Renault 1.9 dCi Vs. 1.5 dCi 2004

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
kaj pa če daš mehaniku, ki ima izkušnje s tem in ti zamenja kar je pač potrebno zamenjat, ter se tako ne obremenjuješ kolk ležajev ali polmescev moreš kupit?

Jst sem dal 350€ za menjavo (material, delo, olje se zamenja...)

Jst pa za vse to + velik servis (jermeni, napenjalci, filtri, vodna pumpa, hladilna tekočina, končniki, špurštange) manj kot 350... (za burek sem prišparal, ker sem sam nabavil material)

Drugače pa uradni servis, ki ima izkušnje ležajev NE menjuje preventivno... razen na izrecno željo stranke. Preverjeno na treh v Celju...

tony

Guru
23. jul 2007
9.748
1.531
113
Logično, tako več zaslužijo
smile-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Logično, tako več zaslužijo
smile-1.gif

mah ne vem no, če jih nebi poznal in bi šel kr tak enega spraševat bi še rekel, tako pa je v bistvu preko znancev... ne vem ali pa tudi.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.496
5.790
113
če bi menjavali olje na15k km in dali not 5-40 teh problemon ni. na 30k km in 10-40 smo pa tu kjer smo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
kaj pa če daš mehaniku, ki ima izkušnje s tem in ti zamenja kar je pač potrebno zamenjat, ter se tako ne obremenjuješ kolk ležajev ali polmescev moreš kupit?

Jst sem dal 350€ za menjavo (material, delo, olje se zamenja...)

Jst pa za vse to + velik servis (jermeni, napenjalci, filtri, vodna pumpa, hladilna tekočina, končniki, špurštange) manj kot 350 ... (za burek sem prišparal, ker sem sam nabavil material)
Da nisi ti to na modelčku menjaval?
evil.gif

Ali si kupoval kakšne ČangŠlang dele? Ker je potem bolje, če bi noter pustil original jermenje.

Izkušnja: kopija jermena po 40.000 km je bila v zelo slabem stanju (priporočena menjava pri naslednjem servisu). Original ima pa menjavo na 120 jurjev ali nekaj takega.

Sicer je pa Alter itak fenomen: BMW-ji se servisirajo za manj kot burek, pri Renoju menjaš pol motorja za 350 EUR. Greš vprašat na servis za takšen poseg te pa pride jurja
grin1.gif
. Očitno živim v napačni vukojeb.ini.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Nekak...
evil.gif

Rad bi videl tistega, ki ti bo za 20EUR cel dan auto šraufal... Sicer vemo katere znamke OEM delov so kvalitetne in te imajo tudi ceno. Se mi zdi pa resnično škrtulasto da človeku, kateremu zaupaš avto, pričakuješ kvalitetno robo in storitev, potem ne privoščiš tistih 30EUR koliko si jih ponavadi zadrži zase od rabata (od oka), ampak ga stisneš u nulo s svojim materijalom, zastonj naj bi ti delal...
Nekateri na žalost res ne dojamete, da je avto strošek.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Kar se tiče človeka kateri šraufa mu jaz privoščim plačilo za storitev. 100% Ni treba, da služi še na delih.
Tudi sam kakšne dele kupim sam, ker vem kaj bo noter in kupim kvaliteto. In ti deli niso po 10 EUR, kar očitno pri igi-ju so.
grin1.gif
. Ali pa mu je kolega zastonj pošraufal zadevo.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
No če je zate 350€ drobiž, potem OK. Meni se ne zdi.
Je pa tako s temi velkimi servisi. Eni delajo "veliki servis", ki vključuje zobat jermen, napenjalec, vodno pumpo pol se pa neha.
Pravi veliki servis se pa kar nabere enih stvari (še mikrojermena, kakšna jermenica, po reglcih naj bi se menjalo tudi kakšen semering,..) da o delu sploh ne govroim - ga ni malo.
Se pa pri določenih avtih to bp naredi doma - pri svoji Xsari 1,6 (bencinar seveda) sem sam naredil "velki servis" (zobat jermen, vodna pumpa, šponar) za nekih 100€ če ni bilo še manj. To pa še ne pomeni, da grem isto delat na HDI-ju.
Edit: menjal sem tudi oba mikrojermena.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
No če je zate 350€ drobiž, potem OK.
Za vse tisto kar je bilo menjano Igi-ju je drobiž. Če boš pogledal natančno so mu kmalu pol motorja zamenjali. Mehanik je verjetno par uric delal to (si je torej vzel kakih 100 EUR?), torej je za dele plačal 250 EUR. Verjetno vemo, kaj dobiš za ta denar
grin1.gif
.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Govorim o 10% ki jih zadrži zase. 10% dobiš ponavadi ti...
Ni problema, si lahko zadrži kolikor hoče, če je račun potem nižji kot ENAKI deli katere nabaviš sam in strošek njegovega dela.
grin1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

sej veš, da pri avtodelih ni glih govora o 10%? je skoraj tako kot pri živilski trgovini...
Glede cen pa kaj naj rečem, kje zavraga vi kupujete zadeve in kaj dajete not? Dobro je razlika ali delam servis na avtu za 20+k eur ali tovornem kangooju za 4k eur.

