A stiskaš vrečo na koncu ali samo pustiš, da se odcedi? Pa koliko je vreča polna.
Jaz običajno po cca. 1 uri dvignem temperaturo v loncu na 75 stopinj in pustim še 10 minut (mash out). Potem vzamem vrečo ven, jo dam na cedilo in s tistim za pire krompir tlačit ožamem kolikor gre. Med drozganjem kar pogosto premešam, tako, da se slad lepo razporedi po vreči. Vrečo vedno nafilam max. do polovice, da ima slad dovolj prostora in voda pride zraven.
Jaz običajno po cca. 1 uri dvignem temperaturo v loncu na 75 stopinj in pustim še 10 minut (mash out). Potem vzamem vrečo ven, jo dam na cedilo in s tistim za pire krompir tlačit ožamem kolikor gre. Med drozganjem kar pogosto premešam, tako, da se slad lepo razporedi po vreči. Vrečo vedno nafilam max. do polovice, da ima slad dovolj prostora in voda pride zraven.