Reja Pitbull-a

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Bolje ne vem če ravno, je pa v praksi popolnoma vseeno ali je cepljen ali ne že za vaške posebneže, nikar za takega kavč gospodarja, ki zunanji svet vidi samo od daleč. Ali z besedami izkušenega veterinarja - prej boš zadel na lotu ko srečal steklo žival. In ja, to je posledica profilakse, ampak na divjih živalih. Domače so za povrh in kakšen dodatni ojro za veterinarja in cel sistem, ki se zdaj futra na obveznem cepljenju in spremljanju tega.
Ampak prvo vprašanje pa je; a je vaš pes cepljen
evil.gif

Pa ne grem odpirat še ene debate o cepljenju. Kot sem rekel, mene samo fascinira "osveščenost" vseh o obveznosti cepljenja
aplauz.gif

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Ta Cezar, ki je napadel po opisu je to naredil zaradi strašnega straha. Napaka je bila v osnovi vaša in lastničina, ker lastnica bi morala psu predstaviti goste, gostje pa ja no verjetno je dajal vtis , da se boji.... težko reči , se zgodi, dobro, da niso Pitbula inmeli, ker potem bi bile verjetno posledice povsem drugačne, ker on je pa ne bi le šavsnil iz strahu......
frown-1.gif

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Strašnega strahu? Od česa oz od koga?
smile-1.gif
Deklica ga kot rečeno z ničemer ni izzvala, če pa je pes v njenih očeh slučajno zaznal kakšno zlo ali njen strah (če bi jo bilo česa strah, se nebi niti ustavila), potem je pes pač ekstremno moten. Sicer pa se ne obremenjujem s tem, hotel sem samo povedat, da ga ni psa, ki bi mu jaz lahko 100% zaupal, pa naj bo to pitbul, argentinska doga, "cezar" ipd..

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Ti mali psi so eni že v miru počutijo ogrožene , tako, da malo poglejte tipično obnašanje Čivav...... hude ko strup nekatere in tečne tudi.... so pa izjeme tudi...

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
V salonu (na javnem kraju) pes ni bil na povodcu?
Upam, da je lastnici psa kdo izdal plačilni nalog za 200-400€.

Pri ugrizu psa je potrebno vedno klicat policijo!

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Citat:
Uporabnik wildude pravi:
Kako blizu je bila deklica psu, ko je šla mimo?

ozek hodnik, iz oči v oči sta si gledala na kakšnih 60 cm.

Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:

bilo je v bajti lastnice. Glede na posledice in okoliščine pa se mi je zdelo nerelevantno delat kakršno koli dodatno štalo. Itak je po protokolu dohtar zahteval veterinasrko potrdilo in je morala to pridobiti na veterini in urediti te postopke. Kot rečeno, lastnica je tudi moja znanka, pes nas je presenetil vse, še posebej pa njo, ki ji je pes kot otrok a se tudi za trenutek ni izrazila defenzivno, kar je v takih primerih prava redkost.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
In policija pri tem pomaga kako? Tebe kaj manj boli ugriz? (če pride do ugriza)
In ja za večino lastnikov je napad nesrečni dogodek (pustimo pacijente, teh je malo, se pa ravno njih rado izpostavlja). Če ti pade cegu na glavo boš tudi klical policijo? Aja, boš, ker mora lastnik nepremičnine zagotoviti tvojo varnost.
Prav; če se spotakneš in udariš ob kamen, boš klical koga?

Mah, še ena brezvezna debata pasjefobcev z ljubitelji teh istih. Nikoli dokončana zgodba
aplauz.gif

Aja, pa ne jemat mojih postov namenjenih tebi kot napad. Niso mišljeni tako. So samo sprostitev neugodja (ko je govora o živalih), ki se nabira dalj časa
nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Saj ni problem, samo ne vem, kje si ti prebral, da sem sploh imel namen klicat policaje zaradi tega. Preberi moje poste še 1x. Prav nasprotno, nisem želel nobenih scen, še najmanj pa s policaji, saj tudi ni bilo nobenih hujših posledic plus to, da je lastnica moja znanka, korektna ženska, ki je bila tudi sama zelo šokirana in skesana glede dogodka. Kaj čem sranje delat, nisem iz takega testa, pomembno mi je bilo samo, da jo je mala odnesla brez posledic. Iz te izkušnje pa smo se (upam, da tudi lastnica) vsi nekaj naučili.

