SLO vinjete 2010

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
saj ne rečem da ni možno, ampak ali resno mislita, da bi takole prodajalec kaj proftiral? Ker takega junaka, ki mi proda vinjeto brez računa (tudi če je originalna), jaz lahko mirno prijavim policiji, če hočem. Mu ne bo nič lažje.

Saj, koliko ponarejenih bankovcev pa dobijo ljudje na Petrolu? Kazen za to kaznivo dejanje (ne, ni prekršek), je namreč čisto enaka kot za prodajanje ponarejenih vinjet.

Sicer pa, tudi če je ponarejena vinjeta kupljena na Petrolu, tebi kot koristniku mahanje z računom še vedno nič ne pomaga.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
In ti si boš full zapomnil kdo ti je prodal vinjeto a ne, ko boš, če boš, čez par mesecev ugotovil da imaš ponarejeno.
Velika večina ljudi sploh ne ve, da so tudi ponarejene vinjete in tudi darsovci pojma nimajo kakšna razika, pa vseen jim je, ker je isto plačan če *ebe unega s ponarejeno vinjeto ali ne.

Ja, resno misliva, prodajalec sigurno ima profit in če že, sam ve kaj dela, posledice če ga dobijo pa so nekaj drugega. Kupcu je vseeno, dokler je vse ok.
Lost, a vam je še kej vinjet na Petrolu ostal
evil.gif

Keberček leti gledat na avto
evil.gif

Nazadnje urejeno:

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
In ti si boš full zapomnil kdo ti je prodal vinjeto a ne, ko boš, če boš, čez par mesecev ugotovil da imaš ponarejeno.
Velika večina ljudi sploh ne ve, da so tudi ponarejene vinjete in tudi darsovci pojma nimajo kakšna razika, pa vseen jim je, ker je isto plačan če *ebe unega s ponarejeno vinjeto ali ne.

Ja, resno misliva, prodajalec sigurno ima profit in če že, sam ve kaj dela, posledice če ga dobijo pa so nekaj drugega. Kupcu je vseeno, dokler je vse ok.
Lost, a vam je še kej vinjet na Petrolu ostal
evil.gif

Keberček leti gledat na avto
evil.gif

na računu je napisano ime prodajalca, načeloma večina folka shrani račun, že po eni prijavi bojo šli gledat, če se pa dve pokirjeta...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik keber pravi:
saj ne rečem da ni možno, ampak ali resno mislita, da bi takole prodajalec kaj proftiral? Ker takega junaka, ki mi proda vinjeto brez računa (tudi če je originalna), jaz lahko mirno prijavim policiji, če hočem. Mu ne bo nič lažje.

Saj, koliko ponarejenih bankovcev pa dobijo ljudje na Petrolu? Kazen za to kaznivo dejanje (ne, ni prekršek), je namreč čisto enaka kot za prodajanje ponarejenih vinjet.

Sicer pa, tudi če je ponarejena vinjeta kupljena na Petrolu, tebi kot koristniku mahanje z računom še vedno nič ne pomaga.

Zdej ne vem, a ti bolj pocasi razmišljaš ali kaj?
Še enkrat.... ponarejene vinjete on izroči stranki ( stranka logično pričakuje original in niti ne posumi), stranki izda račun, razknjiži vinjeto,skratka, kot da je prodal pravo ji.
Pravo vinjeto spravi v žep in jo nalepi na svoj avto, od žene, od ljubite, deda mam ata stric... ščasoma nabere več vinjet, jih ponudi prijateljem po nižji ceni ( torej plačajo 60-70€ za original !! ) , večina jih ima punco, ki ima tudi ata mamo...in je takoj lahko prodanih1 00 ali več vinjet, sploh ko se tu še kolegi.

Ko bo nekdo ugotovil po nekem nakljucju, vprašanje ce bo se ta prodajalec tam delal ( itak nebodo imeli pojma kdo jim je prodal vinjeto) . Policiji ga bos prijavil zakaj? Ker ti prodaja vinjeto brez računa? Verjetno bo šel v zapor vsaj za 10 let če ne kar dvajset, ker si drzne prodati originalno vinjeto brez računa. Pa tudi, take stvari se prodajo med "znanimi ljudmi" verjetno in najbrs ne med čudnimi ki bi kar policijo klicali zato ker nekdo nima računa.

