Citat:
Uporabnik Bolfenk2020 pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik Bolfenk2020 pravi:
- Drozgaš kako dolgo na 66C in s koliko vode?
- S koliko pa potem spiraš in na kakšni temp.?
- Kuhaš 60min?
To je to?
- flaked barley (http://www.mojepivo.si/mojepivo-dodatki-kosmici-jecmenovi-kosmici.html)
- roasted barley (http://www.mojepivo.si/mojepivo-slad-malt-dingemans-mouterij-pealed-roasted-barley.html)
hvala in lp
Ne kupuj kosmičev pri moje pivo, pojdi v Žito
Te si mislil?
http://natura.zito.si/wp-conte...kosmici500g.png
lp
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik Bolfenk2020 pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik Bolfenk2020 pravi:
- Drozgaš kako dolgo na 66C in s koliko vode?
- S koliko pa potem spiraš in na kakšni temp.?
- Kuhaš 60min?
To je to?
- flaked barley (http://www.mojepivo.si/mojepivo-dodatki-kosmici-jecmenovi-kosmici.html)
- roasted barley (http://www.mojepivo.si/mojepivo-slad-malt-dingemans-mouterij-pealed-roasted-barley.html)
hvala in lp
Ne kupuj kosmičev pri moje pivo, pojdi v Žito
Te si mislil?
http://natura.zito.si/wp-conte...kosmici500g.png
lp
Majo tudi navadne, ki so cenejši.
Citat:
Uporabnik borut62 pravi:
3 verčke, cca 35g
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Prvi del se imenuje drozganje. Načeloma če ti ostane še kaj prostora v drozgalniku lahko po koncu drozganja dodaš vrelo vodo da dvigneš temperaturo na "mashout" temperaturo, to je 75C. Takrat je izkoristek največji, ampak to so detajlni v katere se lahko spuščaš kdaj drugič ko ti bo šlo za tisti % efektivnosti.
Drugo vodo za izpiranje dodaš segreto na 75C oz. lahko malce več če imaš po prvi slad segret na 67C, bistveno je da vse skupaj ne preseže 75C. Pustiš tako 10 min in potem spet izpereš.
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
pH imas zagotovo previsok, spravi ga pod 5.8! Naceloma pri takem phju tudi encimi ne delajo optimalno, tako da imas tu nekaj rezerve. Glede ostalega (ce je temperatura ok) lahko na efektivnost vpliva tudi mletje slada in pa sam cas drozganja. Zmelji bolj fino pa cas drozganja lahko podaljsas, tudi cas izpiranja sladu naj bo cimdaljsi (cimbolj pocasi naj odteka sladica).