Reja Pitbull-a

pek007

Majstr
8. maj 2007
1.159
341
83
39
http://www.rottweilerlife.com/2014/02/top-10-dogs-mess-strongest-dog-bites/

ja, pitbull ima res močan in opasan ugriz... niti med top 10 ni pršu...
kekci...

The Pitbull bite was measured at 235 pounds of pressure. It is the most highly recognized breed for jaw and bite strength.
The German Shepherd's bite measured 238 bite force, just slightly above the Pitbull.
This breed bit with 328 pounds of pressure. The Rottweiler is considered the second most dangerous breed of dog.
The bite force is reputed to be 600 pounds of pressure - Doberman
Reportedly, the Mastiff has a bite force of 552 pounds.

Nazadnje urejeno:

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Če vzamemo za primer, ko sta dva pitbulla zbežala in napadla Mariborčana s psom. Če bi bla to dva 'normalna' cucka, se njemu in psu ne bi popolnoma nič zgodilo. Z lahkoto ju obvladaš, zbrcaš stran. Pri teh pasmah, je pa druga zgodba, ko pride do napada. Ko sem jim strga, so smrtno nevarni. In to je problem.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
No, jaz pa poznam zelo agresivnega bulla, pa prav tako dogo oziroam dve njih, pa enega terierja...pa si še vedno zgrešil poanto.

Ker si pasji stručko, dobro veš, da se pasme med seboj razlikujejo. Tipičen predstavnik pasme brazilska fila bo reagirla precej drugače kot tipičen labradorec, če ti neznanec skoči pred tebe, a se strinjava? In verjetnost, da bo koga 'zaklal do smrti' tipičen pitbul, je precej večja kot možnost, da to naredi tipičen zlati prinašalec. Če bo cepec pitbula treniral za grizenje ali pa bo treniral prinašalca, kaj misliš, kakšen bo rezultat?

In pitbuli so tisti, ki v zda najpogosteje ubijajo, tako 'relativno' kot 'absolutno', če gledamo številke.

Aja, v slo, kot je meni znano, ni dostopnih statistik glede smrtnih žrtev, slednjih je itak zelo zelo malo.

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
...
Glede nevarnih pasem, nevarnih pasem ni, ker vse priznane pasme (vsi psi z uradnim rodovnikom) gredo preko preverjanje za vzrejna dovoljenja. Če ima pes "kartoteko" in če ni učljiv/ubogljiv potem niti ne dobi vzrejnega dovoljenja (beri: ne more imet potomcev in se torej ne morejo njegovi geni prenašat). ...
Seveda ga dobi, če se lastnik piše Baričeviæ - pa kakšen drug "pravi" priimek tudi pomaga.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
...
Glede nevarnih pasem, nevarnih pasem ni, ker vse priznane pasme (vsi psi z uradnim rodovnikom) gredo preko preverjanje za vzrejna dovoljenja. Če ima pes "kartoteko" in če ni učljiv/ubogljiv potem niti ne dobi vzrejnega dovoljenja (beri: ne more imet potomcev in se torej ne morejo njegovi geni prenašat). ...
Seveda ga dobi, če se lastnik piše Baričeviæ - pa kakšen drug "pravi" priimek tudi pomaga.

To je pa že Voje obdelal
111432231094107890605108.jpg

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Men so pa všeč argentinske doge:) Če bom kdaj tako daleč, bo sigurno v ožjem izboru...
Pa ne zato, da bom najžešæi na vasi. Ampak zato, ker mi je pač všeč, kot je nekomu všeč čivava, zlatko...
Pa ker imam rad aktivnega psa, da gre lahko posod zraven in ni treba na njega gledat, kot na invalida...

Kar se ubijanja mačk tiče.
Tudi bigel in labradorc se zelo agresivno zaganjata za njimi. Samo sta malo prepočasna, pa bolj jima je to veselje. Labradorc pa potamani podgane za šalo.
Če je kater od niju nevaren? Jst bi rekel otročji in neumen:)
Se pa bigel tudi kdaj v kerga psa zaganja (slabi lastniki in vzgoja). Na ljudi pa še v življnju ni zarenčal ali bilokaj. Če bi otork zakričal, bi se potuhnil.

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Pač, nimaš pojma o čem govoriš.

Ljudje so tako neumni, da uporabijo orožje in ljudje so tako neumni, da ne vzgojijo psa tako kot se spodobi. Sam imam očitno srečo, saj ne poznam nobenega nevarnega pit bula.

Poznam pa tako labradorko, par goldnov, kar nekaj ovčarjev (različnih vrst - od malin do avstralcev in BC), nekaj terierjev, nekaj dog. pa tudi dva cottončka in par čivav. Verjetno zato, ker osebe, katere poznam in imajo pasmo tipa bull, posebaj pazijo na potencialne probleme pri vzgoji... marsikdo pa ne.

