Reja Pitbull-a

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik zino pravi:
No, jaz si ga lastim, star je 10 let in nekaj mesecev, v mladosti sva dala skozi šolo, kjer je bil izmet 14 psov eden najbolj poslusnih. Prej sem imel dva nemška ovčarja, labradorko, doma sta še dva psa majhne rasti, torej skupaj sem imel v domači hiši skupaj 6 psov in prav ta 6 je te pasme in po moje najboljši. Rad ima ljudi, ubogljiv, zelo rad se carta, ko pa stoji sred dvorišča si nihče ne upa odpret ograje in vstopiti, kar je bil tudi namen. na sprehodu je poslušen, rad plava v vodi. Edina "slabost" ki jo vidim je igra, temu ni konca, igračo- žogo nosi tud dri dni če je treba, torej moraš odklonit igro če nimaš časa. Slabost v pravem pomenu besede so pa ježi, in sosedove mačke, z domačo mačko spi. ježov in mačk je uničil enih 20. Torej iz mojih izkušenj ena najboljših pasem psov.

Za pobijanje ježev in mačk je očitno dobra, ja...aja mimogrede, mislim, da so ježi zaščitena vrsta

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
Citat:
Uporabnik satelite_mike pravi:
Citat:
Uporabnik Sedejson pravi:
Pozdravljeni!

S poletjem bom imel na razpolago veliko prostega časa, zato se odločam o nakupu psa, bolj natančno Pitbull-a.

Doma smo imeli 10 let podobnega psa ( staffordshire ), vendar mu sam nisem bil tako naklonjen zaradi tega ker sem bil še malo premlad
grin1.gif

Zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje s pitbulli? Kakšen majhen nasvet/trik, ki bi mi lajšal začetke vzgoje?
priden.gif

Vem, da me čaka trmast pes, in da potrebuje ogrooooooooooooomno časa preživeti z lastnikom, vendar prav to mi odgovarja.

Torej, ima kdo pitbulla?
nahrung002.gif

pesda a bolj ružnega cucka si ne moreš omislit!?
bonk.gif

si malo pomešal s pitbull terierjem?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
naša pitbullica je posesevna, nerodna in trmasta. Tako da je nevarna, oz vsaj deluje tako, čeprav še nobenmu ni v 11 letih nič naredila. Je pa nerodna, zato maš hitro kake zobe kje, ko mimo leti in se zaleti :S

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Moja kolegica ima Pitbulla ki je top reševalen pes in drugi pitbull v Evropi ki ima narejeno toliko usposabljenja v reševanju tako da govort da so pitbulli grozni psi je ena navadn bullshit

Ali ta tvoja kolegica živi v tujini ali le nakladaš?
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Dejstvo je, da je zverina nevarna zaradi močnega ugriza in ta potencialna nevarnost je razlog, da so mrcino ponekod prepovedali.

Nikakor ne razumem, zakaj si folk želi omisliti takšno mrcino oziroma sem prepričan, da je to zaradi frajerišenja in kao trend, da si najjaæi in jack.

Ker sicer je pes vse prej kot lep itd..

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Ni to point, kot prvo, maček in pes ni isto, kot drugo, ne more nekdo govoriti o neproblematičnem psu, le .-ta pa tamani mačke

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Ni to point, kot prvo, maček in pes ni isto, kot drugo, ne more nekdo govoriti o neproblematičnem psu, le .-ta pa tamani mačke

Jap, ker morda ima poleg mačk in ježev rad tudi dojenčke...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
LOL no kaj berem. Drugi dve naši psici tamanijo mačke kot za šalo. Pa jima drugače lahko daš dojenčke za ahtat. Naša tamal jaha obe psici.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ko bo zadeva v črni kroniki pa plošča obrnjena: "...moj že ne, miren, rad ima otroke, tralala..."

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik Sedejson pravi:
Zakaj ne? Zver je pes le toliko, kot je zver tudi lastnik :) Že po defaultu preferiram take pse, sam pitbull pa predstavlja tudi izziv v dresuri. Če ne bi iskal tega, bi kupil mačko in jo imel zaprto v stanovanju...

Pitbull ima v genitiki svojo zverinsko naravo. Verjem genetike ti ne boš spremenil. Upam da tebi nekoč odgrizne jajca, kot pa da napade kakega otročka v parku. Kakšen pes takšen gospodar.... pa asociiraj kot ti paše.

Zverinska narava v genetiki? ta je dobra....pa enim pasmam raste kost v možgane in se jim zmeša, a ne? obstaja kakšna slika te kosti, al pa kak genetski dokaz o tem kar trdiš?
Samo človek ima lahko to v genetiki, žival pač ne. je pa res da tega psa hitro narediš zverino, če ga vzgajaš napačno. torej zverina rata zarad človeka in ne iz genetike.

