SLO vinjete 2010

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Sej do danes noben ni vedel da so une ponarejene,pa tut tist ki ima,bo tiho,ker ve da drugace bo se to izgubil in bo moral se eno kupiti.

Na petrolu so jih prodali 152, na omw pa samo 73

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Ne vem iščete kje bi država aka davkoplačevalce pogoljufali.......torej goljufate samega sebe, se vi zavedate? DARS aka država aka davkoplačevalci bodo pač zaradi GOLJUFOV pobrali manj denarja, ni sile bodo pa nekje drugje uvedli višjo trošarino, davek ali kaj podobnega.......

Patetični ste.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
ja, temu se pa rece alter kultura
uf-1.gif

te eni in isti, ki pogoljufajo in bi se celo leto vozili nezakonito,
te isti bi tujca, ki vinjete ni prilepil dve minuti cez polnoc, maksimalno oglobili in ce bi se dalo bi mu zaplenili se avto in ga poslali v zapor

lep primer kulture in civiliziranega obnasanja,
pac po balkansko

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Sej do danes noben ni vedel da so une ponarejene,
Aja, kako veš? Ne mi reči, da je ravno A-kanal razkrinkal te ponarejevalce
hysterical-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Račun s Petrola je nepomemben. Ne vem, zakaj je tebi to tako težko zastopit.

Torej bom jaz kaznovan ker me je napizdil petrolovc?
confused-1.gif
Na koncu ja. Ker če boš ti trdil, da so ti prodali ponarejeno, bodo na Petrol odšetali kriminalisti - in na koncu ugotovili, da je tam sploh nisi kupil in boš naj... ne samo zaradi falšaka, ampak še česa drugega ...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Račun s Petrola je nepomemben. Ne vem, zakaj je tebi to tako težko zastopit.

Torej bom jaz kaznovan ker me je napizdil petrolovc?
confused-1.gif
Na koncu ja. Ker če boš ti trdil, da so ti prodali ponarejeno, bodo na Petrol odšetali kriminalisti - in na koncu ugotovili, da je tam sploh nisi kupil in boš naj... ne samo zaradi falšaka, ampak še česa drugega ...

Oni bodo odkorakali na petrol in rekli, vi se spomnite tistega pobiča pred 3mi meseci ko je kupil vinjeto?

Potemtakem lahko petrolovc prodaja falšne vinjete, najebejo pa potrošniki?
confused-1.gif

(proda pravo vinjeto in si zadrži račun, proda svojo ponarejeno in izda prejšn račun)

kako pa bodo ugotovili da je nisem tam kupil? A imajo kamere za 3 mesece nazaj? In če že,
a se na tisti kameri vidi al je prava al ponarejena? (glede nato da se z lupo komaj opazi)

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.600
1.128
113
Titograd
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
ja, temu se pa rece alter kultura
uf-1.gif

te eni in isti, ki pogoljufajo in bi se celo leto vozili nezakonito,
te isti bi tujca, ki vinjete ni prilepil dve minuti cez polnoc, maksimalno oglobili in ce bi se dalo bi mu zaplenili se avto in ga poslali v zapor

lep primer kulture in civiliziranega obnasanja,
pac po balkansko

Zanimivo da tega skoraj ni bilo, dokler so bile vinjete po, za naše ceste in razmere, korektnih 55€........

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
http://24ur.com/novice/slovenija/dars-napoveduje-poostreno-kontrolo-vinjet.html

Zanimivi komentarji.

Torej, kako bodo preverjali vinjete?

Na DARSovem mestu bi naredil slednje. Uvedel bi rdeče ali zelene vinjete, vsem ki že imajo veljavno vinjeto bi brezplačno dal novo vinjeto, staro bi ti pa "na pol" spraskal dol DARSovec in s tem tudi videl ali je original ali ne. tisti ki imajo ponaredke in to vedo, ne bodo sli tja, tisti ki ne vedo, bodo pa sli, pa se malce kregali.

Ne vem pa kok stane izdelava vinjet.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Torej, kako bodo preverjali vinjete?
Tako kot Avstrijci na vseh kontrolah. Ustavili bodo vsak avto in pogledali od blizu. Tako vrhunski ponaredki menda pa spet niso, da se ne bi jih dalo ugotoviti, ker če Svet pravi, "da je ponaredke skoraj nemogoče odkriti", bom jaz dodal "iz razdalje 50 m").