..in da bo jasno, ne spadam v kategorijo pasjefobcev, prav rad imam vse živali, sem tudi sam v preteklosti vedno imel psa. Tudi za kolegovega dobermana vedno skrbim in ga šetam in pobiram dreke, ko gre mojster na morje
tongue-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Sam sem opazil, da imajo psi drugačno dojemanje velikosti osebe/predmeta kot ljudje. Sicer logično:)
Eni regarijo že, če nekoga vidjo s kapuco, ali je navajen majnih ljudi, pol pa pride košarkaš. Ali pa ekstremno debel, pa da ima še globok glas... Tudi recimo normalno veliki psi se bojijo večjih od sebe, pa če tudi ta večji ne kaže znakov agresije ali bilokaj. Očitno velikost psu nekaj sporoča oz mu pomeni. Tko, da un iz salona je mogoče bil navajen odraslih ljudi, pol mu je blo pa čudno, ko je videl otroka, ki ga je gledal v oči:) ker neka stara modrost pravi, da ga ne smeš gledat v oči, ko laja na tebe...
smile-1.gif
))

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:

salon je zasebni prosor.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Saj ni problem, samo ne vem, kje si ti prebral, da sem sploh imel namen klicat policaje zaradi tega. Preberi moje poste še 1x. Prav nasprotno, nisem želel nobenih scen, še najmanj pa s policaji, saj tudi ni bilo nobenih hujših posledic plus to, da je lastnica moja znanka, korektna ženska, ki je bila tudi sama zelo šokirana in skesana glede dogodka. Kaj čem sranje delat, nisem iz takega testa, pomembno mi je bilo samo, da jo je mala odnesla brez posledic. Iz te izkušnje pa smo se (upam, da tudi lastnica) vsi nekaj naučili.

..in da bo jasno, ne spadam v kategorijo pasjefobcev, prav rad imam vse živali, sem tudi sam v preteklosti vedno imel psa. Tudi za kolegovega dobermana vedno skrbim in ga šetam in pobiram dreke, ko gre mojster na morje
tongue-1.gif

Vem, sem prebral in te občudujem za tako reakcijo, sploh ker gre za otroka. Policaje je zraven pripeljal Zgaga.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
In policija pri tem pomaga kako? Tebe kaj manj boli ugriz? (če pride do ugriza)
In ja za večino lastnikov je napad nesrečni dogodek (pustimo pacijente, teh je malo, se pa ravno njih rado izpostavlja). Če ti pade cegu na glavo boš tudi klical policijo? Aja, boš, ker mora lastnik nepremičnine zagotoviti tvojo varnost.
Prav; če se spotakneš in udariš ob kamen, boš klical koga?

Mah, še ena brezvezna debata pasjefobcev z ljubitelji teh istih. Nikoli dokončana zgodba
aplauz.gif

Aja, pa ne jemat mojih postov namenjenih tebi kot napad. Niso mišljeni tako. So samo sprostitev neugodja (ko je govora o živalih), ki se nabira dalj časa
nahrung002.gif

Vsak ugriz psa se vodi v evidenci ki jo ima policija in veterinarska uprava (ja tudi tja gre). Javit ga mora po službeni dolžnosti že zdravnik če te obravnava in večina teh dogodkov tudi pride potem na tak način do policije.

Lastnik psa dobi na dom policista, če se izkaže da so dejstva dovolj močna da se dogodek obravnava kot "napad" se dobi tudi položnico. Pes pod določenimi pogoji pade v evidenco nevarnih psov za te veljajo še strožji pogoji (obvezna raba nagobčnika ipd.). V primeru večih napadov se psa lahko tudi vzame lastniku in v skrajnem primeru če se ga ne da "popravit" se ga usmrti.

Torej zakoni so čisto ok ker upoštevajo odgovonost lastnikov pa tudi "pravico" psa do življenja in odgovornega lastnika. Policija (skupaj z veterinarsko upravo) v tem primeru je pač organ ki skrbi za to da se zadeve vodijo po pravilih kar ni nič narobe.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Ne vem kakšna je tvoja praksa! Moja pravi da je domač volk pridelal dve obravnavi pred policijo (zapisnik), 1x je bila plačana kazen (kot "mladič" je podrl nekoga v navalu veselja) enkrat pa smo uspeli kazen prevalit na enega drugega cucka oz. lastnika čeprav je bila doma že položnica za 500 EUR (je šlo pa dejansko za ugriz, zdravnica pa je pa prijavila policiji).

Ko že govoriš o cepljenju, če pes nebi bil cepljen se v primeru ugriza ukrepi drastično spremenijo. Pes gre v karanteno oz. opazovanje ti pa imaš posledično še par 1000 EUR stroškov (brez vključenih civilnih tožb, kazni ipd.).

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Kje ti spiš, da te ne ukradejo
evil.gif

Praksa je malenkost drugačna
grims-1.gif

Ne dovolj drugačna! Problem je edino v vaterinarjih na UVHVVR, ki so bolj pametni od boga in kar na pamet ocenijo kdo je kgoa ugriznil. Svojih lenih riti se jim niti premaknit ne da, da bi kaj v živo preverili. Žalostno ampak resnično. Tukaj JU pokaže svoj obraz.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Folka je čezdalje več retardiranega,ker jaz se ne upam imet nevarnega psa,ker se bi mi odtrgalo,če bi poškodoval človeka !
Pes ima kosmate ušesa in malo je takih ki to povsem ne velja.
Govort da pitbull ni nevaren,ker je važna vzgoja,ti je isto kot bi rekel,da pištole niso nevarne !

Po državi imamo ogromno retardiranih lastnikov,ki imajo spuščene nevarne pse in tudi napadov imamo veliko !

No, kar se orožja-pištolj tiče, pa res ne moreš primerjat z nevarnimi psi
ne-ne-1.gif