Evo ,takole nekako se bom lotil varjenja piva pa me zanima vaše mnenje:
Strong Bitter
1. Ogrejem 30l vode do 66c
2. Dodam slad 1kg Pale ale, 5kg Pilsner ,11g Chocolate
3. Drozgam na 64 c 90 minut.
4. Dvignem temperaturo na 75 c
5. Splaknem slad , do 26 l.
6. Zavrem .
7. Dodam hmelj Bobek T90 6.5%AA 60min 30g.
8. Dodam hmelj Bobek T90 6.5%AA 15min 30g.
9. Vstavim hladilnih.
10. Rehidriram kvas Dinastar Windsor Ale yest
11. Ohladim na 20 c.
12. Pustim 15 minut .
13. Prelijem v fermentator.
14. Dodam kvas.
15. Pustum v fermentatorju do konca fermentacije.
16. Za karbonizacijo v steklenicah dodam 3g/l sladkorja.
17. Predviden OG 1.051 Dejansko
18. Predviden FG 1.013 Dejansko
19. Predviden AVB 4.98%
20. Predviden IBU 34.61
21. Predviden SRM 10.41
22. Ob 65% uspešnosti
Strong Bitter
1. Ogrejem 30l vode do 66c
2. Dodam slad 1kg Pale ale, 5kg Pilsner ,11g Chocolate
3. Drozgam na 64 c 90 minut.
4. Dvignem temperaturo na 75 c
5. Splaknem slad , do 26 l.
6. Zavrem .
7. Dodam hmelj Bobek T90 6.5%AA 60min 30g.
8. Dodam hmelj Bobek T90 6.5%AA 15min 30g.
9. Vstavim hladilnih.
10. Rehidriram kvas Dinastar Windsor Ale yest
11. Ohladim na 20 c.
12. Pustim 15 minut .
13. Prelijem v fermentator.
14. Dodam kvas.
15. Pustum v fermentatorju do konca fermentacije.
16. Za karbonizacijo v steklenicah dodam 3g/l sladkorja.
17. Predviden OG 1.051 Dejansko
18. Predviden FG 1.013 Dejansko
19. Predviden AVB 4.98%
20. Predviden IBU 34.61
21. Predviden SRM 10.41
22. Ob 65% uspešnosti