Pri 23C bo dal že nekaj več estrov od sebe, pri 18C je pa dokaj čist.
Čeprav sedaj ko sem naredil že kar nekaj piv z US-05 pri relativno nizkih temperaturah (tam od 16-18C) sem opazil da piva s tem kvasom dajejo nek čuden sadni pookus (kot da bi spil liter slabega belega vina). Čuti se predvsem če se jih pije bolj topla (10C+), pri pitju iz hladilnika nisem tega opazil. Verjetno gre za specifične estre ki pridejo do nosu pri višjih temperaturah. Meni precej moteče, tako da še en minus za ta kvas!
Čeprav sedaj ko sem naredil že kar nekaj piv z US-05 pri relativno nizkih temperaturah (tam od 16-18C) sem opazil da piva s tem kvasom dajejo nek čuden sadni pookus (kot da bi spil liter slabega belega vina). Čuti se predvsem če se jih pije bolj topla (10C+), pri pitju iz hladilnika nisem tega opazil. Verjetno gre za specifične estre ki pridejo do nosu pri višjih temperaturah. Meni precej moteče, tako da še en minus za ta kvas!