SLO vinjete 2010

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pač ponarejena listina -> kaznivo dejanje.

Saj fotokopiranih bankovcev tudi ne smeš vsenaokoli kazat ali celo vnovčit.

Marauder

Pripravnik
16. mar 2008
205
0
16
Zdravo.

Morda je že bilo ali pa ne... ali lahko nadzornik stegne roko v vozilo in z nohti preveri ali je vinjeta pravilno prilepljena ali ne? In v katerem členu zakona ima to dovoljeno, seveda če ima?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.242
113
www.adriamedia.si
Lahko pa te ob sumu povpraša za dovoljenje. In če rečeš ne, te lahko zadrži do prihoda policajev (kar je lahko tudi zeloooo dolgo).
You do the math ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Majku vam vinjetarsko razpadajočo.....

PS: V čem je fora da po 20-i (ali 22-i, nisem šel gledat na okence) nobena bencinska ni odprta, da bi vinjeto kupil? Sem naredil edino možno, zapeljal na avtocesto in tam kupil na bencinski.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.360
308
83
39
Ljubljana
kok se hitr dobijo original vinjete, sam taprave morš poznat
tongue-1.gif

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
En odgovor rabim
smile-1.gif

Ker je bila menjana sprednja šipa mi je ostal samo račun in odrezek od vinjete.
Dobil sem sicer račun od kleparja za popravilo avta na katerem je navedena tudi menjava stekla, ampak ker je vgrajeno rabljeno steklo, staro so mi pa zavrgli, me zanima, če je kakšna možnost, da dobim nadomestno?

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
Na dars moraš nesti staro strgano vinjeto, račun za menjavo šipe in odrezek, račun ne vem če je potreben, staro strgano vinjeto nalima na nek papir in dobiš novo, kako gre brez vinjete stare ne vem točno,načeloma je potrebna, ampak so ponavadi kar prijazni tako da možno da bi se tudi dalo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ko sem odstranjeval staro lansko vinjeto, je nisem mogel spraviti drugace dol, kot po kosckih... in noben koscek ni bil vecji od nekaj milimetrov
smile-1.gif
... Tako, da v takem primeru je najbolje odrezati del stekla...

Tako so mi naredili pred leti, ko sem imel na avtu avtrsijsko letno vinjeto... Na servisu so sami odrezali del stekla, kjer je bila vinjeta in mi jo dali, ko sem prevzel popravljen avto... Pa jim nisem nic rekel... Je pa bilo to v takem casu, da je bila vinjeta veljavna samo se kaksen mesec ali dva... in sploh nisem sel menjat, ker bi to mroal posiljat nekam v Avtrsijo ali pa se osebno zglasiti na enem naslovu od Asfinag-a (Avstrijski DARS) ...

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

A je kje v zakoniku napisan da moras dat dol folijo iz vinjete in jo nujno nalimat na nacin da dasa folijo dol, al bi jo lahko kr s selotejpom?

Cist tko me mal zanima.

Matrix

lawyer
20. jul 2007
238
0
16
Ptuj
Jaz sem jo letos zavestno nalepil čist zgoraj levo, kjer je šipa sicer delno zatemnjena. Spodaj me je motila. Me zanima če se bo našel kakšen pametn nadzornik, ki mi bo zato zatežil. Od daleč se namreč bolj slabo vidi...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Doslej niso težili, lahko pa da boš zaradi ponaredkov večkrat deležen podrobnejšega pogleda. Sicer pa vinjeta še najmanj ovira, če je nalimana na sredini za špeglom.