Je normalno, pivo bo vedno imelo CO2 ker je to produkt fermentacije. Co2 se izloča z višanjem temperature ali pa z mehanskimi vplivi (mešanje, pretakanje) tako da je pena med nalivanjem tudi mladega nekarboniziranega piva normalna.
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Po dolgem času bom spet kuhal. Tokrat na novi opremi....Naredil sem recept v beer smithu za 80L pale ale.
Pa mi je pod mash details dal: za 23,50 kg ječmena, mash in: 61L vode, za fly sparge pa 42L vode. Ali se vam zdi tako razmerje vode vredu, ali bi raje dali malo manj vode za mash in in posledično malo več za flysparge?
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Nene, jz hočem imet tak SG kot je predpisan oz. približek.
Torej celokupna voda bo ostala ista, samo zanima me če bi spremenil razmerje Mash:sparg, Torej da od mash odvzamem kakih deset litrov in imam potem teh 10L več za sparge.
Citat:
Uporabnik pocast pravi:
Nene, jz hočem imet tak SG kot je predpisan oz. približek.
Torej celokupna voda bo ostala ista, samo zanima me če bi spremenil razmerje Mash:sparg, Torej da od mash odvzamem kakih deset litrov in imam potem teh 10L več za sparge.