Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Iz koničastega fermentorja sem po 7 dneh primarne f.spustil vsedlino. Pive je 100L. Vsedlini sem dodal še kake 2 L vode, prešejkal in pustil čez noč na hladnem sedimentirati.
In kaj je zdej tukaj kvas in kaj odpad?
[/URL][/img]
Kvas je S-04...
kakšne tehnike uporabljate za posrkanje kvasa iz fermentorja? , da ne potegneš še neuporabne usedline ?, jaz razmišljam, da bi kvas posrkal s pipetoCitat:
Uporabnik trpo pravi:
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Iz koničastega fermentorja sem po 7 dneh primarne f.spustil vsedlino. Pive je 100L. Vsedlini sem dodal še kake 2 L vode, prešejkal in pustil čez noč na hladnem sedimentirati.
In kaj je zdej tukaj kvas in kaj odpad?
[/URL][/img]
Kvas je S-04...
Koikor sem jaz raziskoval je skrajno spodnja plast usedlina in mrtve kvasovke. Zgoraj je pa "pivo" z aktivnimi kvasovkami, ki se pa počasi posedajo - nastaja tanjša, svetla plast kvasovk - te bi rad zbral. Teoretična slika:
Naj me kdo popravi, če se motim. Tudi meni bi prav prišli popravki
Citat:
Uporabnik borut62 pravi:
kakšne tehnike uporabljate za posrkanje kvasa iz fermentorja? , da ne potegneš še neuporabne usedline ?, jaz razmišljam, da bi kvas posrkal s pipetoCitat:
Uporabnik trpo pravi:
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Iz koničastega fermentorja sem po 7 dneh primarne f.spustil vsedlino. Pive je 100L. Vsedlini sem dodal še kake 2 L vode, prešejkal in pustil čez noč na hladnem sedimentirati.
In kaj je zdej tukaj kvas in kaj odpad?
[/URL][/img]
Kvas je S-04...
Koikor sem jaz raziskoval je skrajno spodnja plast usedlina in mrtve kvasovke. Zgoraj je pa "pivo" z aktivnimi kvasovkami, ki se pa počasi posedajo - nastaja tanjša, svetla plast kvasovk - te bi rad zbral. Teoretična slika:
Naj me kdo popravi, če se motim. Tudi meni bi prav prišli popravki
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Citat:
Uporabnik borut62 pravi:
kakšne tehnike uporabljate za posrkanje kvasa iz fermentorja? , da ne potegneš še neuporabne usedline ?, jaz razmišljam, da bi kvas posrkal s pipetoCitat:
Uporabnik trpo pravi:
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Iz koničastega fermentorja sem po 7 dneh primarne f.spustil vsedlino. Pive je 100L. Vsedlini sem dodal še kake 2 L vode, prešejkal in pustil čez noč na hladnem sedimentirati.
In kaj je zdej tukaj kvas in kaj odpad?
[/URL][/img]
Kvas je S-04...
Koikor sem jaz raziskoval je skrajno spodnja plast usedlina in mrtve kvasovke. Zgoraj je pa "pivo" z aktivnimi kvasovkami, ki se pa počasi posedajo - nastaja tanjša, svetla plast kvasovk - te bi rad zbral. Teoretična slika:
Naj me kdo popravi, če se motim. Tudi meni bi prav prišli popravki
No sej jaz sem po 6 urah med tem ko sem dodal kvas, 1. spustil ven. Ven je šlo nekaj pive in grda vsedlina.
Nato sem pa po enem tednu izpustil še enkrat in dobil sem to kar je na sliki.....pomoje je to kvas?
Uporabil sem 6 vrečk kvasovk (za 100L piva). Ali bo to dovolj kvasa za batch čez dobr mesec,ponovno za100L piva?