko prste obliznili, ampak vedno je na tisti zadnji stopnički zmanjkalo.
Ne vem vsaj tako je bilo moje videnje.
Pa da ne bo kdo mislil da jih zaničujem...
Fantom kapo dol, vedno pri vsakem uspehu ali ne je meni najbolj pomemben pristop. Če se trudiš spoštujem, ne prenesem pa predaje vnaprej.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Litva ni bila odločilna, Dominikanska je bila - torej?
Na SP v Turčiji smo prav tako prišli med 8, eno odločilno smo torej zmagali, nato pa naleteli na domačine.

Se strinjam, da smo imeli odlične igralce in naredili manj od pričakovanj. Sem ti tudi napisal zakaj je po mojem mnenju bilo tako - "varčevanje" na mestu selektorja.

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:

Litva?
grin1.gif

ne-ne-1.gif

Litva ma ca. 3,2 mio prebivalcev - kar je 60% več od nas - ergo: ima 60% boljšo ekipo - kar se bo videlo tudi po rezultatu (naši med osem - oni med 4 ali več).
tongue-1.gif

no, še malo boljšo ekipo imajo kot pa samo 60%+, po dosedanjih rezultatih

http://en.wikipedia.org/wiki/Lithuania_national_basketball_team

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Zoran Dragiæ: Če bi bil trener jaz, bi tekmo proti Angoli namerno izgubil

Luzer...zaradi AU so proti litvi v 10min dali zgolj 1 koš ja. Lepo so v zanikanju

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
In kaj bi spremenil poraz proti Angoli? Z dvema porazoma bi imeli za nasprotnika koga? Koga vceraj in koga v torek? Bi sploh se igrali v torek?

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
Kar se tiče pa taktiziranja, lah pa sam rečem, da je zdovc pravi športnik in se vidi, da je to tudi bil, pravi športnik je profesionalen in to ne igra vloge in se ne ozira na to, je profesionalen do konca in vsi kvazi športniki, bi se lahko zgledovali po njem, tako tudi mladi, Je lahko vzor vsakemu športniku. In vi pričakujete prirejanje tekem aka goljufanje, da zgubimo in ne vem kaj, če je kaj takega v politiki, pa vsi v luft. Bravo!
Ne rečem, da bi lahko ''zgubili'' kako tekmo, ampak do tu sežemo, več ne gre, tudi proti turčiji, če bi igrali v nadaljevanju dvomom, da bi posekali, več možnosti in bolj zanimivo bi bilo, vsekakor, ampak, čemu metanje peska v oči, do tu seže naša trenutna moč in nič več, vse je bilo videno na igrišču!

Glede prirejanja tekem:
Ne vem kaj govorijo o taktiziranju s tekmo med nami in Angolo, ker itak ne bi dosegli nič!! Še vseeno bi morali zmagati Litvo.
Zakaj? Takšen bi bil scenarij pred zadnjim krogom, če bi naši izgubili z Angolo.
Avstralija: 3 zmage in 1 poraz
SLO: 3 zmage in 1 poraz
LIT: 3 zmage in 1 poraz
Torej LIT oz. SLO bi imeli na koncu 2 poraza, ker bi igrala med sabo.
ČE Avstralija izgubi zadnjo tekmo bi imeli 3 zmage in 2 poraza in če bi tudi naši izgubili zadnjo tekmo bi imeli isti score, VENDAR ker so naši zmagali AVS bi bili SPET drugi.
Vsa ta nabijanja o namernem izgubljanju so neumna, zato ker ljudje ne znajo malo računati.
Če bi pa AVS zmagali, potem bi nam ustrezal poraz, ampak itak so igrali pred nami, tako da...naši bi morali zmagati v vsakem primeru.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:

Ti pa Zdovc ane, si pametn iz zofe, prokleta lenoba zavaljena!!! Pokaž ti kaj si dosegel v življenju, pa da vidmo, če si mu do gležnjev. Upaš? Najprej pred svojim pragom, velja?

Če se ne znaš normalno pogovarjat potem bolje, da sploh ne odpiraš ust. Vsak ima svoje mnenje, moje mnenje so potrdile vse izgubljene najpomembnejše tekme odkar je on trener.

In kaj naj bi jaz tebi dokazoval? Kdo pa si ti men...

Zdovc je dosegel več kot vsi skupaj z reprezentanco!!! 2009 bi morali imeti medaljo, če bi bili sodniki vsaj malo na nivoju!
Kaj so pa dosegli vsi ostali trenerji?? Pa Zdovc je še relativno mlad trener, če se ga primerja z vsemi drugimi, ki so do sedaj vodili našo reprezentanco, križa se pa ga kot da je že celo večnost trener.
In Zdovc tudi prenese odgovornost nase (Poljska 2009), jo je kdaj še kak trener naše reprezentance??

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik KKK pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:

Litva?
grin1.gif

ne-ne-1.gif

tongue-1.gif

no, še malo boljšo ekipo imajo kot pa samo 60%+, po dosedanjih rezultatih

http://en.wikipedia.org/wiki/Lithuania_national_basketball_team

Litvanci imajo izključno in samo basket, vse ostalo je nula.
Kolikokrat so bili Litvanci na SP oz. EP v nogometu, rokometu? Kje so v zimskih športih, atletiki itd itd?
Mislim da je malo lažje, če ti večino mladih usmerjaš v en šport in potem lahko brez problema dobiš dovolj kvalitetnih igralcev za (v tem primeru) basket.

Lecter

Pripravnik
26. jul 2007
598
0
16
Na fibini lestvici so cetrti na svetu. Tu se kaze pametna usmeritev. Tako mali narod ne more vec kot poskusati doseci kje kaj na vsakih nekaj let, ce je ves denar. talent in trud razprsen.

Drugace imajo pa tudi nekaj zlatih olimpijskih medalj v atletiki.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:

Zdovc je dosegel več kot vsi skupaj z reprezentanco!!! 2009 bi morali imeti medaljo, če bi bili sodniki vsaj malo na nivoju!
Kaj so pa dosegli vsi ostali trenerji?? Pa Zdovc je še relativno mlad trener, če se ga primerja z vsemi drugimi, ki so do sedaj vodili našo reprezentanco, križa se pa ga kot da je že celo večnost trener.
In Zdovc tudi prenese odgovornost nase (Poljska 2009), jo je kdaj še kak trener naše reprezentance??

Če me bo v prihodnje demantiral bom priznal in mu čestital za vse uspehe. Žal pa me do sedaj ni prepričal...
Pač to je moje mnenje, vsak ima lahko svojega...

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:

Če me bo v prihodnje demantiral bom priznal in mu čestital za vse uspehe. Žal pa me do sedaj ni prepričal...
Pač to je moje mnenje, vsak ima lahko svojega...

Saj nisem rekel, da ne sme imeti vsak svojega mnenja, ampak Zdovca blatiš kot da je nek luzer.
Pa povej mi kateri trener SLO reprezentance je bil ZATE boljši od Zdovca?
smile-1.gif