Ne vem, olje Elf je olje Elf. Jermen, če piša na njem Gates, naj bi bil soliden. Antifriz bo verjetno tudi zdržal teh 20 stopinj pod ničlo.

Cena dela pa tudi niso nobena skrivnost... Danes je ura fuša plačano koliko? 20€? več? pa ne mi zdaj o tem, da je za menjavo zobatega jermena, vodne črpalke, mikro jermana, olja in še nekaj drobiža potrebno 15ur...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Meni je na vseh avtih delal veliki servis vsaj 6 ur. In mi vzel Dobrih 100EUR za to. Rabati na dele pa so med 20 in 30 procenti za dobre stranke (beri stalne odjemalce-mehanikarje) pa do 10 procentov za priložnostni nakup (če si simpatičen prodajalcu). Pa je bil 10 let star Clio, 5 let star Megane...

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
No če je zate 350€ drobiž, potem OK.
Za vse tisto kar je bilo menjano Igi-ju je drobiž. Če boš pogledal natančno so mu kmalu pol motorja zamenjali. Mehanik je verjetno par uric delal to (si je torej vzel kakih 100 EUR?), torej je za dele plačal 250 EUR. Verjetno vemo, kaj dobiš za ta denar
grin1.gif
.
Hmmm, zdaj gledam tole, če je 350€ z delom vred, potem je pa res zastonj. Ne vem zakaj sem milsil da je Igi sam šraufal...

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

sej veš, da pri avtodelih ni glih govora o 10%? je skoraj tako kot pri živilski trgovini...
Glede cen pa kaj naj rečem, kje zavraga vi kupujete zadeve in kaj dajete not? Dobro je razlika ali delam servis na avtu za 20+k eur ali tovornem kangooju za 4k eur.

Ne vem, olje Elf je olje Elf. Jermen, če piša na njem Gates, naj bi bil soliden. Antifriz bo verjetno tudi zdržal teh 20 stopinj pod ničlo.

Cena dela pa tudi niso nobena skrivnost... Danes je ura fuša plačano koliko? 20€? več? pa ne mi zdaj o tem, da je za menjavo zobatega jermena, vodne črpalke, mikro jermana, olja in še nekaj drobiža potrebno 15ur...
Koliko časa ti je pa delal? 3 ure? Sam bi tudi rekel, da je za vse to ene 6 ur skoraj minimum, čeprav Renojev ne poznam ravno najbolj. Pri mojem dizlu sva s kolegom naredila velik servis v 9-ih urah. Brez nekih naprezanj, vendar tudi ne z vlečenjem. Je pa treba motor rahlo dvignit, itd. ampak vseeno. Nobenih ležajev in ne vem kaj so še tebi menjali. Torej si na 120 EUR delo minimum. In vsi deli so te prišli potem kaj 200 EUR?
confused-1.gif

Bo izgleda treba na Renoja šaltat
grin1.gif
.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

Koliko časa ti je pa delal? 3 ure? Sam bi tudi rekel, da je za vse to ene 6 ur skoraj minimum, čeprav Renojev ne poznam ravno najbolj. Pri mojem dizlu sva s kolegom naredila velik servis v 9-ih urah. Brez nekih naprezanj, vendar tudi ne z vlečenjem. Je pa treba motor rahlo dvignit, itd. ampak vseeno. Nobenih ležajev in ne vem kaj so še tebi menjali. Torej si na 120 EUR delo minimum. In vsi deli so te prišli potem kaj 200 EUR?
confused-1.gif

Bo izgleda treba na Renoja šaltat
grin1.gif
.

Ja eno napako sem res naredil, ko sem pisal post... ker je bil račun za material na firmo sem v program pogledal in pisal cene brez DDVja. Se opravičujem. Za delo mi je pa 70€ vzel. Tako da ja material z DDVjem je 340 + delo 70€. Kolk je delal pa pojma nimam. Sem avto pustil čez vikend in je to to...
Če bi bilo dela 200€ bi se pa raje sam lotil zadeve, ker tako dobre urne postavke žal nimam pri montaži klim
wink-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
no in ko sem že rekel, da bom povedal v kakšnem stanju bodo stari ojnični ležaji prilagam sliko. Vse štiri polovičke so zelo podobne. Ostale štiri (verjetno spodnje) so pa kot nove.

Bi rekel, da je kr prav, da sem jih zamenjal!
1652295-photo3.JPG

Priponke

• 1652295-photo3.JPG
    1652295-photo3.JPG
    83,9 KB · Ogledi: 349

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Vse štiri polovičke so zelo podobne. Ostale štiri (verjetno spodnje) so pa kot nove.
Bi rekel, da je kr prav, da sem jih zamenjal!
Saj je kar logično da so spodnje kot nove (ni nekih obremenitev). Je pa res kar očitno da gre za konstrukcijsko napako.