Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Dam pa salame v običajno pvc vrečko katero samo zapognem oziroma zavežem.
no vidiš, zato jo pa daš v vrečko, da je ne presuši....
babo vprašaj, ker vidim da, v nasprotju z mano, nič ne obladaš gospodinjstva
vprašaj jo, če se cote do ene mere posušijo, če jih daš ven na mraz, al pa še bolje mamo, kako so sušili še pred sušilci in še pred centralnim ogrevanjem....-cote za kak dan ven, šele potem noter na toplo za končno sušenje.
da ne bo čist off
a se narobe spomnim, da se živila dehidrira z zmrzovanjem, kot to delajo še danes potomci majev s krompirjem, ...so imeli samo malo odkopano, da jim krompir ni ušel, potem so ga škropili z vodo, mislim da so ga s tem delno dehidrirali in je zato zmrznjen obstal celo zimo uporaben, primeren bi pa naj bil samo bolj droben......tak nekak imam v spominu-
-omenjam zato, ker bi naj po fiziki, voda izpod minus ne izhlapevala