Renault 1.9 dCi Vs. 1.5 dCi 2004

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:
VAG 115KM radi bati skozi karter pogledajo, Težave z LMM in pa turbine.

Daj prosim ne nabijaj neumnosti. 1.9 TDI 115km nima nobenih težav z bati, ki bi pogledali skozi karter ...
smirk-1.gif
... še manj pa s turbinami. Z LMM pa se bile težave samo na serijskih, potem so bile odpravljene (in to že davno tega).

http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=92221&view=all

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik sniper007 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Dr_S pravi:
VAG 115KM radi bati skozi karter pogledajo, Težave z LMM in pa turbine.

Daj prosim ne nabijaj neumnosti. 1.9 TDI 115km nima nobenih težav z bati, ki bi pogledali skozi karter ...
smirk-1.gif
... še manj pa s turbinami. Z LMM pa se bile težave samo na serijskih, potem so bile odpravljene (in to že davno tega).

http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=6&t=92221&view=all

Znaš brat? Je tole na sliki VAG 1.9 TDI 115 konjski motor? Ni.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Citat:
Sicer pa imajo to težavo nekateri novejši 105 konjski motorji, BXE/BLS, letniki 2006-2008.
Posledica česa pa je to? Za kakšno napako se gre tukaj?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Za konstrukcijsko gotovo ne, ker gre za star motor, ki ni nikoli imel teh problemov.

Pomoje je težava s proizvodnjo ali materiali v kakšni izmed banana držav. Lahko se pa motim ...

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
A pa lahko kako določiš točno kateri BXE/BLS motorji so imeli težave? Ali se je bolje vseh izogibat?

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Pardon. Tipkarska napaka

105KM 1.9tdi imajo težavo. Ne čisto vsi (ampak je boljše se izogniti)

jello

Guru
22. sep 2008
10.272
3.909
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
p.s. zadnjih 15 let si "žal" lastim že 9. renaulta, pa delovni avto je tudi kangoo. Večina je bila dizlov. Se pravi na vzorcu desetih avtov bi omenil, da razen rednih servisov na nobenem avtu nisem zamenjal niti ene stvari. Nikoli tudi nisem ostal na cesti. Je pa res, da je bilo več kot polovica avtov novih. Daleč od tega, da bi se avte posebej pazilo. Pred leti so tudi vsi videli le cvička...

Saj razumem sarkazem in se z vsem večinoma strinjam, samo da pa v 15 letih zamenjaš 9 (z besedo devet) avtomobilov in govoriš o referencah,....eno je da kupim nov avto, z njim v desetih letih odbrenkam 350k (vmes naredim 20 rednih, 3 velike in 2 izredna servisa). In potem ponovim vajo. Nekaj povsem drugega pa da jih v tem času zamenjam 7 (vsakega pri 50k) in ob tem razlagam kako samo tankam in vozim.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
p.s. zadnjih 15 let si "žal" lastim že 9. renaulta, pa delovni avto je tudi kangoo. Večina je bila dizlov. Se pravi na vzorcu desetih avtov bi omenil, da razen rednih servisov na nobenem avtu nisem zamenjal niti ene stvari. Nikoli tudi nisem ostal na cesti. Je pa res, da je bilo več kot polovica avtov novih. Daleč od tega, da bi se avte posebej pazilo. Pred leti so tudi vsi videli le cvička...

Saj razumem sarkazem in se z vsem večinoma strinjam, samo da pa v 15 letih zamenjaš 9 (z besedo devet) avtomobilov in govoriš o referencah,....eno je da kupim nov avto, z njim v desetih letih odbrenkam 350k (vmes naredim 20 rednih, 3 velike in 2 izredna servisa). In potem ponovim vajo. Nekaj povsem drugega pa da jih v tem času zamenjam 7 (vsakega pri 50k) in ob tem razlagam kako samo tankam in vozim.

to imaš popolnoma prav in zaradi tega me je sedaj strah za kangooja, ki ima 150k
redface-1.gif

ant

Pripravnik
Pozdravljeni

Tudi sam sem v fazi nakupa scenica z dizel motorjem 1,5 dci.

Sklepam, da bi bil nakup nove verzije motorja (106KM) veliko bolj varen glede okvar, kot pa motor s 101KM, ki je bil aktualen do 2005 leta?

Kaj pa pravite na šibkejšo verzijo motorja (82KM)?

Kakšne okvare na splošno pa še lahko pričakujem? Verjetno je najbolje preventivno zamenjati tiste ojnične ležaje?

Hvala

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
imel sem xsaro 2.0 s cca 90 konji al kolk jih pač ima, pa fotr ima passata s podobno mašino. Jst ne vzamem več avta izpod 100 konj in brez 6 prestav. Pa ni zdej nepremičnina, sam klanci se pa lepo čutjo, poraba je mal večja pri teh "enoprostorcih", ker imajo večji upor, slabše za prehitevat, pa če je avto poln se tudi pozna.
Če si navajen na tak avto potem ti je kul, če pa mal menjaš avte pa hitro opaziš razlike. Imajo pa recimo prednost pozim na snegu, kjer megan še v tako dobrih gumah ne pride nikamor (v klanec mislim).

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Citat:
Uporabnik ant pravi:
Sedaj sem navajen na švoh motorje npr. corsa 1,2 75KM, clio 1,5 dci 70Km in mislim, da bo scenic 100KM vseeno malo bolj vlekel.

Thx
Scenik 100KM bo bolj švoh proti Clio dci 70KM. Proti Corsi 1.2 75KM pa zna biti boljši.

82KM tudi ni imun na napake. Kolegici je šla pumpa, torej je bilo treba še vse ostalo zamenjat.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Ne toliko kot Scenik, da ne govorimo o čelnem uporu, kateri majhne mlinčke precej ubije.

_robi_

Pripravnik
15. maj 2009
455
0
16
Citat:
Uporabnik ant pravi:
Pozdravljeni

Tudi sam sem v fazi nakupa scenica z dizel motorjem 1,5 dci.

Sklepam, da bi bil nakup nove verzije motorja (106KM) veliko bolj varen glede okvar, kot pa motor s 101KM, ki je bil aktualen do 2005 leta?

Kaj pa pravite na šibkejšo verzijo motorja (82KM)?

Kakšne okvare na splošno pa še lahko pričakujem? Verjetno je najbolje preventivno zamenjati tiste ojnične ležaje?

Hvala

Jaz sem jih včeraj menjal pri 210.000 km (megane 2006, 1,5 dci 85 km). Mehanik mi je dejal da zaden čas, saj je enega že malo načelo. Pa če predolgo čakaš lahko vse komplet menjaš. Pravijo da je dobro menjat tam med 120 in 150 tisoč kilometri. Strošek niti ni tako velik, glede na okvaro, ki se lahko zgodi. Imam pa tudi občutek, da je sedaj mašina tišja. Je pa to kar poseg, kakšne tri ure dela.

Nazadnje urejeno: