Guinnes klon je malce dvomljiv izraz, večina receptov ki se dobijo na internetu dejansko pod to oznako ponuja klasični "dry stout".
Sestavine so kot je bilo napisano v tej temi 3: osnovni ječmenov slad, žgan ječmen in pa ječmenovi kosmiči (ali tudi alternativno pšenični slad). Razmerja variirajo saj tudi Guinnes nima samo ene verzije piva, imaš od klasike ki ima 4% alkohola do export verzij z 5 ali celo 6% alkohola. Hmelj se dodaja samo na začetku kuhanja, ponavadi neko nevtralno angleško varianto.
Glede Guinnesa (pa še veliko drugih komercialnih dry stroutov) je za pravi klon potrebno pivo poklislit, tradicionalno Guinnes (baje) dodaja 1 leto postaran in skisan Guinnes v določeni količini pred stekleničenjem. Za homebrewerje pride v poštev kisanje original gunnesa ali lastnega stouta kar bo trajalo par tednov (preden ga daš v svoje pivo ga prevreš), alternativno se lahko uporabi acid slad v glavnem mashu (vendar je potrebno pazit na pH) ali pa ločeno po fermentaciji.
Sicer pa že omenjeno Guinnes-a dela v glavnem pena ki jo iz steklenic 100% ne boš dosegel, pri kegu pa tudi ni dovolj samo dušik (za karbozizacijo se še vedno uporablja CO2, dušik se namreč ne topi dobro v vodi/pivu) ampak rabiš tudi posebno pipo.