Reja Pitbull-a

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Bi prosil za točnejšo definicijo "malega ščeneta".

Ker pod "ultra majhne pse" sam razumem ekstreme z maso krepko pod 1 kg. Takih pri nas skoraj ne srečaš.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Dejstvo: manjši psi imajo zaradi manjših možganov veliko nevroloških težav. Nekateri so zaradi tega že na meji retardiranosti.
hysterical-1.gif

ne vem če je to ravno res...

je pa velikokrat tako da je pse strah večjih psov in potem lajajo in se zaganjajo. čivava se zato zaganja v vsakega.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
To bi moral mojemu šefu pokazat, ki je bil 160cm na dober dan :D

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.570
29
48
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ne blodi...daleč največ smrtnih žrtev v zda pri psih povzročijo pitbuli. je razlika ali te šavsne pitbul ali pa čivava
Ni res. Le največ se o njih poroča. Ti in drugi paranoiki pa nasedete in izkrivljate resnico.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik wildude pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ne blodi...daleč največ smrtnih žrtev v zda pri psih povzročijo pitbuli. je razlika ali te šavsne pitbul ali pa čivava
Ni res. Le največ se o njih poroča. Ti in drugi paranoiki pa nasedete in izkrivljate resnico.

Ker so najbolj nevarni.

O mojem ni kaj poročati

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
ksz

nekaj statistike za paničarje in ostale:
http://www.hov-hov.si/index.php/pasme-psov/seznam-ugrizov-po-pasmah-za-leto-2007.html
(iščite češkoslovaški volčji pes)

http://www.delo.si/druzba/panorama/deset-najbolj-nevarnih-pasjih-pasem.html

Da pitbull velja za nevarnega, ni kriv sam. Wannabe "bad guy" si zagotovo ne bo omislil pudlja ali česa podobnega, ampak bo raje posegel po "nevarnih" pasmah. In ko tak neuravnovešenec dobi psa v roke, so posledice jasne. Nihče ne spremlja, da je statistično nesorazmerno več pitbullov (in ostalih buldogov) v rokah neuravnovešencev.

Sedejson

Pripravnik
31. jul 2010
107
0
16
Ni vsak, ki povpraša za nasvet o Pitbullih neuravnovešen... :)

EDIT: Tako kot ni vsak, ki hoče pitbulla uravnovešen
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik wildude pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

Američani o tem vodijo zelo podrobno statistiko, ki potrjuje moje besede. DOKAZ

Jaz bi prej dejal, da so opranoglavci patološki ljubitelji določenih pasem, ki imajo zamegljeno presojo realnosti.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
S pitbuli ni nič narobe.
Prav tako z lastniki, ki si take pse želijo, ni nujno nič narobe.

Je pa to pasma, pri kateri je potrebno biti v fazi socializacije izredno previden in posledično niso primerni za lastnike, ki ne vejo, kaj delajo. OT na spletu sprašuje za nasvete ... posledično predlagam, da naj si poišče kakšno drugo pasmo.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
Citat:
Uporabnik Sedejson pravi:
Zakaj ne? Zver je pes le toliko, kot je zver tudi lastnik :) Že po defaultu preferiram take pse, sam pitbull pa predstavlja tudi izziv v dresuri. Če ne bi iskal tega, bi kupil mačko in jo imel zaprto v stanovanju...

Pitbull ima v genitiki svojo zverinsko naravo. Verjem genetike ti ne boš spremenil. Upam da tebi nekoč odgrizne jajca, kot pa da napade kakega otročka v parku. Kakšen pes takšen gospodar.... pa asociiraj kot ti paše.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
No, jaz si ga lastim, star je 10 let in nekaj mesecev, v mladosti sva dala skozi šolo, kjer je bil izmet 14 psov eden najbolj poslusnih. Prej sem imel dva nemška ovčarja, labradorko, doma sta še dva psa majhne rasti, torej skupaj sem imel v domači hiši skupaj 6 psov in prav ta 6 je te pasme in po moje najboljši. Rad ima ljudi, ubogljiv, zelo rad se carta, ko pa stoji sred dvorišča si nihče ne upa odpret ograje in vstopiti, kar je bil tudi namen. na sprehodu je poslušen, rad plava v vodi. Edina "slabost" ki jo vidim je igra, temu ni konca, igračo- žogo nosi tud dri dni če je treba, torej moraš odklonit igro če nimaš časa. Slabost v pravem pomenu besede so pa ježi, in sosedove mačke, z domačo mačko spi. ježov in mačk je uničil enih 20. Torej iz mojih izkušenj ena najboljših pasem psov.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Zakaj ne? Zver je pes le toliko, kot je zver tudi lastnik :) Že po defaultu preferiram take pse, sam pitbull pa predstavlja tudi izziv v dresuri. Če ne bi iskal tega, bi kupil mačko in jo imel zaprto v stanovanju...

