Renault Laguna Dynamique 2.0 dCi

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik bazo pravi:
Mene pa zanima kok vas pride redni servis ?
A si sami kupujete olje, pa kje delate servis ?
Če bi si kupu svoje olje in pelu na uradni servis bi verjetno kej prišparu ane ?
Mam megana berline 1,6 16v letnik 08 in me mal mot ker momr dt za vsak servis okol 180-200€ odvisno od popusta.

Od kje tebi te številke. Mam enak avto (ta star model megana) l 08. Do zdej naredu 2 servisa. 1. servis z oljem elf 5-40 je bil 140 €, drugi pa 110 eur z elf 10-40. Vse na pooblaščenem servisu, vključno z oljem. Če te nateguje menjaj serviserja. Servis delal v Avtocenter Krašna, Škocjan. Je pa verjetno res da ko bo treba še bencin filter, ter svečke menjat bo pa cena verjetno okoli 200€

Nazadnje urejeno:

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Z avtom se bo vozilo, delalo se bo nekje med 15-20.000 km letno.

Najprej je treba razmislit če mama res potrebuje avto tega velikostnega razreda (laguna, mondeo, passat, ...), ali bi bilo boljše vzet kakšno vozilo iz velikostno nižjega razreda recimo "golfovega razreda" Golf, auris, astra, itd.. Razlika v registraciji, gume, servise, je med takimi vozili lahko ogromna. Nato je res vprašanje bencin ali dizl. Zdej ko je bilo govora o takšni laguni, pod 7 ltrov porabe nikoakor ne boš prišel. Kakšen Auris 1.33 bencin bi mel porabo tudi nekje tukaj, tako da z tistim dizlom ne prišparaš nič. Samo če gre kej narobe si v riti. Kupujete vozilo nekako okli 12k €. Toyota recimo ki sem ti jo linkal nekaj postov nazaj je tudi tukaj nekje z ceno. Vozilo je novo, 3 leta agrancije, nekaj opreme (vse kar rabiš), brez dodatnih preserancij,katere so večinoma fensi šmensi zadeve, rabi se jih pa ravno ne. Verjamem da lahko mami še dolgo in zanesljivo služi. Če res ne rabi večjega vozila mislim da je to lahko dobra alternativa.

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Eno je letna kilometrina, drugo je pa na kakšne razdalje se naredi. Jaz si za več 100 kilometrske vožnje ne bi namislil avta slabšega od lagune. Se namreč hudičevo dobro in udobno pelje. Tudi porabo na relacijo spraviš daleč pod 7, če si normalen. Seveda je vsak nakup rabljenega avta rizičen. Sam sem pred parimi mesci "kupoval" laguno in vse kar sem videl v starosti do 3 let so bili prevrteni ali razbiti klumpi neznanega izvora, kar je pa normalno pa ni 12k ampak 15+. Auris pa ni avto, ne moreš tega namesto lagune ponujat. Če že ta razred bo vse drugo boljši nakup.

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
@brgo

Ne preferiram Aurisa. Mal sem samo avtonet odpru pa mi je v oči padel, včasih so bile toyote dražje. Seveda ponudbe je kot blata, vsak si pač izbere svoje. Jest tud z meganom komot delam več kot 100 km dolge fure, se tud lepo pelje. Ni baš neki športik ali višek tehnike, je pa zlo solidna stvar za svoj denar in francosku udoben. Tud poraba na relacijo je dokaj ok.

Nazadnje urejeno:

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Za 20kkm na leto se kupi bencinarja. Pavšalen izračun: 2l porabe več na 100km, to je 2 eur na 100km, oz. 200 eur na 10.000km, se pravi na 20.000km na leto 400 eur razlike. Servis dizla bo ziher 200eur dražji, registracija navadno tam/tam, se pravi si prihranil 200 eur na leto, v petih letih kolikor boš recimo imel avto 1.000 eur. Pa preglej koliko je bencinar cenejši ob nakupu, pa upoštevaj da boš moral teh 1000 eur dati takoj iz denarnice, pri bencinarju bi pa več dajal na obroke na 5 let. Če ti pavšal ni všeč pa naredi izračun na 1.500eur, pa si še vedno na istem.
Skratka ni matematike za bencinarja na te kilometre. Vse ostalo so čustva:)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Ko ste že omenilli te DPF filtre, evo naslednji mesec bo točno 2 leti od kar imam Audija s tem filtrom, 2.7 TDI motor in še nisem imel težav, relacij ni nekih hudih, dost mesta. Se pa mi je do zdaj 2x prižgala lučka in ga je treba pač potem za 15 minutk spustit skozi predpisan program, torej 3-4 prestav na avtocesti, malo višji obrati in po 5 min lučka ugasne in je to to... Tako da se ne bi strinjal z izjavo da DPF zajebava pri vseh avtomobilih. Prav tako ti filtri laufajo na starih BMW peticah, ima dost prijatlov te E60tke in res ni nobenih težav, pač kaj se pri BMWju odšteva življenska doba filtra do 200.000km potem pa ga resetiraš in gre zgodba zopet na novo... So pa določeni modeli, določenih znamk ki pa menda res zajebavajo v nulo. Bi pa tudi jaz imel raje brez tega filtra ali hebatga če pa je serijsko
smile-1.gif

