Energetska preskrba gospodinjstev

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.553
7.067
113
No, roko na srce...
Imam 150kWh manka. Seveda so po logiki tega bralca nastali v decembru, za kar bi on rad, da se uposteva. Pozablja pa, da je začel z minusom. Januarja in februarja je sigurno delal manke, in jih potem ulovil, naredil viške in jih potem do kraja decembra skuril. To ni letni net-metering ampak mesečni. Če se gremo logiki letnega netmeteringa je mozno to, kar zdele delajo ali cene ma 31.12.

Meni je sicer trenutna verzija bolj vsec, ker tole je prvič in zadnjič, da bo poloznica večje kot, če b bi upoštevali cene na 31.12. Drugo leto se najbrž ne bo bunil, ko bodo manke razdelili na cene z letošnjega januarja in marca?

Po pravilu (izjemo smo pa sproži skurili zdele), se ce se cene spremenijo, spremenijo navzgor. Če bodo od drugi leti vzeli cene na dan 31.12. bomo pa lahko letošnje položnice naprej vrgli, da je treba tukole...

• Všeč mi je
Reactions: CupraR in Samo Svoj

B81

22. jul 2007
37.807
11.052
113
Račun je pravi, omrežnina je potem odbita na listu s preplačili, torej pod črto bi glede na lanski strošek vsega skupaj (kjer je elektrika isto stala 0,098 eur), plačal nekih 284 eur, torej teh 120 eur so umetno nasrali z enačbami in obračunavanjem sem tja levo desno... ko smo pa proizvedli preveč, pa seveda čri čri.

Verjetno nas čaka mesečni obračun, kjer bomo doplačevali zimsko ceno elektrike in jim poleti prodajali po poletni ceni.

22. jul 2007
13.613
1.778
113
124
Super, slovenski narod bo pa CO2 kupone mastno plačeval, Eles si bo pa nagrade na koncu leta delil.:cheer:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Super, slovenski narod bo pa CO2 kupone mastno plačeval, Eles si bo pa nagrade na koncu leta delil.:cheer:
Tole pljuvanje po ELESU je mal smešno. Vemo, kako se financira, kdo je lastnik in kdo določa, koliko denarja dobijo, koliko ga lahko porabijo za plače ipd? Al bolj na pamet tole?

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.954
6.028
113
Na ST računajo, koliko je SODO pobral omrežnine in koliko so elektro podjetja vložila v omrežje

Kaj se obeta 2027

nekje v Tarči iz dne 16.1 2025 je bilo omenjeno

jezek

Guru
24. jul 2008
3.734
1.567
113
Leta 2025 gotovo ne mislim varcevati z ee. Dokler niste zaceli vtikati nedodelanih igrac v štrom je bilo omrežje v Slo (z izjemo nekih Lower Fucksvillov) bp.

• Všeč mi je
Reactions: Sokol

sad

Guru
24. avg 2007
21.229
9.862
113
Seveda je bilo ok, ker ni bilo x desettisoč toplotnih črpalk in x desettisoč električnih avtomobilov. Ki po možnosti naenkrat dajo polnit. Pa debilne Nemčije, ki je zaprla 20 nukleark. Cuza pa več štroma. In ja, tudi sončnice nekaj doprinesejo.
Meni se zdi ta nov obračun relativno pošten. Če boš naenkrat cuzal polno moč boš pač plačal.
Ni pa pošteno, da so ti dejansko za tisto moč konkretno zvišali omrežnino. Ampak j... ga. Očitno je to edini način, da se pridobi nekaj let pred sesutjem omrežja. Sesulo se itak bo, ker nimam niti najmanjših utvar, da bodo svinje pri koritu dejansko kaj večjega vložile v nadgradnjo omrežja.

sad

Guru
24. avg 2007
21.229
9.862
113
NIč ni treba prepovedati, samo neumnosti ni treba trobit naokrog. Pač razumi, da so se razmere temeljito spremenile. In ja, se strinjam, da recimo sončnice niso blagodejne za energetski sistem, ampak veliko večjo težavo so naredile TČ in EVji. Sploh pri sončničarjih, dokler jih niso nove omrežnine usekale, ko so filali vse naenkrat, ker je pač zastonj.
Debilom v Nemčiji bo pa morda samim kanilo, če se jim enkrat sistem sesuje. Je.. je samo to, da bomo tudi mi naje...

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija