Sam svoj pivovar

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Gucci

Pripravnik
16. avg 2008
126
1
18
Bil!
Bilo kar naporno (beri mrzlo).
Nekaj dobrih, par odličnih in žal, nekaj z opaznimi napakami.

Do konca nisem ostal, ker sem moral domov, sem pa bil potem zelo vesel SMSa od Kalbota.

Čestitke vsem za uvrstitve!
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.529
113
Ja, ta pale ale je moja lubica, pa je bil prvič tko kritično ocenjen, da noben ni vedu, da je moj, pa me je mal zadel.
Zdej moram pa drugo lubico najt, da bo kaka medalja še v kaki drugi kategoriji. Kak American stout al pa porter tko prijetno nahmeljen
smile-1.gif
 

kadunnc

Pripravnik
1. avg 2007
868
15
18
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Ja, ta pale ale je moja lubica, pa je bil prvič tko kritično ocenjen, da noben ni vedu, da je moj, pa me je mal zadel.
Zdej moram pa drugo lubico najt, da bo kaka medalja še v kaki drugi kategoriji. Kak American stout al pa porter tko prijetno nahmeljen
smile-1.gif

Če že pišeš članke o irish-red potem bi lahko bil ta
wink-1.gif
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Če kdo rabi, jih imam par, več na zs
wink-1.gif


Ker je bilo kar nekja vprašanj glede tehle zadev, podajam spcifikacije:
- so 5 galosnki (18,9L) torej ravno volumen cornya
- popolnoma čisti, noter je bila samo voda, iz trpežne plastike (se ve zvijajo)
- zaradi pokrova imajo možnost namestitve ali navadne ozke S vrelne vehe, ali pa debelejše za flaškone.
- prevzem možen ali v lj ali v ajdovščini, oz. nekje vmes.

Sam jih bom zadržal kake 3 in sicer za kisla piva
wink-1.gif


Ostalih sedem je na voljo
 
Nazadnje urejeno:

jahwar

Zelenc'
15. okt 2015
13
0
1
Bil na skupščini, vsa čast organizatorjem. Čestitke tudi prejemnikom nagrad. Še bolj pohvalno pa je, da vas je kar nekaj tudi na tem forumu in ste pripravljeni deliti svoje izkušnje z drugimi. Sam sem še začetnik, tako da kakšne velike ljubosumnosti na tekmovanju še ni bilo, upam, da vas sčasoma ujamem
smile-1.gif
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.529
113
Seveda smo pripravljeni deliti izkušnje, več nas bo, bolj kvalitetno bomo imeli tako pivo, kot sceno. Tekmovanje je v prvi vrsti namenjeno druženju in dvigu kvalitete in ne toliko nagradam. Seveda je človek vesel, ko dobi medaljo in pohvalo, ni pa to najpomembnejše. BJCP ocenjevanje je itak usmerjeno k temu, da dobi pivovar nazaj neko povratno informacijo, morda nasvet, da v prihodnje izboljša svoje pivo. Tudi totalno skisanemu pivu mora, oziroma bi moral sodnik nabrati 15 točk, kar pomeni, da tudi kislo pivo mora poizkusit in najti v njem lastnosti, ki ustrezajo stilu.
Torej, če te karkoli zanima, na dan z besedo, rade volje pomagamo in definitivno svojih znanj in receptov ne skrivamo.
 

smarty

Pripravnik
5. okt 2014
477
0
16
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Dober dan. Je bil kdo na letni skupščini in tekmovanju DLDP? Kako se vam je zdelo, so kaki predlogi kako bi stvar izboljšali. Čestitke vsem, ki ste prijavili piva. Kvaliteta je bila vrhunska, lahko rečem, da od 90 piv mogoče dva nista bila užitna, na naši mizi pri stoutih je bil eden mal problematičen ampak nikakor neužiten, dva kita, ostalo zelo dobro in par seveda vrhunskih.

Zeblo nas je kot pse že v četrtek, ko se je popisovalo piva, ker je to moral opraviti zgolj stevard, ki ni sodil, da o petku in soboti ne govorim. Ideja je, da se tekmovanje prestavi na toplotno ugodnejši čas, upam, da bo trošarinski zakon hitro sprejet, ker je to pogoj, da lahko naredimo dogodek odprt in ga poimenujemo Slovensko prvenstvo domačih pivovarjev.

A bi se še kje dalo poizkusiti tvoje pivo?
smile-1.gif
 

Gucci

Pripravnik
16. avg 2008
126
1
18
Citat:
Uporabnik kadunnc pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Ja, ta pale ale je moja lubica, pa je bil prvič tko kritično ocenjen, da noben ni vedu, da je moj, pa me je mal zadel.
Zdej moram pa drugo lubico najt, da bo kaka medalja še v kaki drugi kategoriji. Kak American stout al pa porter tko prijetno nahmeljen
smile-1.gif

Če že pišeš članke o irish-red potem bi lahko bil ta
wink-1.gif

Ja Kalbo! Zamenjava recepte in spet pobereva medalje
grims-1.gif
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.529
113
Citat:
Uporabnik smarty pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Dober dan. Je bil kdo na letni skupščini in tekmovanju DLDP? Kako se vam je zdelo, so kaki predlogi kako bi stvar izboljšali. Čestitke vsem, ki ste prijavili piva. Kvaliteta je bila vrhunska, lahko rečem, da od 90 piv mogoče dva nista bila užitna, na naši mizi pri stoutih je bil eden mal problematičen ampak nikakor neužiten, dva kita, ostalo zelo dobro in par seveda vrhunskih.

Zeblo nas je kot pse že v četrtek, ko se je popisovalo piva, ker je to moral opraviti zgolj stevard, ki ni sodil, da o petku in soboti ne govorim. Ideja je, da se tekmovanje prestavi na toplotno ugodnejši čas, upam, da bo trošarinski zakon hitro sprejet, ker je to pogoj, da lahko naredimo dogodek odprt in ga poimenujemo Slovensko prvenstvo domačih pivovarjev.

A bi se še kje dalo poizkusiti tvoje pivo?
smile-1.gif

Pri meni doma na pipi.
grims-1.gif
 

jest5

Guru
18. avg 2007
26.087
-8.777
113
Vedno bolj opažam, da so mi čist v nasprotju s priporočili stouti/porterji najbolj všeč mladi, takoj ko karbonizirajo. Tisti sveži okus praženega ječmena/čokoladnega sladu, ki potem žal s časom zbledi. Sej je tudi potem fajn, samo to ni več to
grin1.gif

Torej, se da kaj narediti, da ti okusi počasneje zbledijo?
 

lino5

Zelenc'
15. dec 2015
1
0
1
Pozdrav vsem!
Tudi jaz sem se letos udelezil skupscine in prvic prijavil svoja piva.
Na kratko, bilo je super, odlicna organizacija, zanimiv ogled pivovarne, pri katerem je Jasa res podrobno razlozil svoj potek dela, okusna piva (najbolj sta me presenetila Berliner Weisse in Wild Hop), jasno zastavljeni cilji drustva za prihodnje leto,...

Tekmovanja v tem stilu se mi zdijo res top zadeva, predvsem zaradi moznosti, da prejmes neko konstruktivno kritiko in posledicno izpopolnjujes svoje znanje. Zahvala vsem, ki ste sodelovali pri organizaciji in izvedbi! Upam na se vec taksnih in podobnih dogodkov
smile-1.gif


lp,
lino
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.147
4.129
113
Daš še več!
grin1.gif


Če hočeš okus/aromo žganega/suhega potem uporabi bolj aromatične temne vrste, recimo črni slad (black) ini čokoladni. Izogibaj se raznim oluščenim sladom in pa žganemu ječmenu. Po izkušnjah se namreč slednji lepše zbalansirajo.

Če imaš rad bolj smoked okus lahko dodaš smoked/peated slad, samo začni z nizko dozo (1%) ker zna bit hitro invaziven.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.529
113
Zvari imperial stout, pa ga nabij s čokoladnim sladom in žganim ječmenom, tko konkretno, 30+%. Sam imam nekaj takega v planu, sam še nekaj stvari mi manjka za kvas namnožit. Zmagovalni od Hrvaškega prijatelja je zašel na mojo sodniško mizo. Mrzlo je blo ko pes, se pravi, da je blo z aromo precej kriza, ta je dajal od sebe tako aromo, kot bi sedel v sobi polni slada, suhega sadja in čokolade. Okus pa zažgano čokoladnjo sladast Sam to boš čakal leto dni, da se lepo vsaj približno postara.

Mogoče za klasični stout poizkusi z 20 odstotnim žganim, 10 roasted in 10 black, drozgaj na 63-64, da bo čim manj balansa za roasted zadaj, pa pazi, da ti PH ne pade pod 5.
 
Nazadnje urejeno:

sazihno

Pripravnik
6. mar 2015
56
0
6
Samo ko smo že pri stoutih: v petek sem po 14 dneh stekleničenja probal svoj stout, ki je imel 7% chocholate in 5% roasted barleya 8kvas pa lallemand Windsor) - pa se mi je zdelo, da je okus praženega veliko preveč intenziven, pene pa nič, čeprav sem dal 10% ovsenih kosmičev. - glede na to, da je to moj prvi zvarjeni stout: po koliko časa je za pričakovati, da bo ta aroma praženega malo upadla po vaše?
 

Bolfenk2020

Pripravnik
16. dec 2014
299
0
16
Maribor
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Seveda smo pripravljeni deliti izkušnje, več nas bo, bolj kvalitetno bomo imeli tako pivo, kot sceno. Tekmovanje je v prvi vrsti namenjeno druženju in dvigu kvalitete in ne toliko nagradam. Seveda je človek vesel, ko dobi medaljo in pohvalo, ni pa to najpomembnejše. BJCP ocenjevanje je itak usmerjeno k temu, da dobi pivovar nazaj neko povratno informacijo, morda nasvet, da v prihodnje izboljša svoje pivo. Tudi totalno skisanemu pivu mora, oziroma bi moral sodnik nabrati 15 točk, kar pomeni, da tudi kislo pivo mora poizkusit in najti v njem lastnosti, ki ustrezajo stilu.
Torej, če te karkoli zanima, na dan z besedo, rade volje pomagamo in definitivno svojih znanj in receptov ne skrivamo.

Kalbo, kaj ni navada v tujini, da zmagovalci podajo tudi svoj recept, kako je pivo zvarjeno?

Je kaka možnost, da ti ga sunem? Pa magari po ZS?

lp, b

p.s.: čestitke
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.