Sneg 2013/2014

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.834
10
38
Stara Bučka
In kako naj odgovorni ve, da ne bo čez eno uro -1? Ne poznam konkretne relacije in verjamem alkoholiku, da je bilo res potrebno preventivno sipanje. Ljudje, ki to počnejo, niso od včeraj v zimski službi in verjemi, da dobro vedo kaj delajo. Sigurno niso šli solit zato, da bodo tebe jezili.
cool-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
še enkrat

ZARADI SAVE!

OK?

Zaradi Save, domnevam, je zadosti, da se posipava od Brnčičeve pa do rondoja Tomačevo. Vpliv Save sega do Domžal?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.648
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Al ni odklopil (se zgodi) - ali pa so vozila "razvlekla" "posip".

Po drugi strani si pa ravno ti lansko leto pisal kako te je na vožnji od Domžal presenetil žep hladnega zraka mimo Trzina (al Domžal - ne vem več) - očitno tam ni tako poredko, da od nekod potegne haldno in tako shladi, da obstaja verjetnost poledice.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Sploh pa so objekti še posebej podvrženi poledici in je na njih takoj 2 ali 3 stopinje manj kot pa zrak naokoli. Ja, tla so hladnejša kot ti piše v tvojem avtu, ki je očitno močno podvržen rji, sicer se ne bi sekiral.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Briga me sol na cesti in vpliv le-te na avto. Zato je pranje podvozja v avtopralnici. Zdi se mi nesmiselno metanja soli na suho cesto pri +3°C in to vedno na isti cesti, ko so vse ceste okoli nje nesoljene in posledično suhe.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Možno, ampak Ampera ima senzor za temperaturo 10-20cm nad tlemi, na sprednji maski na desni strani.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.647
3.117
113
v lokalni ostariji
andy še enkrat ti bom počas natipku!

Tist odsek se soli ker je zraven SAVA (večja vlaga....) in zaradi lege itd lahko hitro pride do poledice! posipa se PREVENTIVNO da nebi kakšn alter sposobn voznik odletel s ceste. ter potem krivil vzdrževalce! a si opazu, da ti pri zunanji temperaturi 4stopinje zasveti snežinka v avtu?

Eni se bojijo da bodo zletel iz ceste zardi malo omazane ceste in takoj klicarjo policijo.. .tukaj ko pa lahko pride do hude poledice (ki je ti celo ne vidiš, drugače kot recimo blato) ste pa jezni ker vzdrževalci delajo preventivno...

ah ja...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Niti ne, v torek kakšna snežinka v gorskem svetu, drugje niti to ne. Dalje pa spet brez padavin. Kolikor je pač ARSO-tu za verjet, ampak verjetno so bolj natančni, kot nekdo, ki SLO samo avtomatsko iz modela potegne.

29qoa9w.png

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
andy še enkrat ti bom počas natipku!

Tist odsek se soli ker je zraven SAVA (večja vlaga....) in zaradi lege itd lahko hitro pride do poledice! posipa se PREVENTIVNO da nebi kakšn alter sposobn voznik odletel s ceste. ter potem krivil vzdrževalce! a si opazu, da ti pri zunanji temperaturi 4stopinje zasveti snežinka v avtu?

Eni se bojijo da bodo zletel iz ceste zardi malo omazane ceste in takoj klicarjo policijo.. .tukaj ko pa lahko pride do hude poledice (ki je ti celo ne vidiš, drugače kot recimo blato) ste pa jezni ker vzdrževalci delajo preventivno...

ah ja...

Kot sem že vprašal - ali vpliv Save sega do Domžal? Zaradi Save bi bilo dovolj posipavanje od rondoja Tomačevo pa do Brnčičeve, mogoče do Črnuč. Ampak, kot zanimivost - danes pa +2°C in megleno, pa nikjer ščepca soli.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Verjetno je bral tole temo, pa ni upal posut ...

Drgač pa, jaz sem strgal led dol iz šip tudi pri +4 stopinjah. In ne, ni bilo megle, ampak je bilo jasno vreme kot včeraj.

Naj nekdo razloži, kdaj lahko nastane led tudi pri +4, +5 stopinjah. (zračni pritisk, stopnja vlage, ...)

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
V poletni vročini ti paše, če malo popiha veter in te ohladi?
še večji efekt je, če si malo moker......

Nazadnje urejeno:

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.567
478
83
Če je na 2 metrih 2 stopinji je slana kar precej realna, enko poledica
osvisno seveda od mikro pogojev
potem so tu še mikrolokacije

"soljenje" cest pri 3 stopinjah se mi zdi zelo smiselno za rizične odseke
če bo enkrat vse na kup letelo zaradi malo večje vremenske dinamike kot je bila prognozirana bo problem
to se je nenazadnje že marsikdaj zgodilo