Pitbull ima v genitiki svojo zverinsko naravo. Verjem genetike ti ne boš spremenil. Upam da tebi nekoč odgrizne jajca, kot pa da napade kakega otročka v parku. Kakšen pes takšen gospodar.... pa asociiraj kot ti paše.

Zverinska narava v genetiki? ta je dobra....pa enim pasmam raste kost v možgane in se jim zmeša, a ne? obstaja kakšna slika te kosti, al pa kak genetski dokaz o tem kar trdiš?
Samo človek ima lahko to v genetiki, žival pač ne. je pa res da tega psa hitro narediš zverino, če ga vzgajaš napačno. torej zverina rata zarad človeka in ne iz genetike.

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Ni vsak, ki povpraša za nasvet o Pitbullih neuravnovešen... :)

EDIT: Tako kot ni vsak, ki hoče pitbulla uravnovešen
zmaga.gif
Seveda.

Ampak, če si "žešæi" zaželi psa, si bo zaželel kaj "nevarnega"...

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik zino pravi:
No, jaz si ga lastim, star je 10 let in nekaj mesecev, v mladosti sva dala skozi šolo, kjer je bil izmet 14 psov eden najbolj poslusnih. Prej sem imel dva nemška ovčarja, labradorko, doma sta še dva psa majhne rasti, torej skupaj sem imel v domači hiši skupaj 6 psov in prav ta 6 je te pasme in po moje najboljši. Rad ima ljudi, ubogljiv, zelo rad se carta, ko pa stoji sred dvorišča si nihče ne upa odpret ograje in vstopiti, kar je bil tudi namen. na sprehodu je poslušen, rad plava v vodi. Edina "slabost" ki jo vidim je igra, temu ni konca, igračo- žogo nosi tud dri dni če je treba, torej moraš odklonit igro če nimaš časa. Slabost v pravem pomenu besede so pa ježi, in sosedove mačke, z domačo mačko spi. ježov in mačk je uničil enih 20. Torej iz mojih izkušenj ena najboljših pasem psov.

No - to, kar si napisal v predzadnjem stavku je že rezultat pomanjkljive vzgoje. To, da se ti zdi normalno, da pes ubije mačko (ali ježa) in, da trdiš, da je zelo prijazen pač ne gre skupaj.

Pa, da ne bo kdo narobe razumel. So lahko super psi. Odvisno od lastnika (pri zino-tu že ni bil, če je mačke "uničeval").

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.570
29
48
Trditev, da ima pitbull v genih popadljivost, je ena od traparij ljudi, ki o psih nimajo pojma.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Moja kolegica ima Pitbulla ki je top reševalen pes in drugi pitbull v Evropi ki ima narejeno toliko usposabljenja v reševanju tako da govort da so pitbulli grozni psi je ena navadn bullshit

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
ksz

nekaj statistike za paničarje in ostale:
http://www.hov-hov.si/index.php/pasme-psov/seznam-ugrizov-po-pasmah-za-leto-2007.html
(iščite češkoslovaški volčji pes)

http://www.delo.si/druzba/panorama/deset-najbolj-nevarnih-pasjih-pasem.html

Da pitbull velja za nevarnega, ni kriv sam. Wannabe "bad guy" si zagotovo ne bo omislil pudlja ali česa podobnega, ampak bo raje posegel po "nevarnih" pasmah. In ko tak neuravnovešenec dobi psa v roke, so posledice jasne. Nihče ne spremlja, da je statistično nesorazmerno več pitbullov (in ostalih buldogov) v rokah neuravnovešencev.
napake je v številu psov. češkosolovaških volkov je v sloveniji več kot 33. drugače pa to ni popadljiv pes, samo izredno zahteven in dominanten. ga večina ne obvlada, ker ga kupijo ker je tak lušten.