B81

22. jul 2007
37.697
10.963
113
Ne razumem. Resetiraš in potem gre na novo brez zajebancij?
Dve leti star avto višjega cen. razreda, pa je potrebno na AC na visoke obrate, da se spuca, to je zame zajebancija z DPF filtrom.
Verjetno se bo čez čas pokazalo, kaj bodo pravili serviserji o teh filtrih. Verjamem pa tudi, da prestižnejše znamke naredijo/vgradijo tudi kakovostnejše DPF filtre in bo z njimi manj težav, kot pri renoju ali fordu...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Eh...
Načeloma imaš nekaj proizvajalcev, ki dobavljajo take komponente vsem... V čem je fora, da pri BMW samo resetiraš interval razen v varčevanju uporabnika, ki je komaj spraskal denar za avto, ne vem. Verjetno pa ima nek smisel postavljen interval...
A ni bilo na tem forumu pisano kako je uporabnika hecal Superb iz Francije z 2.0 TDI agregatom in DPF (vseskozi light-show za filter)?
Pa verjetno kurjač tudi blagodejno vpliva na DPF filter? Če misliš da kurjač nima tega enkrat poglej dimnik CK, katero kuriš na kurjača...
Načeloma v knjižici z navodili na preprost in poljuden način piše kaj in kako, samo da večina ljudi tega ne prebere... Prav tako tudi ni brez veze knjižica z navodili za vzdrževanje, kjer je lepo predpisano kaj in kako. Ampak je izpolnjevanje tega za večino tukaj enostavno predrago. In tera dokler gre, potem je pa ponavadi že velik strošek na vidiku (ko nikakor več ne gre...)

enageM

Pripravnik
5. avg 2007
143
0
16
Novo mesto
Citat:
Uporabnik roscha pravi:
Šmorn je samo, da dotičnih Lagun bencinarjev skor ni. Pa kupi rabljeno če moreš.

He, he jaz jo pa imam. 2.0 16V, 103kW. Junija bo dve leti stara. Gre kot urca, zadovoljen zelo! Sicer se res ne vozim veliko na leto, pa vseeno. Dol mi visi za vse težave, ki jih imate z diesel mašinami.
LP

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Jaz ne vem od kje vam pavšalno, da je dizel servis dražji....olje je olje, filter je filter itn.

DAnes iz servisa; olje, oljni filter, naftni filter, filter kabine, zadnji ATE diski in ploščice z delom 170€ ! A to je drago oziroma dražje , kot če bi imel bencinarja..? Lepo prosim.

map

Guru
6. jul 2008
7.860
1.963
113
najrajš na babi
Pelji lepo na pooblaščen servis, pa boš tam videl ceno. Kar se olja tiče je pa na pooblaščenih servisih velika razlika 10-40 za bencinarja ali pa 5-30 za dizla. Vsaj pri renoju je tako mislim pa da tudi drugje.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.085
1.038
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Jaz ne vem od kje vam pavšalno, da je dizel servis dražji....olje je olje, filter je filter itn.

DAnes iz servisa; olje, oljni filter, naftni filter, filter kabine, zadnji ATE diski in ploščice z delom 170€ ! A to je drago oziroma dražje , kot če bi imel bencinarja..? Lepo prosim.

kolega ima 2 avta , sicer različne firme ampak motorizacija približno istega ranga , en je bencinar drugi je turbo-dizel, razlika v ceni servisa: dizel =bencinar x2
.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
dizel je servis drazji v startu zarad olja..ponavad so dizli 20 in vec..bencinarji 14, 16..večja količina..potem je dizel an full sintetiki..5-30,5-40 ali 0-30,0-40..bencinarji..15-40 ali 10-40..pol sintetika
potem bencinski filter..načeloma ne menjaš..dizel menjaš
potem sveče,,navadne vs ogrevane

pa še kaj

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Danes malo vozil, soliden avto.....je mat scinkala na 11.750 hehe.