Samo človek lahko ima to v genih, žival pač ne....
stupid-1.gif
Ta pa je za Nobelovo iz genetike, vsaka ti čast.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.921
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Vsi ste izredno pametni.

Pasme tipa bull so zaradi svoje narave (ja - genetika ima tudi nekaj zraven) pač zahtevne za vzgojo in šolanje.
Ampak izpostavljati to pasmo je pač nesmiselno. Lažje je vzgojiti bula kot malino ali malamuta, češkoslovaškega volčjaka ali kakšno specifično lovsko pasmo.

Pod vzgojiti mislim to, da ima pes dovolj samokontrole, da je odziven do vodnika in prijazen do okolice (ljudi, živali in stvari).

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Folka je čezdalje več retardiranega,ker jaz se ne upam imet nevarnega psa,ker se bi mi odtrgalo,če bi poškodoval človeka !
Pes ima kosmate ušesa in malo je takih ki to povsem ne velja.
Govort da pitbull ni nevaren,ker je važna vzgoja,ti je isto kot bi rekel,da pištole niso nevarne !

Po državi imamo ogromno retardiranih lastnikov,ki imajo spuščene nevarne pse in tudi napadov imamo veliko !

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.570
29
48
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Povprečno mačko brez težav "zmaže" večina pasem in mešancev. Pa ježa in ptiča tudi.
Nekateri psi imajo ohranjenega več lovskega in/ali obrambnega nagona. V kolikšni meri bo izražen, je pa odvisno od lastnika.
Psihopati, kakršni so ljudje, ki sodelujejo v pasjih bojih, iz posameznih pasem in mešancev izvlečejo moč in vzdržljivost. Do agresije jih pripravijo s stradanjem, tepežem in ustrahovanjem.
Pes sam po sebi ne bo napadel, če ne bo ogrožen. Dejstvo pa je, da so nekateri mladiči že od prvih dni travmatizirani in drugega kot ringa ne poznajo. A NE PO SVOJI KRIVDI. Pa kljub travmam so mnoge uspešno socializirali - celo do te mere, da so psi vodniki, v pomoč hendikepiranim, TERAPEVTSKI psi v bolnišnicah ipd.. Ampak ja, to vas paranoikov ne zanima. Ker bi vaše bluzenje izviselo.

Ko dokazujete svoj prav, nalimate slike psov iz bojev. Zakaj nikoli ne nalimate tudi kontra slik, torej psov, pri katerih se vidi, da uživajo v družbi lastnikov in drugih živali?

Zgoraj napisano je resnica. Pisanje o vsesplošni nevarnosti neke pasme je pa zgolj in le nakladanje, ki nima osnove. Baba čula, baba kazala.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.084
113
Citat:
Uporabnik wildude pravi:
Obnašanje psa odraža karakter lastnika. OBNAŠANJE, ne PASMA (ali mešanec).

Zato imamo toliko pasem? Ker je toliko različnih značajev ljudi!
evil.gif

Sam sicer ne zagovarjam teorije da so nekateri psi (pasme) po naravi krvoločni in nevarni, ampak vseeno je potrebno z malce logike gledat na neko stvar. Če je bil pes (pasma) seelktivno vzgojena zato da varuje osebe in premoženje je logično da ima taka pasma nekatere lastnosti s katerimi jo lahko označimo. Te lastnosti so vedno naravno pozitivne, je pa res da včasih nanje gledamo narobe. Če se te lastnosti ki so prišle z genetiko "zlorablja" potem pač to ni res problem pasme ampak lastnika.

Glede nevarnih pasem, nevarnih pasem ni, ker vse priznane pasme (vsi psi z uradnim rodovnikom) gredo preko preverjanje za vzrejna dovoljenja. Če ima pes "kartoteko" in če ni učljiv/ubogljiv potem niti ne dobi vzrejnega dovoljenja (beri: ne more imet potomcev in se torej ne morejo njegovi geni prenašat). Dokler kupuješ psa z rodovnikom torej 100% dobiš genetiko ki ustreza "varni uporabi". To bi moralo biti vodilo sploh pri nakupih pasem ki so na bilokaterem področju problematične (velja tako za vedenje kot tudi za zdravstvene težave).

wildude

Fizikalc
24. jun 2008
1.570
29
48
Mi je jasno, da so nekateri psi bolj, drugi manj obvladljivi. Zato so prvi za množice, drugi pa za posameznike. Ampak vzgojiti se da vsakega. Pa stravmatizirati tudi. (Žal.)

Obrambnega in napadalnega obnašanja pa ne gre enačiti.