Po dveh/treh tednih sploh pri dry hoppingu pivo še ni uležano. Okus/aroma ni še oblikovana in tako čutiš posamezne komponenete, torej čutiš močno aromo hmelja, čutiš grenkobo, mogoče celo sladkobo sladu. Ko se pivo pravilno postara oz. "uleži" dobiš šele ven taprav okus.
Torej po 3h tednih verjetno šele dobiš pivo kot mora bit, če se ti zdi da je premalo hmeljeno si dodal premalo hmelja!
Sicer pa ja, pri dry hoppingu se aroma hitreje izloča iz piva, enako je tudi s hmeljenjem proti koncu kuhanja. Prej daš hmelj pri kuhanju bolj močno se veže aroma in bolj obstojna je, je pa res da se hkrati tudi izgublja pa tudi svežina ni enaka. Pivo ki je intenzivno hmeljeno proti koncu ali pa dry hoppano bo izgubljalo hmeljno aromo, vendar načeloma se to ne zgodi v 2h tednih, traja kar par mesecev (pivo prej popiješ).
Ostalo kar si napisal drži, oksidacija lahko pokvari aromo hmelja vedar spet se to ne bo zgodilo tako hitro. Če je pivo na mrzlem se počasneje stara, vendar tu pozor ker se tudi počasneje uleži. Tako da tehnično če ti je všeč tisti okus ki ga ima mlado pivo ga boš dalj časa obdržal če daš pivo kar na mrzlo. Za ale se sicer ponavadi pivo pusti na toplem da se okusi popravijo in uravnajo.
Pa še to, za ohranit intenzivni hmeljni okus ki je bolj trdno vezan na pivo se lahko uporabi tehniko hmeljenja imenovano "first wort hopping". Gre za to da hmelj vržeš v posodo kamor se steka sladica, ker je sladica ponavadi ravno prav topla za izločitev arome v pivo ne pa dovolj topla da bi aroma intenzivno izhlapela se v tistem času ko se dogaja izpiranje sladu (30-60 min) aroma zelo dobro veže na pivo. S tem se dobi precej svež okus hmelja ki je tudi že boljše balansiran v pivu brez dodajanja hmelja na koncu vretja ali pa celo dry hopping.