Naj naštejem, kaj vse so mi že rihtali:
- menjali kisikovo sondo (kazalo napake pri izpušnih plinih)
- menjali računalnik klime (so se mi rosile šipe, pa sistem je nekaj čudno upravljal pihanje pri AUTO klimi)
PS.: Prvič ko sem reklamiral nepravilno delovanje klime, so mi rekli, da je vse ok, da klima dela normalno, sem moral
reklamirati še enkrat, da so "ugotovili", da je potrebna menjava računalnika klime
- menjali drog volana (volan nadležno cvilil med vožnjo, kot da bi dva stiroporja drgnila med sabo)
Samo zaradi volana sem moral na servis 4x ali 5x, ker na servisu "niso zaznali nič".
- menjali ovojnico volana (volan škripal, ko sem zavijal levo), no zdaj mi škripa ko zavijam desno
PS.: Zdaj "ne zaznajo" škripanja, čeprav sem jim poslal dokaz
- menjali računalnik brisalcev (vendar še vedno dostikrat zamahnejo v suhem vremenu),
odgovor Renaulta, da je težava urejena.
- menjali komplet števec
- "100-krat" so reprogramirali vse kar se reprogramirati da
- menjali vijake, matice, nihajnike vrat zaradi rje
- menjali ročko prtljažnih vrat, ker se je iztikala
- v notranjosti menjali plastike, ki so kar odstopale
- sprednji parkirni senzorji se mi občasno kar aktivirajo ko avto stoji in ni nobene ovire pred njim
(so najprej videli razlog v okvirčku registrske tablice, da se krivi in so ga prestavili par mm nižje, vendar to ni nič pomagalo,
potem sem dobival samo še odgovore, da oni ne zaznajo težave)
- na prazni cesti mi občasno kar zapiska in izpiše opozorilo "zavirajte". (So reprogramirali računalnik ampak problem ostaja,
še vedno se občasno brez razloga aktivira opozorilo).
Če potegnem črto - ne vem a sem samo jaz naletel na tak polizdelek ali je to pač "normalno" za renault, da se celotno garancijo zafrkavaš s tem, voziš skoraj
enkrat na mesec avto na servis. Ko pa zahtevaš menjavo vozila, te pa zavrnejo, ker po njihovo avto ustreza karakteristikam.
Če bi jaz verjel besedam servisa in uvoznika, ki so trdili, da vse ustreza, še danes ne bi imel odpravljenih kar nekaj napak. Sem pa zaradi tega izgubil ogromno časa in živcev... Da je pa mera polna, vse napake še vedno niso odpravljene.
Renault Slovenija pa itak ne zna nič drugega napisati kot "Primer bomo preučili in vam sporočili stališče proizvajalca". In ko dobiš odgovor je kot da ga ne bi dobil.