Po drugi strani pa so pri izdelavi vinjet preveč šparali. Na hitro so naredili oblikovanje, za glavni zaščitni element pa so dali hologramsko folijo, kar danes ni noben problem ponarediti. Največja žalost je pa oblikovanje papirja: ponarediti pravokoten listek je namreč neprimerljivo lažje kot pa nepravokotnega (kot ga imajo druge vinjetne države). Recimo Slovaki svoje vinjete oblikujejo tako:
dialnicne_znamky2010.jpg

Nazadnje urejeno:

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
No pa so dali še dve spodbudi več, za nakup ponarejene vinjete:

1. voznik belega polota je stegnil črto in darsovka je rekla, da mu ne morejo nič, da od daleč lahko samo vidijo rok trajanja

2. da je vinjeta tako zelo dobro ponarejena, da se sploh ne vidi

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ksz

Neki sem razmišljal in prišel do ugotovitve, da je slika objavljena na prvi strani te teme, vbisvtu slika t.i. ponarejene vinjete.
Moje osebno mnenje je, da so te t.i. ponarejene vinjete, prva serija vinjet katere so bile tiskane v CETIS-u. Nato je najbrž DARS naknadno zahteval dodatno zaščito na vinjetah (črne navpične črte na foliji, drugačen front številk, itd....). Ker so prvo serijo vinjet izločili je takrat je moral nekdo t.i. ponarejene vinjete "leva ruka desni đep" in se sedaj veselo prodajajo naokoli
17758-icon_confused.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
če bi že bilo kaj takega, bi tu šlo za par 10 vinjet, da bi pa kdo iz cetisa odnesel par škatel vinjet pa noben nebi opazil, pa mirno rečem, da lahko kar pozabiš

ker zaščita mora biti v cetisu na višku, ker delajo tudi passporte itd.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Ker sem na šihtu zadolžen za delitev vinjet vem kako zgleda "škatla", bolje rečeno škatlica. Velika je cca.10x10x10cm notri je 5 pokcev po 100vinjet (skupaj 500vinjet v eni škatlici).

Se pa da vsak varnostni sistem prelisičit še posebej, če si zaposlen tam.

Upam, da kriminalisti to čim prej vzamejo pod drobnogled

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Še moja izkušnja z letošnjo vinjeto:
kupil sem jo koncem januarja in po nekaj dneh nalepil na steklo. Šele potem, ko je bila že nalepljena sem opazil, da se en njen delček ni odlepil od osnove s črtami. Trikotnik velikosti cca 1,5 x 3cm je bil iz belega polja spodaj, vendar pa je bila na njem še črka 'N'. Po klicu na DARS so mi prijazno razložili, da naj kar najhitreje pridem do njih, ker je veljavnost takšne vinjete lahko problematična. Postopek na DARS-u je bil korekten in profesionalno vljuden - fotografiranje vinjete, fotokopija računa, moja izjava in zamenjava z novo.
Omenili so mi, da je takšnih primerov kar nekaj, menda so letošnje, narejene v Cetis-u slabše od prejšnjih, ki so jih naredili na Slovaškem...
To, kar me je presenetilo, pa je bila odstranitev te poškodovane vinjete. Odlepil sem jo tako, kakor popolnoma navadno nalepko s slabim lepilom in nikakršni napisi se niso pojavili...po mnenju uslužbenca DARS_a zato, ker sem imel ob lepljenju vlažno steklo.

Hm...
confused-1.gif

iverson

Pripravnik
4. okt 2007
611
0
16
Kamniško Savinjske Alpe
Ponaredek in original sem imel doma. Ponaredek je res dober, edino kar ga izdaja je preširoka zaščitna folija, ni črt na zaščitni foliji, font št. vinjete je drugačen, v hologramu je napisa dars nametan, v originalu gre lepo v krogcu.
Tako da če te kontrolor ustavi pogleda vinjetno, gotovo ne bo opazil razlik med orginalom ter ponaredkom. Preko št. te ne morejo dobit, kajti če bo šel preverjat mu bo napisalo da je prodana, ker št. originalnih vinjet se je ob prodaji zapisovalo. Tako da... bo še pestro. Iz katerega konca so vinjete prišle, se ve...