Skratka, lepo se lahko on skrije, ce temu ne verjams,pač ne verjeti
crazy1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:

na računu je napisano ime prodajalca, načeloma večina folka shrani račun, že po eni prijavi bojo šli gledat, če se pa dve pokirjeta...

S tem da je gospodiči za pultom ime JANEZ, sem prepričan da jo boš dobil !
Dej zresni se no, na Petrolu skačejo ko opice od blagajne do blagajne in se niti pod razno ne logirajo vsakic, logira se zjutri in cao.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
drgač imajo originalne vinjete črne črte čez folijo, tiste, ki so jih v svetu kazali tega nimajo, in ja, jaz sem to pričakoval, ko sem kupoval vinjeto, tako da če bi bila brez črt bi že komu namignil

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:

Sploh tam kjer dela študent brez svoje napotnice.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Zdele je lihkar pripelu novo skatlo ponarejenih, že šibajo na police. Pa še akcija je, kupis 3, četrta gratis !!

cheer.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Citat:
drgač imajo originalne vinjete črne črte čez folijo, tiste, ki so jih v svetu kazali tega nimajo, in ja, jaz sem to pričakoval, ko sem kupoval vinjeto, tako da če bi bila brez črt bi že komu namignil

Dej zresn se, kdo bo pa pozoren na črto, na obliko DARS napisa, na razliko med črko in številko... pač ti si bil, če nebi bilo gor črt, bi jo nalepil na avto in se nebi sekiral. Al bi težil na dars, kje so tvoje črte. Zenska tam bi ti rekla "če ste jo kupu na Petrolu, je ziher uredu in so najbrs črte pozabil" pa bi bili vsi veseli.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Citat:

Sploh tam kjer dela študent brez svoje napotnice.

ja verjetno bojo policaji prišli, šef bo rekel, ja to povsod piše jožek, ker veliko študentov dela čez tuje napotnice, policaji pa, hvala za sodelovanje, pač nebomo nikol pogruntali jipee
aplauz.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
stiri pet sest, arhiv kamer verjetno ni dolg nekaj mesecev ... se sproti briše, edino če je kaj pomembnega bilo, se shrani.

Samo še čakam na idejo, da se bo dobilo satelitske posnetke, kdo je bil takrat v sluzbi.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ej, zakaj pa ta veleprodajalec raje kar ponarejenega denarja ne turi, ko pa je vse tako preprosto? Zaslužek je večji, kontrola je manjša. Pri vinjetah se samo pri enem primerku kaj zatakne in že policija trka na vrata. Saj narod je glup, ampak lopovi so običajno še bolj.
smirk-1.gif

@Maci, moja vinjeta je gotovo originalna, ponarejena sigurno nima narezanega napisa neveljavno.
grims-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Prodajalca vinjete
grin1.gif
, ti bo povedal ali je original ali fejk.

Aja, pa na OMW ti ne morejo prodat ponarejene vinjete, ker imajo bolj poštene zaposlene
hysterical-1.gif

Keber eno vprašanje, kje brihtol kupuješ?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
San nisem rekel, da ni možno, da ne bi prodajali. Ampak ne verjamem, da ima kdo jajca to delat kar prek Petrolovega šalterja, še posebej če nima take ekstra posebne kombinacije delovnega razmerja, pokvarjene kamere, tupastih kupcev, tihe žlahte in kolegov, kot jo lost1 navaja. Ali pa je tudi sam tup. Ker če ne drugega, če ravno prvič v življenju ne limaš vinjete, boš njeno veljavnost ugotovil ravno ob njenem limanju.

Pa še tebi vprašanje? Koliko ponarejenih vinjet so doslej prodali na Petrolu, OMW-ju itd.?

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.092
113
Sama hipotetične variante. Kaj pa če greš v lekarno in ti lekarnar za tvojo babico proda ponarejeno zdravilo, ti to daš babici, babica umre in potem si na sodišču in ko greš na vislice, še vpiješ: sem nedolžen... Lekarnar pa zdravilo da svoji žlahti.
Koliko takih primerov je bilo?