Prilepi slovenske/evropske statistike, pa da vidimo.

Po ugrizih prednjači golden, pa ovčarji... če bi prijavljali ugrize malih pasem, pa jih žal večina ne, bi bil na prvem mestu verjetno kak mali kvazi terier.

Popadljiv Coton? To bi pa rad videl.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik Onslow pravi:
Popadljiv Coton? To bi pa rad videl.

Mali terierček kot mali terierček.

Enega imam nad sabo in je sposoben zahrbtno moji psici gristi po zadnjih nogah. Ko gremo mimo se skrije za gospodarja, oni ga seveda ignorirata in, ko mu kažeta rit se zapodi v njih. Oni sta tako skulirani, da se sedaj raje čisto mirno umakneta (pa magari par nadstropij nižje) in ga spustita mimo.

Drugega s zelo podobnimi "motnjami" smo dobili pa v malo šolo. Tu gre že na bolje - prvi dan se je od izhoda iz avta zaganjal proti vsem psom (ne glede na starost, velikost), sedaj je že bolj pod kontrolo in se bo problem odpravil.

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
No, Coton s terierji nima nobene veze.

Se strinjam, da so mali terierji vsi pomalem nervozni, ampak Cotona pa res še nisem videl, da bi imel v sebi vsaj kanček kakšne agresije.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Še moje mnenje..jaz pravim, da so psi ne glede na pasmo in vzgojo še vedno samo živali in dejstvo je, da nobeni živali ne moreš 100% zaupat (razen zlati ribici). En primer oz naša izkušnja:

moja frizerka ima tegale lepotca

200px-westhighlandwhitet.jpg

sem pred časom peljal tamalo frizirat, stara je bila 5 let. Kužek je imel v hodniku svoje gnezdece v obliki mikro košare v kateri je lepo užival in čekiral mimoidoče. Čudovit psiček, taka pupika..Skratka, šla sva mimo njega, tamala se je samo ustavila, da bi ga pogledala - nič mu ni rekla, nobene geste ni bilo, samo ta, da se je ustavila in ga občudovala kakšne 5 sekund. Psu se je iz čistega miru in v momentu "snelo" in ji je skočil direkt v faco in jo šavsnil čisto blizu učesa, nato je šel lepo mirno nazaj v košaro, kot da se ni nič zgodilo. Sicer ni bilo dramatičnih posledic, imela je le majhno luknjico od čekana.Tamalo sem preventivno vseeno peljal k dohtarju in je dobila 1 šiv (bolj zaradi preprečitve morebitne brazgotinice). Lastnica je bila tako šokirana, da se ne da opisat. Psa je imela že lep čas, bil je menda celo šolan in še nikoli se ni zgodilo kaj podobnega..rad ima otroke itd..jeah, my ass, poznamo te zgodbice! Skratka, nismo nič komplicirali, pes je sicer lepo negovan in tudi redno cepljen, kar mi je bilo najbolj pomembno..se je pač zgodilo, razumem, ker sem pač takega mišljenja, kot sem že v prvem stavku napisal. Na srečo v našem primeru ni bilo nobenih posledic in se ji tudi nič ne pozna a dejstvo je, da bi bilo lahko tudi zelo drugače, ne glede na to, da ima pes 1 kilo s košaro vred.. Zanimivo, da ni dobila strahu pred psi v kar sem bil 100% prepričan, da se bo zgodilo. Imamo pri tašči enega lovskega mešanca, najdenca na smetišču in to je res hvaležen pes za katerega bi res lahko dal roko v ogenj a to misel ti vedno zatre takšna izkušnja. No, vsaj meni.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
No in v tvoji zgodbi človek zamenja pasmo višavski terier z imenom *.bull in si lahko predstavljaš kake bi bile posledice. Zato se prav čudim neumnosti ljudi ki si kupujejo Pitbulle za "cartanje". Pa kupi si jebeno mačko, mimico mu.

Nazadnje urejeno:

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Ukvarjal sem se s kar nekaj psi in lahko rečem, da so pit bulli izjemno dojemljivi in poslušni. Kapirajo ama faking takoj, kaj hočeš od njih. Za razliko od kakega lovskega psa, pri katerem sem se spraševal, ali je tako butast ali zgolj tako trmast, da se mu ničesar ne da dopovedati.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
No in v tvoji zgodbi človek zamenja pasmo višavski terier z imenom *.bull in si lahko predstavljaš kake bi bile posledice. Zato se prav čudim neumnosti ljudi ki si kupujejo Pitbulle za "cartanje". Pa kupi si jebeno mačko, mimico mu.

mačka je za cartanje bolj problematična. Si en dva tri popraskan.