Citat:
Uporabnik ikst pravi:
KSZ,
a je že kdo razmišljal, kaj bi se zgodilo, če bi dryhopal komercialno pivo, iz steklenice? Zadnjič sem na enem forumu bral, da je dober način za testiranje profila hmelja, da ga nafilaš v hop rocket ali kakšno podobno cedilo in skozi spustiš neko light pivo, ki ga dobro poznaš.
Samo, koliko arome lahko sploh dobiš, če bi npr. spustil pivo skozi žlico hmelja, kot pri kavnem aparatu?
To sem jaz delal.
Že narejene svoje pive, ki niso bile nič aromatične sem hmeljal. Torej odprt sem pivo, dal 2g hmelja in nazaj zaprt... pač malo co2 je šlo ven ampak ni sile...
Ali pa opcija skuhal sem 20L recimo pale ale in dodal hmelj samo za grenčino da dobim določen IBU in kasneje fermentiral v steklenicah.
Pred tem sem v steklenice dal 2g hmelja. Pustil recimo 7 dni na sobni temp, da sem dobil aromo in, da se je skarbonirali v steklenicah in nato dal na mrzlo, da se je izločanje arome upočasnilo ali pa steklenice zdegustiral
Tako sem stestiral recimo 35 vrst hmelja glede arome.
Nazadnje urejeno: